2016.02.05. 11:47 – Szponzorált Tartalom

Szex, drogok, rock n’roll az HBO Scorsese és Jagger által kiötlött új sorozatában

Hamarosan indul az időutazás a hetvenes évekbe

 vinyl_01.jpg

Két hét múlva hétfőn, este 20 órai kezdettel debütál Magyarországon az HBO legújabb saját gyártású sorozata, a Bakelit. A sztori középpontjában egy lemeztársaság, és annak tulajdonosa, a rock n'roll szentháromságot mindenestől magáévá tévő Richie Finestra áll, aki munkatársaival együtt bármilyen mocskos trükkre hajlandó, csak hogy megmentse a csőd szélén táncoló vállalkozását. Az alkotók között olyan emblematikus arcokat találunk, mint az alapötletért felelős Mick Jagger, vagy az Oscar-díjas Martin Scorsese, aki a produceri teendők mellett az első, kétórás epizódot rendezte. A folytatásban további érdekességeket tudhattok meg a sorozatról!


tv sorozat hbo szex beharangozó szponzoráció bakelit mick jagger martin scorsese drogok rockandroll2016.02.05. 10:47 – Lángoló

Szállingóznak a poszt-Leander Rising zenekarok új dalai

leander_kills_9996_rostaamark.jpg

A Leander Rising tavaly feloszlott, de a tagok szerteszéjjel ugyan, de mennek tovább. Köteles Leander frontember megalapította a Leander Killst, Takács Jozzy gitáros pedig a String Theoryt viszi teljes erővel. Mindkettőnek van aktuális dala is. A String Theory a féktelenül című számát klipesítette, a Leander Killsnek pedig már több videója is kijött. Utóbbi zenekarnak egyébként teljes lett a felállása is, Köteles mellé Czifra Miklós gitáros (Amigod), Jankai Valentin dobos (Blind Myself) és Bodor Máté gitáros (Alestorm) került. A String Theory is megtalálta az énekesnőjét Vámos Krisztina személyében, akinek a hangját természetesen a későbbi dalokon lehet majd hallani. Mindkét zenekar készül a lemezre is, a Leander Killsnek konkrétan már március 18-án megjelenik majd az első albuma, meg is turnéztatják majd rendesen. Alább pedig a friss dalok.


metál hír electro string theory leander kills2016.02.05. 10:07 – Lángoló

Akik tényleg figyelnek a szövegre és elemzik azt – Dope D.o.D-interjú

dope_dod.jpg

A holland hiphopbrigád Dope D.o.D igazi őrült és zúzós képviselője a műfajnak. Egyik nagy erényük, hogy igazán elő tudják rángatni a vibrálást a közönség és a színpad között. Erről is beszéltek, amikor a nemrég indult európai turnéjukról kérdeztük JayReapert, amelynek magyarországi állomása február 5-én lesz a Dürer Kertben. De persze tervekről is mesélt, na meg hogy melyik sorozatra van éppen rákattanva.


interjú hiphop rap dope d.o.d.2016.02.05. 09:00 – [MTI]

Meghalt Maurice White, az Earth, Wind & Fire alapító-énekese

maurice_white_1.jpg

A hosszú ideje Parkinson-kórban szenvedő zenész 74 évesen, csütörtökre virradóra hunyt el Los Angeles-i otthonában - közölte fivére helyi idő szerint csütörtökön. Az együttes ütőse, énekese és dalszövegírója 2000-ben jelentette be, hogy Parkinson-kórban szenved, az általa életre hívott zenekar azonban visszavonulása után is tovább játszott. Az 1969-ben Chicagóban alapított, a zenéjében a funkot, soult, a popot, a dzsesszt, a rythm&bluest és a gospelt elegyítő Earth, Wind & Fire olyan slágerekkel vált világhírűvé, mint a September, a Shining Star vagy a Boogie Wonderland. A zenekar több mint 90 millió albumot adott el világszerte.


funk pop dzsessz hír soul r&b earth wind and fire maurice white2016.02.04. 22:39 – dankógábor

Itt egy új Deftones-dal, de nem a magnósoknak

deftones.png

Április 8-án jelenik meg Gore címmel az új Deftones-lemez, ami csúszott egy csomót, állítólag megvolt rá az okuk, de most már ez mindegy, mert itt van. Az első dalt Zane Lowe Beats 1 Radio-s műsorában lehetett hallani, de nem a magnósoknak* szólt. Lowe egyébként egy interjút is készített Chino Moreno Deftones-énekessel, ezt is meg lehet hallgatni. Szerencsére a lejátszó embedelhető, szóval hajrá, hallgassátok meg az új Deftones-dalt, a Prayers/Trianglest, élőben pedig lesznek például a Nova Rockon is.


rock metál hír deftones numetal2016.02.04. 14:37 – dankógábor

Anselmo lassan már a földön csúszik bocsánatért esedezve

A zenekarainak pedig azt javasolta, hogy lépjenek tovább nélküle

Sok embert nem érdekel, hogy Phil Anselmo bocsánatot kért azért, mert egy koncerten, részegen, karlengetés közben ordította, hogy white power. Az ügy kezdetét itt lehet elolvasni, a folytatását pedig itt. Utóbbi hír főleg arról szólt, hogy egy holland fesztivál törölte Anselmo egyik zenekarát, a Downt a fellépői sorából, mert a rendezvényükön nincs helye a rasszizmusnak. Az énekes most erre reagálva ismét közleményt adott ki, amiben elmondja, nem tud mást tenni, csak a szavát adni, hogy ilyen nem fordul elő többet, és mindenkit megért, aki őt támadja, és azt is tudja, hogy az ilyet nem lehet csak úgy, egyik napról a másikra megbocsátani. Ezért is mondta a zenekarának, hogy lépjenek tovább nélküle, nem akarja, hogy a többiek karrierje is tönkremenjen az ő vállalhatatlan viselkedése miatt. Csak annyit tud ígérni, hogy megküzd a démonaival, és még egyszer, a szíve legmélyéről kér bocsánatot. A holland FortaRock példáját egyébként eddig nem követte más fesztivál, szóval a Down és a Superjoint is fellép elvileg minden más bejelentett helyszínen.


rock metál down doom phil anselmo2016.02.04. 13:39 – Lángoló

Dalba foglalta idei terveit a Punnany Massif

punnnanypalmafa.jpg

2016-ban a Punnany Massif inkább alkotni fog, mint koncertezni. Összesen négy fesztiválos fellépésük lesz, a Szigeten, a Volton, a Balaton Soundon és a Strandon, illetve még négyszer lehet őket látni majd a Budapest Parkban. Ebből egy a most megjelenő Fel kislemeztilógia második részének bemutatója, egy a most tízéves Körkorkép albumuk ünneplése (ezek egymás utáni nap lesznek május 13-án és 14-én), egy a pécsi zenekar születésnapja július 23-án, egy pedig a Budapest Park szezonzáró bulija szeptember 24-én. Koncertek ezután csak december lesznek, akkor is az akusztikus előadásukkal turnéznak majd országszerte.


pop hiphop hír rap punnany massif