2016.02.14. 14:00 – Nihil_AK

Időről időre aktuálissá válnak ezek az érzések - F.O. System-interjú Mátyás Attilával

+ egy demós dal újrafelvételének premiere

fo_2016_fenyes_gabor.jpg

Idén ünnepli harmincadik születésnapját az F.O. System. A legendás dark rock zenekar 2006 óta pár évente színpadra áll egy-egy múltidéző koncert erejéig, legközelebb éppen február 20-án, jövő szombaton a Barba Negrában. Az esemény kitűnő alkalom arra, hogy Mátyás Attila frontemberrel felelevenítsük a zenekar történetét. A hajtás után indul az időutazás a nyolcvanas évekbe: műsoros kazetta, Fekete Lyuk, élőben felvett demó és ezekhez hasonló érdekességek kerülnek szóba most következő nagyinterjúnkban, amelyben egy különleges dalpremier is vár az olvasókra.


interjú koncert jubileum mátyás attila f.o. system dark rock2016.02.14. 11:30 – dankógábor

Autóbalesetben meghalt a Viola Beach minden tagja

violabeach.jpg

Ugyan hivatalosan nem nevezték meg az áldozatokat, de valószínűsíthetően a brit Viola Beach zenekar, azaz Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe és Jack Dakin utazott abban a kocsiban, ami egyelőre tisztázatlan okokból lezuhant egy svédországi hídról Sodetaljeban, majd 25 métert zuhant. A balesetet senki nem élte túl, és a hírek szerint a zenekar menedzsere is a kocsiban utazott. A baleset körülményeiről egyelőre annyit tudni, hogy a híd épp fel volt nyitva (vagy éppen csukódott le) az alatta lévő hajóforgalom miatt. A fiatal, feltörekvő indie rock zenekar február 12-én a Where’s the Music? fesztiválon játszott Norrköpingben, most jelent volna meg a második kislemezük.


indie rock hír viola beach2016.02.14. 09:15 – dankógábor

Végül csak megjelent a világ valaha volt legjobb lemeze

Viszont állítólag elment Kanye West esze

kanyesnl.png

Nem ment ez olyan könnyen Kanye Westnek. Eredetileg február 11-én kellett volna jönnie a lemeznek, aminek menet közben már három címet adott, végül egy negyedik a The Life Of Pablo lett a befutó. Helyi idő szerint aznap délután lejátszotta az egész lemezt New Yorkban, de végül nem jelent meg az album. Egy nappal később ráfogta a késést az egyik közreműködőre, Chance The Rapperre, aki állítólag még finomítgatta az saját részét. Közben pedig kitalálta, hogy nem tíz dal lesz rajta, hanem 17. Végül szombat este csak megjelent, meghallgatható a Tidalen (ami részben ugye West tulajdona), illetve letölthető szintén onnan, viszont nem ingyen, mint Rihanna lemeze. Annyira nem ingyen, hogy mi ugyan megkaphatnánk 3000 forintért, de Amerikában egyenesen húsz dollárt kell érte fizetni. FRISSÍTÉS: Állítólag nem működik a vásárlás, szóval mégsem lehet megvenni a lemezt. Arról semmi hír, hogy fizikai megjelenés mikor lesz, illetve, hogy más szolgáltatókra mikor kerül ki az album. 


hiphop hír rap kanye west2016.02.12. 13:45 – dankógábor

A világ legnagyobb seggfeje meg akarja venni Kanye West új lemezét

kanyebemutat.jpg

Aztán persze nem adná ki soha. Mindezért 10 millió dollárt ajánlott fel Martin Shkreli, aki célzottan a világ legnagyobb köcsögje akar lenni az olyan húzásaival, mint hogy létfontosságú AIDS-gyógyszerek árának megfizethetetlenné emelése, vagy a soha nem hallott Wu-Tang Clan-album bezúzása. Shkreli ráadásul nem csak a Twitteren szájal, ugyanis hivatalos ajánlatot is küldött West kiadójának a felvásárlásról.


hiphop hír rap kanye west2016.02.12. 13:19 – Prieger Zs.

Izgalmak világszínvonalon, alaphangszereken - Szombaton Jü és Makrohang a Trafóban

makrohang.jpg

Kollektív szenvedélyre és rezgésre építő, a szokásos popformulákat és az unalmas zenei szabályokat be nem tartó zenekarok közös koncertjét rendezik meg szombaton a Trafóban. A masszív léptekkel a határon túli ismertség és elismerés felé haladó Jü és a Makrohang csapatok estje egyfomán magán viseli majd a jazz-, a kísérleti pszichedélia és a határozott tónusokkal interpretált rock jellegzetességeit is.


hír makrohang2016.02.12. 12:45 – Szponzorált Tartalom

Gördülő kő a mozivásznon

Érdekességek Mick Jagger filmes karrierjéről

jagger_greta.jpg

Ha valaki kettőnél többször járt már moziban, meg sem lepődik, amikor egy-egy ismert zenész tűnik fel a vásznon. A zenészként színészkedés talán legnagyobb ásza Sting, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Dűne,a Frankenstein menyasszonya, és persze mindannyian emlékezhetünk arra, amikor a Ravasz, az agy és két füstölgő puskacsőben a Vinnie Jones által alakított Nagy Christ küldte el melegebb éghajlatra. A közelmúltban elhunyt David Bowie szintén jó néhány alkalommal játszott kisebb-nagyobb szerepeket, de még az öreg whiskyvedelő Lemmy is feltűnt a Pancserockban, vagy a Superbadben. Ezek után meglepő is lenne, ha pont a jövő hétfőn induló Bakelit egyik ötletadója, Mick Jagger hagyta volna ki az életéből a filmezést. A most következő cikkben a Rolling Stones énekesének filmes pályafutásából szemezgettünk.


film mozi hbo szponzoráció bakelit mick jagger rock and roll műsorajánló james jagger2016.02.12. 11:02 – Nihil_AK

Bruce Dickinson beteg teknőst fuvarozott

Emellett hamarosan önéletrajzi könyvet is megjelentet

dickinson_turtle.jpg

A heti aktuális jófej metálos díját mindenképpen Bruce Dickinson hódítja el, akármi is történjen vasárnapig, ugyanis az énekes a napokban egy Terri névre hallgató beteg teknőst utaztatott saját magánrepülőgépen a Kanári-szigetekre. Territ Jersey környékén találta meg néhány lelkes aktivista, páncélja sérült volt, és egy csúnya fertőzés is megtámadta. Közösségi finanszírozásban 8000 fontot gyűjtöttek össze a nőstény teknős megmentésére, akit egy spanyol kolostor fogadott be. Mesébe illő pénteki bulvárhírünk után a folytatásban szóba kerül még a maidenes légisziréna önéletrajzi könyve is.


könyv iron maiden állatmentés bruce dickinson metál bulvár2016.02.12. 09:58 – Nihil_AK

Egy másféle ördög - Oranssi Pazuzu-lemezkritika

Oranssi Pazuzu - Värähtelijä (Svart Records)

oranssi-pazuzu-varahtelija-cd.jpg

Nem túl gyakran fordul elő velem, hogy ellenállhatatlan vágyat érzek úgymond új zenekarok megismerésére, de időről időre teszek kísérletet erre, általában elég hervasztó eredménnyel. Próbálkoztam a Ghosttal, adtam esélyt mindenféle egész mondatnyi nevű új metálszenzációnak, meg egy rakás olyan bandának, amelyektől rendszeresen elájul a baráti kör, de az esetek többségében arra jutottam, hogy maximum régi kedvenceim új próbálkozásai érintenek meg. A ritka kivételek egyike pont az Oranssi Pazuzu lett, bár ezt első találkozásunkkor még nem sejtettem.


lemezkritika finnország black metál ezt hallgasd oranssi pazuzu pszichdelikus2016.02.11. 16:00 – Gnosis

Extrém jövendölések - Oracles-dalpremier

Lángoló Premier

12661913_2093335817472379_7042889477626244299_n.jpg

A belga Aborted zenekar pár tagja úgy döntött, hogy az anyabanda mellett lenne idejük nem csak death metalt játszani, hanem egy kevésbé zárt műfajban is nagyot alkotniuk. Ez lett az Oracles, amiben már női énekes is van, és a halálmetalhoz képest egy sokkal groove-osabb, ugyanakkor az extrémitást is megtartva csendülnek fel az új szerzemények. A Scorn című számot most meg is lehet nálunk hallgatni, maga az album (Miserycorde) pedig július elsején fog megjelenni.


premier metal oracles extrém metál