2016.02.21. 21:10 – Juhász Edina

Zeneterápia az Eagles Of Death Metallal

Szombaton az Akvárium klubban lépett fel az Eagles Of Death Metal. Az a zenekar, ami egész létezése során semmi mást nem akart, csak szórakoztatni és táncoltatni és ezt baromi jól csinálta az évek alatt. A tavaly novemberi párizsi terrortámadások azonban keresztülhúzták a számításaikat. A kérdés most szombaton csak annyi volt, hogy mennyire tud felülemelkedni a közönség és legfőképpen a zenekar a történteken, és továbbra is az a zenekar legyenek, akiknek a koncertjére azért megy az ember, hogy önfeledten táncoljon, ne pedig azért, hogy megnézze a zenekart, akik túléltek egy terrortámadást.


rock eagles of death metal bugi koncerbeszámoló2016.02.20. 13:42 – dankógábor

A Terrorelhárítási Központ biztosítja az Eagles Of Death Metal mai, budapesti koncertjét

Ma pótolja budapesti koncertjét az Eagles Of Death Metal, ami ősszel a zenekart ért párizsi terrortámadás miatt maradt el. A szervezők többször is hangsúlyozták, hogy mindenki érkezzen hamarabb a szokottnál, ugyanis a nagyfokú biztonsági ellenőrzés miatt lassú lehet a bejutás. A biztonsági ellenőrzés olyan komoly lesz, hogy a rockzenekar koncertjére a TEK is kivonul. A Bors azt írja, hogy lesz látható és nem látható rendőri jelenlét is, tehát a közönség soraiban fedett terrorelhárítók lesznek, hogy szükség esetén közbe tudjanak lépni. A terrorelhárítók egyébként már több helyszínbejáráson túl vannak, és együtt dolgoznak a rendőrökkel valamint a koncert helyét adó Akvárium Klubbal. Egyébként két előzenekar is lesz az este, az egyik az osztrák White Miles, a másik pedig egy bizonyos The All Right Nows nevű együttes. Megmutatjuk mindkettőt, milyen zenét játszanak.


rock hír eagles of death metal2016.02.19. 15:14 – dankógábor

Bowie durván lekoptatta Dave Grohlt

bowieszulinap.jpg

Nagyjából két évvel ezelőtt, egy filmzenei felkérésnél jutott eszébe Dave Grohlnak, hogy talán nem neki kéne az adott dalt énekelnie, hanem David Bowie-nak. Gyorsan fel is kérte a nemrég elhunyt zenészlegendát, aki annyit válaszolt neki, hogy őszintén megmondja, ez nem az ő világa. Utána még volt pár levélváltásuk, amit Bowie úgy zárt le, hogy 

Rendben, most, hogy ezt megbeszéltük, kopj le.

Grohl azt állítja, hogy azóta sem tudja, hogy Bowie viccelt-e ezzel vagy komolyan mondta. (A fenti kép Bowie 50. születésnapján készült, ahol a két zenész utoljára találkozott 1997-ben.)


rock hír david bowie dave grohl2016.02.19. 11:45 – Nihil_AK

Veszel egy szar gitárt, és tudsz magadnak kultúrát csinálni

Kisfilm az Orbán népéhez

orban_nepe_film.jpg

Tavaly eléggé el nem ítélhető módon nem írtunk a Permaculture Records gondozásában megjelent Orbán népe című kitűnő lemezről, amelyet négy hardcore punk csapat, a Norms, a Diskobra, a Rákosi és a Youth Violence szerepel. A lemez kapcsán Szilágyi Máté készített egy dokumentumfilmet, amelyben többek között a zenekarok tagjai beszélnek punkról, közhangulatról, elégedetlenségről, frusztrációról. Pár napja online is nézhető, így jó alkalom arra, hogy utólag az albumra is felhívjuk a figyelmet.


dokumentumfilm rákosi hardcore punk youth violence norms diskobra orbán népe permaculture records2016.02.19. 10:50 – Gnosis

Áldás vagy átok? Avagy, hol tart ma idehaza a folkmetál

That's all Folks!

folk-you-logo.png

Mezítlábas kisfiú, pikula, fahasábok, nagy mező, havas mező, idős bácsi, kiskút-kereskút, falusi tájház. Folk!

Ezüstös hajnal

Szivárványos reggel

Komor délidő

Búslakodó fejjel

 

Ment-mendegélt

Büszkén az úton

De jött a teve

És röhögött a púpon

 

Amit az élet

Adott rája

Nem kérte, de kapta

Így lett a világ csudája

 

Áldás vagy átok?

Púp a hátán, testén folt

Le van szarva az egész

Szóljon csak a folk

 

Csuhajja (beúszó tilinkózás)


folk2016.02.19. 09:37 – Nihil_AK

A leglazább svéd death metálosok most sem hazudtolták meg magukat

Itt az Entombed A.D. új klipje

entombed-e1455829575630.png

Hivatalosan a hónap végén érkezik az Entombed A.D. Dead Dawn címet viselő új anyaga, és ha legalább úgy sikerült, mint az előző lemez, akkor szélesen fog mosolyogni mindenki. LG Petrov és barátai jó szériában lehetnek most, mert a Back to the Front óta még csak vagy másfél év telt el, és a The Winner Has Lost című dalra készült klip is azt tanúsítja, hogy vagy remek hangulat uralkodik a zenekarban, vagy a svéd rosszarcúak a skandináv színjátszás rejtett tartalékai.


skandinávia videóklip death metal entombed ad the winner has lost2016.02.18. 16:00 – dankógábor

Fenkölt pogánykodás az Enslaved főnökétől

Lángoló Premier

skuggsja.jpg

Március 11-én jelenik meg az Ivar Bjørnson & Einar Selvik’s Skuggsjá duó Skuggsjá című első lemeze, amiről itt már szóltunk, és egy dalt is bemutattunk. Most itt a második szám az albumról, ami egyből klippel érkezik. A lemez címadó (és névadó) dalához készült videó tökéletesen lefesti azt a himnikus, pogány stílust, amit az Enslavedből és a Wardrunából ismert két zenész ezzel a projekttel művel. Metálosok kedvenc nem metál szórakozása lesz ez a lemez idén, már látom.


premier metál hír enslaved Skuggsjá2016.02.18. 15:38 – Rácz Mihály

Ki ne felejtsük őket - Hat friss magyar világzenei lemez

apnoe.jpg

Karácsony körül, az év utolsó heteiben kijöttek még fontos világzenei lemezek, de a feldolgozásuk akkor elmaradt, így most sort kerítünk rájuk. Már csak azért is, mert az ilyen albumok könnyen elsikkadnak, az év végi listákról is gyakran lemaradnak, hiszen még az előző évben jelentek meg, de kifutásuk persze bőven átnyúlik idénre.


lemezkritika folk világzene ezt hallgasd2016.02.18. 13:51 – dankógábor

A Bring Me The Horizon énekese lezúzta a Coldplay asztalát

Szerdán tartották Londonban az NME Awards 2016 díjátadót, ahol érdekes módon metálzenekar is felléphetett. Jó, kérdés, hogy a Bring Me The Horizon mostanában mennyire metál, de a lényeg, hogy nem csak a megszokott kör lépett színpadra. Szóval az ő fellépésük alatt történt az meg, hogy Oli Sykes, a zenekar énekese felmászott a Coldplay asztalára, majd miután felrugdosott mindent, magát az asztalt is megreccsentette a nagy ordibálásában. Sokan rögtön hősnek kiáltották ki az énekest, hogy micsoda bátor dolog így lefikázni a Coldplayt, de Sykes gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Ő csak egy olyan pontot keresett a teremben, ahol normálisan hallja magát, aztán pont a Coldplay asztala volt a legközelebb, hogy megnézze ott jól szólnak-e. Chris Martin Coldplay-énekesnek egyébként nagyon tetszett a dolog, szerinte igazi rock and roll volt, bár ezelőtt még életében nem hallott a Bring Me The Horizonról. A metálzenekar egyébként hazavitte az újítóknak járó díjat. Itt van videón is a zúzás:


pop rock metál hír coldplay bring me the horizon2016.02.18. 11:42 – dankógábor

Bad Religion és At The Gates a Rockmaratonon

Meg még egy csomó minden, amit eddig nem mondtunk. Olyanok, mint a vikingmetál Amon Amarth, az dallamos hardcore Ignite, a thrash metal Testament, a hardcore Madball, a death black metal Behemoth, az AC/DC Airbourne, a német thrash Sodom, de nem sorolom én tovább, itt a plakát:

rockmaratonplakat.jpg

Szóval az van, hogy ez az összeállítás elég impozáns. Jó, nem egy Hellfest, de az már egyértelmű, hogy a Pécsről Dunaújvárosba költözött, szép lassan, tudatosan építkező Rockmaraton lett Magyarország nagybetűs Rockfesztiválja, amin nem csak a szokásos magyar csapatok játszanak, hanem beleköthetetlen külföldi felhozatallal rendelkezik, még ha az igazán nagyok hiányoznak is róla, de mindent nem lehet. Már csak a tíz nap kérdéses, hogy van-e értelme, de júliusban kiderül.


fesztivál hír rockmaraton2016.02.18. 09:18 – Hirdetés

Ismét Dropkick Murphys Budapesten

dropkick_murphys.jpg

Bátran állíthatjuk, hogy a Dunáig, sőt, azon is túl fog folyni a sör június 12-én, amikor is negyedszerre tér majd vissza Budapestre az ír kocsmapunk emblematikus zenekara, a Dropkick Murphys! A bostoni srácok aktuális turnéja egyben eddigi húsz éves karrierjük ünneplése is, amihez természetesen egy igazi best of-program dukál. Ha ott voltál a két évvel ezelőtti szabadtéri koncerten, tudod miért, ha pedig még nem láttad élőben őket, azért kell ott lenned a nyár legjobb hangulatú koncertjén a Barba Negra Track-ben!


punk rock hír kelta dropkick murphys2016.02.17. 15:00 – dankógábor

Mindenképpen hallgasd meg a Black Cobra új lemezét, ha ma sludge-ra vágysz

Lángoló Premier

black_cobra-band-raymond_ahner.jpg

A Black Cobrában két tag van. Egy énekes gitáros, illetve egy dobos. Szóval olyanok ők, mint a White Stripes volt, csak sludge-ban. A  San Francisco-i duónak ez az ötödik nagylemeze, ráadásul most elég nagy szünet volt az előző, 2011-es után, de az előzetes dalok alapján a rajongók azt mondják, megérte várni. Nem is rossz, amit Imperium Simulacrán lehet hallani, de ezt bárki megteheti alább, és eldöntheti maga, hogy igazam van-e. A lemez fizikai formában (meg digitálisan is) február 26-án jelenik meg.


rock hír sludge black cobra