2016.02.28. 21:21 – Nihil_AK

Best Of Oscar - Lángoló válogatás

A név kötelez

adele_oscar.jpg

Ma este, illetve magyar idő szerint hajnali fél háromkor kezdetét veszi a 88. Oscar-gála, amit bizonyára olvasóink közül is sokan nézni fognak, hiszen a díjátadó minden évben kiemelkedő kulturális eseménynek számít, ráadásul idén még egy magyar alkotásnak is drukkolhatunk a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában. A díjátadó előtt órákban egy különleges dalválogatással segítjük a ráhangolódást, persze a magunk módján.


oscar kultúra bestof díjátadó kedvcsináló ráhangoló2016.02.28. 11:42 – Nihil_AK

Bemutatkozott Lombardo a Suicidal soraiban

Most épp ott játszik, videónk is van!

lombi_muir.jpg

Péntek este Las Vegasban startolt a Megadeth aktuális amerikai turnéja, amelyen olyan zenekarok vendégeskednek, mint a Childen Of Bodom, és a Suicidal Tendencies. Na jó, de miért érdekel ez minket? Hát csak azért, mert a Suicidalban jelenleg épp egy bizonyos Dave Lombardo nevű úriember dobol, akit olyan jelentéktelen zenekarokból lehet ismerni, mint a Slayer, meg még féltucat inkább többé, mint kevésbé fontos rockzenei formáció. Legutóbb pont a Philmből szállt ki, úgyhogy nem meglepő, hogy van ideje ilyen beugrásokra is. Szerencsére volt, aki kamerázzon a koncerten, bár messze nem profi a felvétel, azért az látható, hogy Dave még mindig nem felejtett el dobolni.


videó hír turné suicidal tendencies dave lombardo2016.02.27. 12:48 – Nihil_AK

Sebészeti metamfetamin gép - Új dal Al Jourgensentől

surgicalmethmachinepromo2016_638.jpg

Attól, hogy Al Jourgensen megígérte, a 2013-ban kiadott From Beer To Eternity lesz az utolsó Ministry-lemez, a zenélést természetesen nem hagyta abba. Új projektje a Surgical Meth Machine, amivel már ki is hozott egy dalt az április közepére várható albumról. Bár a Tragic Alert címre keresztelt friss szerzemény nagyjából lehetne eddig ki nem adott Ministry-szám is, Al bátyó változatos lemezt ígér, amelyen meglehetősen popos fordulatok is várhatók, mivel elmondása szerint mára már majdhogynem megbocsátja magának első albumát, a With Sympathyt, pedig az még igen vastagon szintipopnak volt nevezhető. A hajtás után itt az új dal, és egy kis játék: keressétek meg a néhány leheletnyi különbséget a Tragic Alert és az egyik első Ministry-dal, a Same Old Madness között!


indusztriál ministry új dal al jourgensen surgical meth machine2016.02.27. 10:13 – Lángoló

Rock, metal, Balaton 2016-ban is!

Jön a Rockpart '16

rockpart.jpg

Az utóbbi idők egyik legdinamikusabban fejlődő fesztiválja vitán felül a RockPart, hiszen minden évben egyre komolyabb neveket hoznak el a szervezők a Balaton partjára, és a friss hírek szerint ez az idei június utolsó hétvégéjén sem lesz másként. Négy nemzetközi húzónevet már be is jelentett a fesztivál, a hajtás után megtudjátok, kikről van szó! 


programajánló fesztivál tankcsapda ossian balatonszemes gamma ray apocalyptica eluveitie tesseract rockpart2016.02.26. 18:31 – Nihil_AK

Göteborgi old school - The Resistance - For the Venom

Szöveges videó Jesper Strömblad és Marco Aro csapatától

theresistancebanddec2015_638.jpg

Január végén jelent meg The Resistance második lemeze Coup De Grâce címmel. A zenekar, amelyben Jesper Strömblad, korábbi In Flames gitáros, és Marco Aro, a The Haunted korábbi, illetve egy ideje pár éve megint jelenlegi énekese bútoroztak össze, nagyjából olyan zenét játszik, amelyre a két főarc előéletéből is lehet következtetni, azzal a különbséggel, hogy jóval közelebb áll a régisulis death metálhoz, mint bármi, amit eddig csináltak, és ezt nem csak a Boss Hm-2 torzítópedál uralta gitárhangzás miatt jelenthetjük ki. A hajtás után mindenki megtudhatja, pontosan mit is jelent ez!


göteborg death metal in flames the haunted the resistance jesper strömblad marco aro2016.02.26. 16:36 – Lángoló

Nagykövetek viszik a SZIN jóhírét

szin_2016_2.jpg

Új nevekkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek sora. A korábban bejelentett nemzetközi sorhoz ezúttal magyar nevek csatlakoztak. Itt lesz a SZIN himnuszt jegyző Magna Cum Laude, jön a Quimby, a Halott Pénz, a Brains, az Anna and the Barbies, Majka és Curtis, a Wellhello, a Csík Zenekar, valamint a Budapest Bár és a lassan már magyarnak számító Boban Marković zenekar is.


programajánló fesztivál szin szegedi ifjúsági napok2016.02.26. 13:59 – Nihil_AK

Orange Machine - Hét és fél perces dalmonstrum az Angertea előadásában

Lángoló premier

angertea_promo5_1800.jpg

Snakes in Blossom címmel jelenik meg hamarosan a nagymágocsi Angertea ötödik lemeze, amelynek országos premierje itt, a Lángoló Gitárokon lesz március közepén. A fiúk most még egy új dalt megmutatnak olvasóinknak egy szöveges videó formájában, amely az Orange Machine című számhoz készült. A lemez digipack CD már most előrendelhető a zenekarnál, a legfrissebb dal pedig azonnal magatokévá tehető a hajtás után.


metál súlyos angertea elborult dalpremier nagymágocs snakes in blossom2016.02.26. 12:03 – Nihil_AK

Három év után új dal a Filtertől

Visszatért T-1000 kisöccse

richard-patrick-pic.jpg

Mother E címmel hozta nyilvánosságra új dalát a Richard Patrick vezette indusztriális alakulat, a Filter. A hetedik stúdióalbum Crazy Eyes címmel április elején lát napvilágot a Wind-Up Records gondozásában. Az ezúttal a produceri teendőket is magához ragadó zenekarvezető kibaszott keménynek, furcsának ígéri az anyagot,
olyannak, amely mindennel szembemegy, ami jelenleg népszerű: nem lesz szép, vagy helyes, hanem inkább valóságos, a hangzás pedig állítólag elektronikusabb, mint az utóbbi pár albumon. Nos, az új dal hallatán hajlamosak vagyunk egyetérteni vele, kíváncsian várjuk a teljes albumot. 


filter rock metál indusztriál richard patrick2016.02.26. 10:01 – Nihil_AK

Karneválon lépett fel a Sepultura

Videó is készült a buliról

sepulturacarnival2016_638.jpg

Ugyan nem a leghíresebb riói, hanem a Brazília harmadik legnagyobb városában, Salvadorban rendezett karneválon játszottak, és kétes erkölcsű szambatáncosnőket sem hívtak a színpadra, az esemény azért mindenképpen kuriózumnak számít. Andreas Kisserék a szintén brazil Angrával osztották meg a fesztiválkamiont, és összesen ötven dalt játszottak el, saját számaik mellett AC/DC, Queen és Twisted Sister feldolgozásokkal színesítve a műsort. Ez volt az első alkalom, hogy hasonló karneválon metálzenekar lépett volna fel, és ugyan az eseményről készült videó közel sem profi felvétel, mivel nagy részében Derrick Green énekest egyáltalán nem lehet hallani, mindenképpen érdemes belenézni. De szép is lenne, ha mondjuk a Nemzeti Vágtán valami jó kis galoppozós metálcsapat szórakoztatná a közönséget!


koncert sepultura brazília kis színes karnevál