2016.03.06. 19:10 – Magyar Ádám

Még mindig szeretem a metált – Honeybeast-interjú Tarján Zsófiával

honeybeast.jpg

Kicsit több, mint két év telt már el azóta, hogy a Legnagyobb hőssel a Honeybeast országos ismertségre tett szert. A zenekar azóta kiadott két nagylemezt, felépített egy stabil rajongótábort, és igyekszik a figyelem középpontjában maradni. Legközelebb március 13-án adnak koncertet a Barba Negrában, mi pedig még előtte beszélgettünk egyet Tarján Zsófia énekesnővel.


interjú pop honeybeast2016.03.05. 10:28 – m.adi

Közelít a tavasz – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megérkeztek a tavaszi friss lemezek első hírnökei a dalmegosztásba, például a Bérczesi Robi és Nemes András alkotta Biorobottól, akik ezúttal a legismertebb szereplőnek számítanak a listán a Red Bull Pilvaker tagjai mellett. Rajtuk kívül pedig eddigi legjobb anyagát készítette el a Stickfigures és a Kloggs, a Mesekaszinó pedig igazán ígéretesen mutatkozik be, hogy csak három szereplőt említsek. Úgyhogy érdemes körülnézni lejjebb, és ha valami megtetszett, akkor szavazni is rá a poszt végén.


magyar újdonság dalmegosztás2016.03.04. 09:17 – dankógábor

Meglepetéslemezt adott ki Kendrick Lamar

Nagy sikerű To Pimp A Butterfly lemeze után Kendrick Lamar úgy gondolta, ideje lesz meglepni a rajongókat. A rapper ezt egy nyolcdalos lemez (EP?) képében tette meg csütörtökön az untitled unmastered című anyag olyan szerzeményeket tartalmaz, amik a fentebb említett sikerlemez felvételeikor születtek, de valamiért nem kerültek rá. A számoknak nincs címe, csak egy dátum van mindegyikhez írva, amik vagy a születésük vagy a rögzítésük időpontjára utal valószínűleg. A lemez egyébként először a Spotifyra került fel, állítólag korábban, mint tervezték, de azóta már mindenhol hallgatható, akár itt alább is. Az EP nem előzmény nélküli, már több dalt is lehetett hallani élőben, szóval várható volt, hogy azokkal lesz valami. Ez lett.


dzsessz hiphop hír rap spoken word kendrick lamar2016.03.03. 16:50 – Gnosis

Atmoszférikus black - Draugnim-dalpremier

Lángoló Premier

draugnim8.jpg

A Draugnim finn zenekar 1999 óta létezik, a mostani Vulturine című nagylemezük még csak a harmadik a sorban. Habár az ezredfordulókor kezdtek zenélni, valójában a 92-93-ban elindult blackmetal második hullámára jellemző sötét atmoszférájú, ám mégis dallamos zenét csinálnak. A máricus 11-én megjelenő lemezről most ti is meghallgathatjátok A Passage In Fire tételt:


blackmetal lemezpremier draugnim2016.03.03. 15:31 – Lángoló

Olvass könyvet Prieger Zsoltról ingyen!

Lángoló Játék

dudich-prieger-1024x768.jpg

Pár hónapja megjelent a Silenos kiadó gondozásában egy könyv Szabálytalan beszélgetések Prieger Zsolttal címmel, amit Dudich Ákos készített. A könyvben természetesen sokszor feltűnik a Prieger által alapított Anima Sound System, de egy csomó más műfaj is szóba kerül, úgy mint a kísérleti elektronika, a népzene, a hard rock, a világzene, a metál vagy a dzsessz, Pridger ugyanis mindben alkotott legalább producerként. A zenén kívül politika, sport, vallás, irodalom is van a könyvben, illetve Prieger újságírói tevékenységét is körbejárják eközben. Ebből a könyvből sorsolunk most két dedikált példányt, aki pedig látni akar egy Prieger-produkciót élőben, az menjen el szombaton az Anima Sound Sytem Anima Night Session című műsorára a B32 Galériába. Prieger azt mondja róla, hogy 

furcsa este lesz, feldolgozásokkal, Britney-, Mungo Jerry- és egyéb nagyon furcsa átdolgozások vannak az Anima-dalokon kívűl műsoron, vendégünk Benkő Dávid lesz a PASO-ból.

És akkor a játék!


játék hír prieger zsolt anima sound system2016.03.03. 10:09 – dankógábor

Dave Grohl nélkül megy tovább a Foo Fighters

Előbb utóbb várható volt, hogy az ultrajófejnek kikiáltott Dave Grohl megrészegül saját sztárságától. Ennek kicsúcsosodását láthattuk a Oscar-díj átadóján, amikor egyes egyedül adta elő a Beatles Blackbird című dalát. Innentől pedig nincs megállás. A Foo Fighters legutóbbi lemezéhez készült többrészes dokumentumfilm stílusában most azt láthatjuk a fentebbi videóban, ahogy lényegében széthullik a zenekar. Grohlt Butch Vig támogatja nagyon a szólópályára lépésben, eközben pedig a többiek új énekest keresnek. A videóban nyilvánvalóan lejön, hogy Grohl annyira elszállt már magától, hogy csak béna dalokra futja tőle, a Foo Fighters pedig a 98 Degrees-énekes Nick Lacheyvel megy tovább, aki, valljuk be, sokkal jobban énekel, mint Grohl. Ilyen az, amikor valaki nem tudja kezelni a sikert.


mókaéskacagás2016.03.02. 16:28 – Lángoló

Ákos 50 milliót adott egy gyermekmentő alapítványnak

akos-szfa_felajanlas_atadas_web.JPG

A Magyar Telekom és Kovács Ákos zenész mindent vitás témát rendezett, és békében elváltak egymástól. Erről adott ki ma közleményt a cég és az énekes is. Kovács Ákos ezt a hírt még megfejelte azzal, hogy 50 millió forintot adományozott a Szent Ferenc Alapítványnak, akik 1993 óta foglalkoznak gyermekek életének mentésével, javításával Erdélyben. Ákos ezzel az összeggel valószínűleg arra a tavalyi pletykára reflektál, ami szerint a zenész akár évi 50 milliót is veszíthetett azzal, hogy a Telekom kihátrált mögüle, miután többek között azt nyilatkozta az Echo TV-nek, hogy

a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak.

A sajtóanyag egyébként még megemlíti, hogy Ákosnak nem ez az első jótékonysági megmozdulása, és az alapítvánnyal is már régóta kapcsolatban áll. Kovács Ákos a botrány óta nem nyilatkozott, 2016-ra pedig egyelőre csak három koncert van beütemezve, ebből kettő külföldön, egy pedig a szokásos év végi nagykoncert az Arénában. (A Válasz.hu a hírből arra következtet, hogy a Telekom  a megegyezés fejében 50 milliót utalt Kovács Ákosnak, aki ezt az összeget adta tovább az alapítványnak. A zenész a feltételezést nem kommentálta, szerinte minden benne van a közleményben.)


pop hír ákos2016.03.02. 15:00 – Gnosis

Eklektikus három évszak - Obsidian Kingdom-lemezpremier

Lángoló Premier

obsidiankingdomestersegarra_8885_r_04.png

Az Obsidian Kingdom tipikusan az a zenekar, aminél lehetsz te bármilyen nagy vagy semmilyen újságíró/kritikus úgy sem fogod tudni felmcímkézni a zenéjüket. Körülírni lehetne persze, de az se tudná jól visszaadni az egészet, hogy milyen ez a katalánok által ránk zúdított az A Year With No Summer című album (megjelenés március 11-én). Van itt minden, (na jó, dubstep az pl. nincs, pedig igény volna rá) és annyira eklektikus az egész, hogy megfoghatatlan hogy mi is ez. Élek most a klasszikus és egyben elcsépelt fordulattal: hagyjuk, hogy a zene önmagáért beszéljen. Két dolog derült ki eddig, végighallgatva az albumot: Csihar Attila a The Kandinsky Group számban suttog, míg Garm a 10th April-ban szöveget mond. Fura!


érdekes hír lemezpremier obsidian kingdom