2017.02.25. 08:50 – Juhász Edina

Kínos, rendkívül kínos - ilyen volt a Rapülők visszatérő koncertje

rapulokszinpadkep_kicsi.jpg

„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan dumával, hogy „Lányok, ti tudjátok egyáltalán mi az a magnókazetta?!” - mégsem ezek voltak a legkínosabb momentumai a Rapülők-koncertnek, hanem a rendkívül kellemetlen Geszti Péter, akinek egy normális világban, a szexista beszólásai után tényleg örökre el kellene tűnnie a színről. (MTI Fotó: Marjai János)

Arra nem is akarok kitérni, hogy a Rapülők zenekar pályafutása mennyire volt kínos már akkor is, amikor elvileg menőnek kellett volna lenni. Arra sem, hogy a szóviccek, a kínrímek és a gagyi témák mennyire állnak közel a raphez. A Rapülőknek mindössze csak két lemeze jött ki, két év után 1994-ben fel is oszlottak és a 2006-os, első visszatérő koncertjük után sem lehetett róluk hallani, egészen mostanáig, amikor is két koncertet adtak/adnak az Arénában. Ha nagyon megerőltetem magam, hogy bármi pozitív felütéssel kezdjem, akkor annyit tudok kiizzadni magamból, hogy ez annyira mérhetetlenül fájdalmasan rossz volt, hogy aki a szombati napra kapott jegyet, az bízhat abban, hogy ennél már nincs lejjebb, a mai buli csak jobb lehet.

Az Aréna felé közelítve még azt hittem, hogy a passtartót osztogató tehénnek öltözött embernél nem látok ma már szomorúbbat, de hamar kiderült, hogy ő legalább pénzt kapott, és nem is kellett vállalnia az arcát, míg a laktózmentes tejtermékeket hirdető repi nyakbaakasztót büszkén viselő koncertlátogatók egy rakat pénzt kiadtak mindezért. A korosztály inkább a 40-es, jól szituált hölgyekből férfiakból állt, akik most aztán igazán kirúgtak a hámból és boldogan üvöltötték bele a világba a szövegeket, valamint úgy nevettek Geszti Péter kritikán aluli konferálásain, mintha az életük múlt volna rajta.

Nagyjából negyed kilenckor elstartolt a koncert, ami már első ránézésre is rém kínos volt. Berobbant a színpadra három ötvenes férfi, akik pontosan úgy néztek ki, mint mikor a magukat lazának gondoló tanárok farsangra beöltöznek zenésznek. Magukra erőltetnek néhány színes, fiatalos göncöt, egy napszemüveget, ami eltakarja a szarkalábakat és a szem alatti táskákat, meg oldalra csapnak egy baseball sapkát és valahol a lelkük mélyén tényleg elhiszik, hogy ők most megfiatalodtak és a tanítványok nem csak azért nyilatkoznak elismerően, mert év végén nem szeretnének felelni a jobb jegyért. A Rapülők pontosan ugyanilyen kínosan festett, de az ő szerencséjük meg az volt, hogy ha már egyszer a koncertre látogatók kifizettek egy valag pénzt a jegyekért, elintézték a gyerekfelügyeletet és elhatározták, hogy ők most aztán újraélik a tinédzser korukat, akkor ők jól fogják érezni magukat, ha törik, ha szakad. Ha pedig nem lett volna elég néhány sláger, akkor a koncert közepén megjelent Dévényi Tibi bácsi és a három kívánság, ettől pedig az egész Aréna megőrült. Tibi bácsi befenyített mindenkit, hogy aki nem tapsol azt medicinlabdával dobja meg, de nagyjából két perc után annyira kifulladt, hogy félő volt, hogy a pöttyös labdákkal ő is a közönségben landol. A dalok listája egyébként nem volt túlságosan meglepő, elhangzott az összes sláger, mondjuk két lemeznyi dalból nem nagy kunszt válogatni.

Azt azért meg kell hagyni, hogy Szentmihályi Gábor baromi jó dobos, igazából az egész zenekar jól játszott és a vendégnek hívott, de legtöbbször csak vokalistaként funkcionáló Tóth Gabi és Tóth Vera is rendesen odatette magát. Két remek énekesnő, nagyon jó hanggal, kár hogy Tóth Gabit sikerült a Shakerspears Sisters Stay With Me című videóklipjének Siobhan Fahey-ének sminkelni. Nélkülük, illetve a Somló ikrek édesapjuk, Somló Tamás előtti tisztelgése nélkül, tényleg egyetlen pozitívumot sem lehetett volna kiemelni a koncertből. Na jó talán a vetítést, néha. És hogy mi rontotta el igazán az egészet?

raplulokgeszti_kicsi.jpgMTI Fotó: Marjai János

Geszti Péternek sikerült lesüllyedni olyan mélységekbe, hogy az már sehol, semmilyen körülmények között nem lehet vicces. Ha Ákos női principiumozásán egy ország akadt ki, akkor Geszti Péter kicsinyes, sunyi és mérhetetlenül szexista poénjaiért igazából tényleg ideje lenne, hogy örökre eltűnjön bármilyen süllyesztő legmélyebb bugyrába. Merthogy:

A kilencvenes években még PC poénnak számított, hogy ugye arra a nőre, akinek sok férfival volt dolga, azt mondjuk, hogy egy ribanc, míg ha egy férfinak volt sok nővel dolga, az menő. Elmondom miért van ez így. Ha van egy lakatod, amit minden kulcs nyit, hát az nem egy túl jó lakat. De ha van egy kulcsod, ami minden lakatot nyit, na az már azért elég vagány.

2017-et írunk, ahol Geszti Péter egyáltalán nem érzi, hogy ez a poén, a nők tárgyiasítása egyáltalán nem vicces abban az országban, ahol az emberek 47 százaléka szerint még mindig teljesen elfogadható a másik fél beleegyezése nélküli szex, ahol az áldozathibáztatás a nemi erőszak esetében teljesen mindennapi dolog még a hivatalos szerveknél is. Geszti Péter szerint ez egy igazán ütős poén azon a napon, amin néhány órával a koncert előtt egy nő tárgyalása zajlott, akinek egykori szerelme lúggal öntötte le a nő nemi szervét, hogy „más kulcs ne nyissa a lakatot” és kis híján belehalt a sérüléseibe, de sosem fog felépülni és teljes életet élni. Tényleg baromi jót nevettünk azon, hogy még mindig ott tart Geszti Péter, hogy a férfiakat más jogok illetik meg mint a nőket, hiszen a férfiak úgy élik a szexuális életüket, ahogy éppen jól esik, a nők pedig úgy, ahogyan azt a férfi elvárja. Ha pedig ez valakinek nem lett volna elég a taplóságból, akkor még meghallgathatta, ahogyan Tóth Verának is beszól. A koreográfia részeként az egyik ponton le kellett volna szakítania egy darabot az énekesnőnek Geszti ruhájából, ami csak félig jött össze, mire Geszti egy újabb humorágyut robbantott be: „Ez a nő is rég vetkőztetett pasit”- taps.

De nem csak a nők kapták meg a magukét, minden egyes, általánosságban a saját korán és a kilencvenes éveken poénkodó konferálás része volt némi sértődöttség a meg nem értett művészete miatt „A most következő szövegem ellen ma biztos Facebook-csoportot indítanának”, kapott a kormány „Régen jattot adtunk a gázszerelőnek és nem jachtot” vagy „Az átmeneti csók címét a lakáshelyzet miatt átírtuk Átmeneti CSOK-ra”. Kaptak a házasok „A hitvesi ágy nem kupleráj, oda az ember aludni jár”, vagy a hálátlan gyerekek „Rossz a gyerek, de adókedvezménynek megteszi”. Ha valaki ezeken sem tudott nevetni, akkor még megpróbálhatott azon, hogy felkért mindenkit, hogy szagolja meg a másik hónalját, majd a kérést egy „rodeo, video, Fa deo” felkiálltással zárta, illetve volt egy táncos blokk is. Ebben a három delikvens egy citromsárga kantáros kerti nadrágban balettozott, vagy éppen táncolt úgy, mint Michael Jackson, azaz a farkukat fogdosták. Ekkor már tényleg csak abban reménykedtem, hogy valami méhcsalád egy gigantikus napraforgónak nézi Geszti Pétert és örökre eltűnteti a színről, de sajnos Geszti Péter marad és szombaton is telt házat csinál az Arénában és csak a jóistenhez fohászkodhatunk, hogy ez ne töltse fel annyira az egoját, hogy újra a világra szabadítsa az egyszer már leselejtezett Rapülők zenekart.


koncertbeszámoló rapülők



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WLaci 2017.02.26. 10:19:20

Az a szép, amikor a magát feministának álcázó szerző age-ista előítéletekkel kezdi... Különösen tetszik a negyvenéves családapákon való ironizálás.

genuine 2017.02.26. 10:23:21

Jaj, Edina, ezt már a SzabóZ is megírta egy nappal korábban és akkor is baromság volt. Mikor születtél kiscsillag? Minden kornak vannak meghatározó zenéi, és nekünk (77-esek) ez volt az, amire buliztunk anno, és k#rva jó volt újra bulizni egy jót azokra a zenékre, amikre tizenévesen. Kíváncsian várom írásod 10 év múlva a Wellhellóról.

Szalay Miklós 2017.02.26. 10:24:29

A Rapülők annak idején nem volt rossz. Az lehet, hogy most már nem kéne erőltetni...

attilah 2017.02.26. 10:36:46

Csak azt szeretném tudni, ha ez a Juhász Edina ennyire utálja a Gesztit, akkor mi faxnak ment el a koncertre! Ezért kár volt! Ki fax ez a nő? Én is ötvenes vagyok, mint Geszti, és a '70-es, '80-as, '90-es években is voltak jó zenészek és jó zenék pici lány! Ha neked nem tetszik, akkor nem kell oda menni! Azt hiszem, hogy te a kis laptopod mögött tized annyira sem vagy tehetséges mint Geszti! Jobb lett volna ha bekussolsz és ezt a cikket meg sem írod!

Mentol frász 2017.02.26. 10:46:04

A cikk írója lehet vagy 13 éves... (és gyanítom, nem férfi)

attilah 2017.02.26. 10:57:23

@Szornyeteglajos: Qrva egyszerű a megoldás! NE HALLGASD! DE MAJD AKKOR FIKÁZD, HA TE KÜLÖNBET TUDSZ! TE SÖTÉT BAROM! KIB@SZOTTUL SZERETEM EZT A SOK BUNKÓT, AKIBŐL CSAK ÚGY ÖMLIK A FIKÁZÁS! TE MI A F@SZT TUDSZ FELMUTATNI ÖCSÉM?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.02.26. 11:04:00

@genuine:
Álnév mögé bújva, egy nevét vállaló cikkírót pocskondiázni, ráadásul úgy, hogy meg sem nézem, melyik cikk mikor élesedett, csak nyomom a hülyeséget a világhálóra - na ez az, ami cikkibb, mint Geszti meg a Geszti-utálók együtt véve!

Lángoló Gitárok-poszt:
2017.02.25. 08:50

Index koncertkritika:
2017.02.25. 15:15

J.R. Ewing 2017.02.26. 11:06:31

Szexista vicceken csak a kibaszott ronda nők sértődnek meg. És az a Juhász nevű valóban az.

J.R. Ewing 2017.02.26. 11:07:54

@-Szűcs Gyula-:

Itt vagy te is, lófejű fasz?

murray 2017.02.26. 11:10:25

cikik a 40es családapák a húszéves lányoknak bezzeg mikor feljön pestre a gurulós börönddel és ingyen albérlet kell kúrásért, vagy vmi jó állás akkor máris villognak a cickók a negyveneseknek..

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.02.26. 11:10:50

@J.R. Ewing: Itt. Te viszont az ilyen ostoba kommentekkel gyanítom, hogy már nem sokáig.

strikt 2017.02.26. 11:25:22

Ez a post semmi másról nem szól mint a kollektív gyűlölködésre való felhívásról. Végül is nem rossz. A gyűlölet mint "termék" egyre inkább kelendő az online médiában.

Bobák György 2017.02.26. 11:25:40

Ide figyelj Kis Csillag! Te még valszeg a csattogós lepkét tologattad vagy azt sem, amikor ők kiadták a lemezeiket. A mai 40 éves korosztály volt akkor teenager, így érthető, hogy a koncertre is szép számmal elmentek. Akkoriban amit a Gesztiék csináltak, menő volt. Menő volt őket hallgatni és fejből tudtuk a dalszövegeket, és tudjuk ma is. Gesztinek vannak ciki dolgai, ami régebben vicces volt ma nem feltétlen az, főleg azért, mert arcát vállalni képtelen bértollnokok (rád gondolok), mindennek politikai színt adnak. Maradva a ciki vonalon, Ákos sokkal inkább irritáló mint Geszti.

Roxerkriszta 2017.02.26. 11:56:43

Megkaptad az ingyen jegyed ,de nem koncertkritikát írtál,hanem egy elfogult fikázást.Ha annyira utálod Gesztit, miért nem adtad át a lehetőséget egy olyannak aki kevésbé negatív?A Rapülőket pedig lehet szeretni vagy nem,de akkor a kilencvenes évek elején-közepén akkorát durrantottak,mint kevesen az országban.És ezért töltik meg ma is kétszer az Arénát,mert az emberek jó szívvel gondolnak vissza rájuk és a zenéjükre. Nem azt lesik,hogy mibe lehet belekötni,megsértődni,hanem önfeledten bulizni akarnak.Egy hihetetlenül profi produkció volt,mind látványban,mind hangzásban.Geszti pedig nagyon ért hozzá,hogy kell hangulatot csinálni. Magánemberként sok mindenben én sem értek egyet vele,de akkor és ott csakis az érdekel,hogy milyen produkciót tesz elém,hogy megérte-e a jegy az árát.

Bobák György 2017.02.26. 11:57:02

@-Szűcs Gyula-: A mai digitális világban ugye a posztok dátuma nem változtatható...

Söntésarcú Csömör 2017.02.26. 11:59:15

Lehet, hogy a koncert gáz volt, de ez a "kritika" még Geszti beszólásainál is szarabb. közepesen komoly összeget tennék rá, hogy előre meg volt írva a jó része, a szerző ott se volt. Vagy ha igen, már odafele menet hergelte magát, hogy milyen mérhetetlenül ciki lesz, aztán a többi már nem is számított.

Amúgy aki nem veszi le, hogy a Rapülők rapjének semmi köze nincs a Magyarországra jórészt utánuk megérkezett eredeti keményebb raphez, hanem egy szóviccekre alapuló pop-limonádé és nem is akart soha több lenni (annak viszont profi), az egy sznob, nagyképű hülye. Sajnos.

midnight coder 2017.02.26. 12:03:27

@Bobák György: "Maradva a ciki vonalon, Ákos sokkal inkább irritáló mint Geszti"
Ez igaz, de Ákosnak is voltak maradandó dolgai amíg nem hallgatott túl sok szektás térítőt zenélni aluljáróban. Mind a kettő elég tehetséges fazon, akik beálltak a politika egy-egy iránya mögé. Gesztinél mondjuk ez kevésbé látványos, vele inkább az a gond, hogy az amit csinál nem annyira áll jól 30 év felett.

dezsoke007 2017.02.26. 12:12:41

Kedves cikkíró, újságíró létedre írhattál volna helyesen, de ilyet kérni egy értelmiségitől nem PC. A szartól is fröcsögő cikkeddel nemcsak Gesztit döngölted földbe, hanem a megnevezett 40-50-es korosztályt. Nyilván késő 20-as lehetsz, én 46 vagyok. Ha elmentem volna a koncertre, a gyerekekre nem kellett volna bébicsőszt hívni, mert 17 és 18 évesek. De ez csak egy momentum :), hogy kissé korlátolt a gondolkodásmódod, és te is csak sztereotípiákban gondolkodsz, mint nem-PC-Geszti. Így elég nehéz lesz jó újságírónak lenned. De szurkolok neked, hogy összeszedd magad. Még van húsz éved, hogy ne váljál olyanná, mint Geszti - bár ő igen sikeres, ha megtölt két Arénát.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.02.26. 12:23:31

@Bobák György: Jézus ereje! Miért akarná bárki megváltoztatni utólag egy, sőt, rögtön két Rapülők-koncertkritika dátumát?!? :D
A butaságokat kommentelő kommentelőnek (volt néhányr...) csak annyit jeleztem, hogy az "ezt már a SzabóZ is megírta egy nappal korábban" duma konkrétan baromság. Ez a poszt szombat reggel ment ki, a Stenk posztja szombat délután. De te magad is meggyőződhetsz erről, ha megnézed, itt hány órától kezdtek el kommentelni a Geszti-fanok, és mikortól támadták be az Index Facebook-oldalát.
;)

pimpalini 2017.02.26. 13:01:12

Nahát...

Amikor szexista és kemény poénokról írt, akkor azt hittem valami történt, de ha az a szakállas vicc volt a "legdulvább" történés, akkor nem értem a felháborodást.

Aztán megnéztem a cikk szerzőjét... nos, Edina a névnapján lehet, hogy jobban tette volna, ha szerez egy lakatost... :)

Persze ettől még a koncert lehetett rossz, de ne akarjunk már minden vicc mellé erkölcs csőszt állítani.

pimpalini 2017.02.26. 13:08:15

@fpetya:

Vigyázz, mert Edina nem érti a poént.

Még a végén megdorgál, hogy nem a franciák mondják azt, hogy i love you... :)

pimpalini 2017.02.26. 13:11:53

@Hagkure:

Kétségkívül igaz, hogy a 90-es évek tele voltak jobbnál jobb zenékkel és előadókkal.
S ebben a viszonyrendszerben Geszti nincs az első sorokban.

Hórukk 2017.02.26. 13:59:48

Fap.na ne járjon Rapülők koncertre, sejtheti már előre, hogy milyen. Én sem járok mindegyikre, csak amelyiket tetszik. Hagyja meg a helyet azoknak, akik szeretik az ilyen zenét és az ilyen humort. Vannak elegen. A lúgöntő keresztényt meg ne keverje össze egy jópofáskodó, de alapvetően tisztességes zenésszel.

Coligny 2017.02.26. 14:25:03

Király kritika, gratulálok!:) A kommentek pedig csodálatosak, igazi katasztrófaturizmus olvasgatni a reakciókat.

Hagkure 2017.02.26. 14:37:55

Bobák György:
"Ide figyelj Kis Csillag! Te még valszeg a csattogós lepkét tologattad vagy azt sem, amikor ők kiadták a lemezeiket. A mai 40 éves korosztály volt akkor teenager, így érthető, hogy a koncertre is szép számmal elmentek. Akkoriban amit a Gesztiék csináltak, menő volt. Menő volt őket hallgatni és fejből tudtuk a dalszövegeket, és tudjuk ma is. "

Köszi Nagy Csillag. Hogy néz ki szerinted egy zenekritika? Über frankó volt a '90-es évek, fiatalabbak voltunk, kincstári optimizmus uralkodott a rendszerváltás első éveiben, mindenki örült mindenkinek, még a szar is jónak tűnt? Zene-kritika. Jó zenekritika egy hangjegyet sem hagy ki - nemhogy az ilyen prosztó bazári genyót, mint amit sikerült mindenkinek leírni ( a ratyi- szexista kapuzárási menővagyok poénok) Jellemző, hogy a kritika kritikájának szánt írásokban egy szó nem esik hangzásról, hangszerelésről, hogy melyek a nagy számai amiket tán itt ott érdemes meghallgatni. Semmi. Sértődés megy ezerrel, meg hogy " de jó volt régen.

Ha Neked tetszik egy zene ami az eladások, illetve a formáció sikerét tekintve finoman szólva nem volt egy üstökös, és nosztalgiázni akarsz, ne olvass kritikát. A zene kritika nem a te ifjú élményedről szól. A középiskolában volt Rock-bandánk. Akkor jó volt. Neten nem versenyeztetném, és jobb, ha nem tudom Daniel Barenboim véleményét róla. Ha azt veszed alapul, hogy mit lehet eladni, Gáspár Győző sikeresebb volt, mint geszti. Mielőtt benézted az sem a kedvencem. Az életkor alapú személyeskedést végképp hagyhatod, visszafelé sül el. Lassan ki fog derülni, hogy nem is zenét hallgatni ment oda senki, csak akiknek hiányzik a 90'-es évek hangulata, odament. Ja és aki tanult zenét - pl. hangszeren játszani, képes értő füllel kritizálni előadásokat. Ha ezeket szántad érvnek akkor sztem 270 évesen se fogod érteni, hogy mi a gond. És lesz 12éves, aki de. Deal with it.

Szép dolog a nosztalgia, de a zenéje ma kicsit tágabb világgal van versenyben. Már - ha lenne. Nem csak ez a kritika, sok írás jut kb. ugyanarra a következtetésre az értékét tekintve. Fél éve 10-ből 0 pontot kapott Geszti. Pont ezt írta le valaki. Eladhatatlan. Édesanyám a mai napig piszok büszke az ötéves koromban készült rajzaimra. Szerinted kitenném a netre, hogy egy grafikus mondja el a véleményét?

csak annyi hogy 2017.02.26. 15:01:16

@cardiobascuralis: Inkább végtelenül elkeseredettnek mondanám én azt.

Tinman 2017.02.26. 15:24:07

Kifejezetten nem kedvelem sem Gesztit, sem a Rapülőket, sem azt amit Geszti életmunkának lehet hívni.

Ellenben azt NAGYON el kell ismerni, hogy a Rapülők két lemeze anno LETAROLTA az országot. Szó szerint magyar emberek millióinak tetszett az amit Geszti megalkotott idehaza a Rapülőkkel. Miért csak 2 lemezük volt? Mert Geszti akkor megmondta, hogy sokkal jobb a csúcson kiszállni, mint éveken át szépen lassan eltűnni...

Volt már korábban is hazai rap nyilván, de Geszti a humoros, szellemes oldaláról fogta meg a dolgot. Nekem nem tetszett. Nem hallgattam, nem vettem meg a lemezeiket, de maximálisan ELISMEREM azt amit művelt!

Az, aki akkora barom, hogy egy olyan koncertre megy el, mely nem a stílusa (mert a humoros rap qrvára =/= gangsta rap), vagy ne adja ég szopós csecsemő volt a 90-es években, azt szépen kérem ne írjon kritikát valamiről, amiről a leghalványabb fogalmas sincs!

És ha még egyszer meglátom azt a szót, hogy "kínos" feljelentem az írót Grétsy tanárúrnál -.-

cardiobascuralis 2017.02.26. 15:32:09

@gt_:
Mi van, nyuszika, beszólsz, aztán meg megsértődsz, ha visszaszólnak?
Mész az óvónénihez, hogy védjen meg?

qncogi 2017.02.26. 15:34:08

@cardiobascuralis: Na ne viccelj velem, nem erről van szó. Csak mellékesen, h ne maradjon válasz nélkül: ma - ebben az országban adócsalásról beszélni, amikor az egész rendszer a korrupcióra, az egymás közötti vagyon újrafelosztásról és az országba beáramló EUs pénzek minél változatosabb formában történő ellopásról szól - hát ez elég necces. Biztos Akos itt az etalon, de mondom ez mellékes. A lényeg ( számomra és min. annak a kb. 20-25 ezer embernek, aki kint volt) az, hogy ez egy baromi magas színvonalú, látványos, jó hangszeres zenészekkel és énekesekkel teletűzdelt koncert volt ( igen, plusszban Somlóra emlékezve). Nosztalgia szépít? Igen, nyílván benne van, de attól ezek tények. Az egy következő kérdés, hogy ízlésről lehet-e, kell-e vitatkozni. Viszont minden művészi érték számomra olyan "szintű" amilyen hatást teszt rám, az indokok pedig nagyon változatosak lehetnek. Vállalom, akár érzelmiek/hangulatok is (sőt). Nyilván más-mást jelent, más-más érzéseket vált ki emberekből bármilyen művészi (vagy annak tartott? - mindegy) produktum. Tegnap minden a helyén volt. Számomra. Dévényi is egy poén volt, lehet fanyalogni, de azt mondani, hogy ez gagyi vagy szánalmas az csak az ő saját véleménye lehet. Igen, régen ő sokat jelentett, más világ volt, más lehetőségekkel, kitekintéssel. Ez a feminista duma meg szánalmas, ez pont olyan, ahogy a kétfarkú párt emberére próbált meg az echós dobozember szánalmasan antiszemitizmust ráverni. Szóval ebben a mai világban nagyon-nagyon szánalmas a 90-es éveket basztatni, akkor legalább még volt némi remény. Ma már nincs.

Hagkure 2017.02.26. 15:36:18

Tinman:

2017 van. Megtartottak egy koncertet most, arról olvastál kritikát. Szerinted, ha valaki végighallgat egy zenét - hogy lehet a leghalványabb fogalma se róla? NEM bántja senki az emlékeidet a '90-es évekből. A tiédet sem. Nem lehet érteni?

cardiobascuralis 2017.02.26. 15:43:19

@Hagkure:
Talán esetleg neked nem nagyon működik a logikád. Már ha van olyanod egyáltalán.

"Az, hogy többen ugyanazokat írják a kritikákban, kivételesen nem a sorosgyuri műve. Olyan ez, mint amikor feladnak egy példát az iskolában, és mindenkinek ugyanaz jön ki."

Ja, és ugyanabban a sorrendben, tök ugyanaz.
Ez még egy ember két ugyanarról a koncertről szóló cikkében is ciki lenne.

"A számok Hitlerrel vannak, rá többen voltak kívácsiak."
Kétlem. Érdemes lenne megnézni, hogy Mozart műveiből mennyit adtak el és mennyi hallgatója volt eddig a zeneműveinek, meg hogy mennyi ugyanez a szám Hitlernél.

Ahogy látom, csak baromságokat sikerült eddig írnod. Van még pár a tarsolyodban?

" 30-as férfi vagyok."
Dehogy. Te 30-as idomított papucs vagy.

@Leadfoot:
"meg tudom mondani, hogy az étteremben elém rakott kaja jó-e avagy szar"
Nem biztos. Azt tudod megmondani, hogy neked ízlik-e vagy sem.
Tudnék jó pár kaját mondani, amiért a helyiek rajonganak és csemegének tartják, átlag magyar meg már a szagától kihányná a belét, ha meg is látná, akkor meg még egyszer. És akkor még nem is kóstolta.

Leadfoot 2017.02.26. 15:48:04

@cardiobascuralis: "Azt tudod megmondani, hogy neked ízlik-e vagy sem."

Bocsánat, én abból indultam ki, hogy egy kritikáról mindenki tudja, hogy szubjektív vélemény. De ezek szerint nem.

cardiobascuralis 2017.02.26. 16:06:53

@-Szűcs Gyula-:
Önreklám, különben a kutya nem olvasná a cikkedet?
De ahogy látom, az Indexből már kitették a szűrödet. Pedig hát ha valahol nem számít a színvonal, az az Index.

Ja, nem jól számolod, majdnem a duplája.
Van, ahol bannolva van, van, ahol nincs. Egyébként a bannolra van egy jó magyar szó: letilt. Ízlelgesd.
Egyébként meg ide járok bosszankodni, ha túl jó a napom. Mert erre is szükség van.

@mh1973:
"Azt sem értem, hogy lehet isteníteni ezt a két gusztustalan tóthot, akik nem valók se színpadra, se mikrofon mögé!"
Vásárolj magadnak egy pár fület, aztán majd megérted, hogy miért tetszik azoknak, akiknek már van fülük. A gusztustalan meg ízlés kérdése. Nekem tetszenek. Verát meg ismerem is, kurva jó fej csaj.

@Colonel H. Stinkmeaner:
Mondjuk Gusztinak és bandájának szerintem köze nincs a raphez, Ganxta Zolinak meg van. Nem szeretem egyiket sem (mármint a zenéjüket), de azért ezt érdemes megemlíteni.

@Szornyeteglajos:
Szerintem Erdős már nem élt, amikor a Rapülők megjelent, mivel 1990 elején meghalt, nem sokkal nagy barátja, Csau, a cseszkó után.

@septem:
Mondjuk én ezt a Tömény történelem műsort alapból nem értem. Már nem a koncepciót, hanem hogy ennyi humortalan embert hogy bírtak odaválogatni nevettetőnek. Szarabbnál szarabbak, és ez nem a részegségtől függ, ezek józanon is totál humortalanok. Mondjuk Ganxta tetszett. Más egy sem.

@fpetya:
"eddig sosem látott látványelemekkel"
Hát elégé kevés koncertre járhatsz.
Amúgy Guszti sem zenész.
Bár azon én is csodálkozom, hogyan engednek olyan embereknek zenekritikát írni, akik semmilyen hangszeren semmi értelmeset nem tudnának lejátszani. Lásd pl. az Index gárdája.

cardiobascuralis 2017.02.26. 16:24:50

@-Szűcs Gyula-:
Ahogy látom, te sem vagy épp népszerű. :-)

@Hagkure:
Mondjuk a zenekritikát olyanok írják, akik értenek legalább valamennyire a zenéhez.
Mondjuk aki nem tudja kapásból (fejből) felsorolni az a-moll hangsor hangjait, vagy az a-moll akkordot alkotó hangokat sem, nemhogy valamilyen hangszeren is játszana, azoktól elég röhejes zenekritikát olvasni.
Az meg pláne nem zenekritika, amiben magáról a zenéről egyetlen kurva szó sincs.

@csak annyi hogy:
Ja, hogy az vagy? Vigasztaljalak? Most épp még egy fél órát ráérek.

@qncogi:
Azért egy adócsalót azzal mentegetni, hogy más is azt csinálja... kissé röhejes. Akkor a gyilkost is mentsük fel, mert más is gyilkol?
Amúgy a 90-es éveket én pont dicsértem.
Ha meg jól érezted magad a koncerten, egészségedre. Engem igen súlyos dolgokkal lehetett volna csak odakényszeríteni, mert annyira szar. Viszont ha újságíró lennék, nem is írnék róla pont emiatt, nem etikus.
Ennek ellenére az adott cikk egy elfogult, gerinctelen seggnyalás.

@Leadfoot:
Nem.
Te azt írtad, meg tudod mondani, hogy jó-e vagy sem.
A jó az nem szubjektív. A szubjektív az, hogy szerinted/neked jó.

varosjaro.blog 2017.02.26. 16:34:10

Ezek kint se voltak baszki, mindketten az MTI képeit használták. Még egy külsőt se lőttek.
Az meg hogy két külön időben posztoltak, nem jelent sokat. Simán írhatták együtt, csak külön élesítették.

mh1973 2017.02.26. 18:32:24

@varosjaro.blog: uaz a kettő, messziről lerí!

qncogi 2017.02.26. 18:34:49

@cardiobascuralis: No akkor: te azt írhatod, h neked szar. De nem vagy te a faszacsávó megmondóember(nő) - ha pedig ott se voltál végképp nem mondhatsz véleményt. Mondtam már, sokféle aspektusból lehet vizsgálni egy művészi produktumot ( mondjuk a minimum a megismerés ).
Nem mentegettem, egyelőre arra se látok bizonyítékot, h az, te igen kevés vagy nekem ehhez (is). Ha az majd a bíróság elítéli, a NAV felderítése alapján. Csak annyit mondtam, hogy ebben a közegben ez egy viszonylag kicsi bűn - lenne. ( kedvedért: nem két gyilkosság)
Ha az általam linkelt cikkről beszélsz, annak a nagy részével egyetértek, szemben ezzel a fröcsögéssel és főleg szemben az indexes undormánnyal. Egy művészi teljesítményrő mondhatja a saját véleményét, de a közönséget minősítgetni és hazudozni nincs joga. Egyébként Berkes is válaszolt neki, Csonka is ( nem, nem kérem a minősítést róluk )
Hát ez van. Ha megfeszültök akkor is vagy 20-25 ezer ember élvezte, jól érezte magát és őket (minket) rohadtul nem érdekel ez a mondvacsinált "nő ellenesség" vagy egy ott se lévő, utánérzéses farok véleménye.

Tinman 2017.02.26. 19:23:51

@Hagkure: "Mit nem értesz azon", hogy nem azok a célcsoport, akik 92-ben még meg sem születtek, vagy az orrukat túrták az oviban? Ergo az aki nem kedveli ezt a stílust, vagy meg sem született még akkor, az csak saját magának köszönheti, hogy felvette a szopóálarcot.

2017 van és ez a koncert azoknak szólt, akik 92-ben szerették a Rapülők dalait...

Nekem az emlékeim a 90-es évekből pont, hogy nem a Rapülők körül forogtak, írtam is, hogy Geszti és a munkássága tőlem mindig is rettentő távol állt. Anno Queen és Kraftwerk lázban égtem, de hogy hazait is mondjak: Ákos korábbi munkásságát rettenetesen csíptem, aztán az ezredforduló után már nem sok maradandót tett le az asztalra, így én is kifaroltam mögüle.

Továbbra is azt mondom, hogy lehetetlen úgy hiteles kritikát írni valamiről, hogy zsigerből utálod...

Tinman 2017.02.26. 19:30:02

Amúgy mennyire kell kreténnek lenni ahhoz, hogy ha valaki elmond pl. egy rendőr viccet, akkor azt a nép ellenségének tekintjük? Ha zsidó viccet mond, akkor nyilván náci, ha cigány viccet, akkor rasszista, ha meg lakatról és kulcsról beszél, akkor meg a nők ellensége. Tessék sok gluténmentes, organikus, kézműves hipszterizzadságot inni 16x újrafeldolgozott eredeti szegedi műanyag palackból.

Rohadtul alacsony a kerítés az van :-/

2017.02.26. 19:31:15

Olvasom a visszajelzéseket (nem csak itt) erre az ocsmány, kritikának nem nevezhető förmedvényre, és megint kiderült, az emberek nem szopnak be mindent.
Juhász Edinát biztos nem zavarja ha szaros a nyelve, és meg is kapja a vállveregetést a főnöktől a megrendelt posztra, de hatalmas öngólt lőtt, Geszti helyett magába rúgott, ehhez persze kellően hülyének is kell lenni.
...kínos még az is, ha valaki látja a kattintásszámokat és idejön a saját posztját promotálni.

cardiobascuralis 2017.02.26. 20:48:43

@qncogi:
Várjál, szerintem keversz valakivel.
Én nem írtam cikket, több okból is. Az egyik, hogy nem voltam ott.
ÉS felőlem élvezhette 20-25 ezer ember, bár nem tudom, hogy tették ezt, mivel állítólag naponta 8 ezer belépőt adtak ki, úgy meg nekem nem jön ki a matek.
Ha úgy érezted, hogy dicsértem egy szóval is bármelyik indexes cikket, akkor olvasd át a hozzászólásaimat még egyszer.
Csak amit te linkeltél, az pont ugyanolyan szar, csak a másik oldalról.

Másrészt kicsit összevissza összecsapottnak tűnik az irományod.

A bíróság meg a NAV nem fogja Gusztit elítélni, mert miután több céget is bedöntött, együttesen több százmilliós adótartozással, ezt nagyvonalúan elengedte neki az "elmútnyócév" kormánya(i közül valamelyik, azt hiszem, épp Gyurcsányék), úgyhogy már eleve elévült. De nyugodj bele, hogy ha te tetted volna, most Baracskán szemlélnéd a börtöngraffitiket, falakon belülről. És nem tudom, ez a kedvezmény a művészeknek szól-e, mert a másik hasonlóan nagy művész, Győzike is évek óta fent van évi több tízmillióval a NAV adóslistáján feleségestül, mégsem csukják be őket sem.

@Tinman:
Nem, az van, hogy a PC-skedés a sok hülye barom miatt teljesen idióta mértéket öltött mára.
(Ja, és a buzivicceket még ki is hagytad. :-)

@SmittyB:
Hát Gyuszi már csak ilyen. :-)
Különben a kutya sem olvasná a port.hu-n.

qncogi 2017.02.26. 21:05:04

@cardiobascuralis:
"Engem igen súlyos dolgokkal lehetett volna csak odakényszeríteni, mert annyira szar. "
A matek úgy jön ki, h az aréna bafogadóképessége (koncerten) 12500 fő, 25-én full house volt, 24-én is majdnem, ettől írtam 20-25-t.
Ami meg összecsapott volt szerinted:
Ha bűnös - ítéljék el. Csak te 2 gyilkosságról beszéltél, amivel én "mentegetem". Amit én példának hoztam az egy ország kirablása, moráljának szarba alázasa, a kliens és haveri rendszer, a korrupció és az ország fejlesztésére szánt pénzek ellopása, magánvagyonná alakítása. Ez nem ugyanazt a büntetést érdemelné mint egy "sima" adócsalás. NAVos ismerősöm nekem is van, Győzikét tudom, Gesztit nem. Ennyi.

Hát ennyi. Szerintem ezt már értened kellene.

A lényeg az, hogy a koncert (szerintem) kurva jó volt, 20-25 ezer ember jól szórakozott, ez a kritika pedig hazug (feminista álduma), az indexes szemét. Amit linkeltem azzal pedig egyet értek.
Osztjónapot, többit najd az ügyvédek elintézik..

Igazszóló Magyar 2017.02.26. 21:53:06

Az azért nem kicsit abszurd, amikor egyeseknek már a liberális, SZDSZ-es Geszti sem eléggé PC. Aki kicsit is mást mond, mint ami a nemzetköziek elvárása, az egyből szexista, trappista, meg fasiniszta lesz. Gesztinek egyébként igaza van a zárról és kulcsról szóló hasonlatában, hiába régi ez az élcelődés, attól még örök igazság. Na most lehet toporzékolni minden libfasisztának... :D

Jozsef Hegedus 2017.02.26. 22:51:41

Fura, nem értem ezt a hozzáállást ... csak annyi jött át, hogy ezt a cikket egy tipikus "hater" írhatta ... amolyan szuper troll, akinek valószínüleg nyomorult az élete, utálja a világot, mert különben minek erőltetné ezt a nézetet... de alapvetően az a baj, hogy nincsen a cikkben semmi konkrét :) ... lol , a feminizmust pedig a ronda nők találták ki , mert utálják a világot, nem csoda, senki nem akarja őket megdugni lol... a középkorban a feministák addig pofáztak míg elégették őket máglyán..

cardiobascuralis 2017.02.26. 23:14:17

@qncogi:
A befogadóképessége lehet, hogy annyi, de akkor a fél termet nem foglalja el a színpad. Márpedig az a közönségtől vesz el helyet. Szóval az az 20-25 ezer ember legjobb esetben is 15-16 ezer, de azért az sem kevés. Bár a 3+2 pár éve több embert vonzott, kis színpad, nulla látvány, mégis volt 2 vagy 3 telt házuk. Mecsoda művészet, mi?
Pár éve meg volt a MüPában Laurie Anderson meg Philip Glass (külön) - utóbbi olyan filmek zeneszerzője, mint a Koyaanisqatsi és a Powaqquatzi -, mindkettő jóval olcsóbb volt, mint Guszti (5000 alatt volt talán a legdrágább jegy is), és egyiken sem volt telt ház. Pedig ezek világsztárok. És ez nem őket, hanem a magyarok zenei ízlését minősíti.
Amúgy ne hidd, hogy a mostani "fiúkat" mentegetném, mert leginkább a lámpaoszlopokon látnám őket. Nem plakáton, hanem személyükben. Tönkretették az országot, és bár kb. 1 milliónak valóban jobb lett az élete, legalább 5 milliónak totál kilátástalan a nagy jóléti intézkedéseik miatt.

Nem beszéltem gyilkosságról, analógiát állítottam fel, ha ismered a szót.

"ez a kritika pedig hazug (feminista álduma), az indexes szemét"
Ebben tökéletesen egyetértek.
Ha a koncert neked tetszett, egészségedre.
Nekem tutira nem tetszett volna, ezért nem is mentem. Pedig még ingyenjegyet is kaptam volna. De nem, Gusztira akkor sem, ha fizetnének (bár... azért van az az összeg, de elég sok számjegyű). Mondjuk írni én sem tudnék róla sokkal jobbat, ha kényszerítenének rá, hogy írjak, mint a cikkelkövető (bár mivel én zenélek, biztosan a zenéről is brekegtem volna pár mondatot), csak én legalább - vele ellentétben - ismerem a magyar helyesírást meg nyelvtant.

"Amit linkeltem azzal pedig egyet értek."
Pedig az is egy ugyanilyen elfogult, szar cikk, csak a másik irányból elfogult.
Ami meg Berkest illeti: valaha jó zenét játszott, volt egy Lobogó nevű zenekara, kurva jó instrumentális progresszív alterockot nyomtak. Aztán közbeszólt a pénz, és kiderült, hogy ő is csak egy kurva, aki a művészetet meg értékeket simán feláldozza a pénz oltárán, és ment az Első Emeletbe. Ami szintén úgy szar, ahogy van, ahogy Guszti Peti zenekarai is. Egytől egyig, kivétel nélkül.

grainos1 2017.02.26. 23:38:21

A kiragadott lakatos idézet nem a nők tárgyiasítása volt, hanem egy hasonlat. Hogy maga a viselkedés, amit a hasonlat körülír helyes-e az más kérdés. Szerintem nem, de nem azért,mert anőknek is joguk van minden útjukba akadó pasival kefélni, hanem azért, mert szerintem az ilyen viselkedésa férfiaknál is helytelen.

Geszti amúgy valóban kínos, s egyre kínosabb, egy leszállóágban lévő szabad madár...

Hagkure 2017.02.26. 23:46:40

@Tinman: ""Mit nem értesz azon", hogy nem azok a célcsoport, akik 92-ben még meg sem születtek, vagy az orrukat túrták az oviban? Ergo az aki nem kedveli ezt a stílust, vagy meg sem született még akkor, az csak saját magának köszönheti, hogy felvette a szopóálarcot. "

"Továbbra is azt mondom, hogy lehetetlen úgy hiteles kritikát írni valamiről, hogy zsigerből utálod..."

Én is. Ki állította, hogy zsigerből utálja a stílust? Önmagadat cáfoltad - megfogalmaztál egy állítást, ami a cikkben nem szerepelt. Életszerű, hogy utálod a jazz-t; és elmész jazzkoncertre kritikát írni? A cikkben szerepelt az a pár dolog, amit jónak látott.

Olyan ember írjon zenekritikát, aki a stílust kedveli, tud párhuzamot vonni más művészekkel, de nem fanboy aki imádja őket és mindent kritika nélkül fogad, amit ők csináltak. Egy raklap előadó van, akik próbálkoznak, de a kritikusok (akik szeretik a stílust) állandóan lehúzzák őket. Eddig is annyit írtam, hogy akik nagyon szerették őket és piszkosul elfogultak, azok feminácizzák ész nélkül a cikk szerzőjét, bár most már az életkora is "ciki". Geszti produkciója ettől egy jottányit sem javul.

Jozsef Hegedus 2017.02.27. 00:27:26

@grainos1: nem értem mért baj a nők tárgyiasítása, én például szívesen venném ha pár jó csaj engem úgy kezelne mint a dildóját... a rondákat meg amúgy is elküldöm a picsába...

TarzanBorz 2017.02.27. 00:32:36

@Hagkure: Kedves Edina, bénaság így védened magad, és butaságokat írsz. A cikked első 4 bekezdése kritika a közönségről és a zenészekről mint emberekről. Értékelhetetlen, hacsak nem társadalom kritikát akarsz írni a lángoló gitárok oldalán.

Asszem elég, ha csak a hozzászólásod utolsó részéből idézek:
"Szép dolog a nosztalgia, de a zenéje ma kicsit tágabb világgal van versenyben. Már - ha lenne. Nem csak ez a kritika, sok írás jut kb. ugyanarra a következtetésre az értékét tekintve. Fél éve 10-ből 0 pontot kapott Geszti. Pont ezt írta le valaki. Eladhatatlan."

Én nem voltam ott, de úgy hallom néhányszor megtöltötte most az arénát az általad eladhatatlannak titulált produkció és akik ott voltak rajtad és szabóz-n kívül úgy hallottam nagyon jól érezték magukat. Ettől még lehet űbergáz, szexista, meg minden is, de hogy ELADHATATLAN az kizárt.
A te első 4 bekezdésed az viszont tényleg űbergáz egy zenekritikustól.

TarzanBorz 2017.02.27. 00:49:02

@Hagkure: Bocsánat, egy idézet kimaradt:

"Hogy néz ki szerinted egy zenekritika? "

Tanuld meg, egy ZENEI kritikában soha, de soha nem teszünk megjegyzést a rajongókra semmilyen formában, amennyiben azok a közízlést büntetőjogilag nem sértik.

Továbbá például, ha benyalva alákérdezel a pl. a Skorpionsnak és nem firtatod hogy 70-hez közel hogyan öltözködnek, akkor következetes maradsz és nem fikázod a Gesztit egy baseball sapkáért és szemüvegért.
....kiscsillag....

Hagkure 2017.02.27. 01:18:30

"A számok Hitlerrel vannak, rá többen voltak kívácsiak."
Kétlem. Érdemes lenne megnézni, hogy Mozart műveiből mennyit adtak el és mennyi hallgatója volt eddig a zeneműveinek, meg hogy mennyi ugyanez a szám Hitlernél.

Segítek, nem bonyolult.

"Mindenesetre: a számok ellened beszélnek, akármennyire is próbálod tagadni. Ilyen bevételt produkálni pusztán 20 évnyi memoárból- hát ez neked biztosan nem sikerülne! Vagy cáfolj meg."

Erre írtam. Mivel nem túl logikus egy zenekritikusnak felróni, hogy nem tölt meg termeket. Szerinted, hogy tölt meg egy könnyűzene-kritikus egy teremnyi embert? 500-an nézik ahogy körmöl egy papírra?

Elég szépen levezetted a személyiségemet, 2 bekezdésemből az általad értelmetlennek titulált tudomány segítségével.

A Gyurcsánozás után, illetve, hogy szar az index és egyik se ír értelmesen az itt publikálók közül, de azért itt vagy, hogy olvasd, és véleményezd azt ami mindig xar, nem tudom, melyikünknek van probléma a logikájával. Ha aláírnád, hogy fizetett troll, se lehetne nyilvánvalóbb. Gratulálok, szép egy melód van.

Hagkure 2017.02.27. 01:34:26

"Erre írtam. Mivel nem túl logikus egy zenekritikusnak felróni, hogy nem tölt meg termeket. Szerinted, hogy tölt meg egy könnyűzene-kritikus egy teremnyi embert? 500-an nézik ahogy körmöl egy papírra?

Mármint egy termet emberekkel.

Apám építész, de a kritikusok, akik a házairól írnak, nem építenek semmit. Nem lesz sok cement az újságokban megjelent hasábokon.

"TarzanBorz 2017.02.27. 00:49:02

@Hagkure: Bocsánat, egy idézet kimaradt:

"Hogy néz ki szerinted egy zenekritika? "

Tanuld meg, egy ZENEI kritikában soha, de soha nem teszünk megjegyzést a rajongókra semmilyen formában, amennyiben azok a közízlést büntetőjogilag nem sértik."

Nem tanulok meg semmit, a ZENEI kritikákról alkotott nézeteid szerint. Mivel nem írtam erről a részről semmit. Valszeg átélni vicces ezeket a magnókazettás erőlködéseket, de én se fogalmaznám bele egy ilyen írásba, nem tartozik ide.

"Továbbá például, ha benyalva alákérdezel a pl. a Skorpionsnak és nem firtatod hogy 70-hez közel hogyan öltözködnek, akkor következetes maradsz és nem fikázod a Gesztit egy baseball sapkáért és szemüvegért.
....kiscsillag...."

Ilyet sem írtam. Megtennéd, hogy belinkeled hol fogalmaztam meg bárki megjelenéséről véleményt?

TarzanBorz:

"Én nem voltam ott, de úgy hallom néhányszor megtöltötte most az arénát az általad eladhatatlannak titulált produkció és akik ott voltak rajtad és szabóz-n kívül úgy hallottam nagyon jól érezték magukat. Ettől még lehet űbergáz, szexista, meg minden is, de hogy ELADHATATLAN az kizárt.
A te első 4 bekezdésed az viszont tényleg űbergáz egy zenekritikustól."

Hát igen, ha az lennék. Ami nem vagyok. Egy valamiben igazad van. Nem volt eladhatatlan, rosszul fogalmaztam. Hallgathatatlan. Az, hogy sokan mennek el valahova, hogy sokan támogatnak egy politikai ideológiát, sokan hiszik, hogy a föld lapos, az ég egy adta világon semmit nem jelent, azon kívül, hogy 1 bolond 100-at csinál.

Tehát ez igaz, Geszti zenéje nem jó finoman szólva, de elég sok embernek felel meg. De kérlek ne varázsolj nekem új személyazonosságot, nem fog összejönni.

Hagkure 2017.02.27. 01:35:18

"Erre írtam. Mivel nem túl logikus egy zenekritikusnak felróni, hogy nem tölt meg termeket. Szerinted, hogy tölt meg egy könnyűzene-kritikus egy teremnyi embert? 500-an nézik ahogy körmöl egy papírra?

Mármint egy termet emberekkel.

Apám építész, de a kritikusok, akik a házairól írnak, nem építenek semmit. Nem lesz sok cement az újságokban megjelent hasábokon.

"TarzanBorz 2017.02.27. 00:49:02

@Hagkure: Bocsánat, egy idézet kimaradt:

"Hogy néz ki szerinted egy zenekritika? "

Tanuld meg, egy ZENEI kritikában soha, de soha nem teszünk megjegyzést a rajongókra semmilyen formában, amennyiben azok a közízlést büntetőjogilag nem sértik."

Nem tanulok meg semmit, a ZENEI kritikákról alkotott nézeteid szerint. Mivel nem írtam erről a részről semmit. Valszeg átélni vicces ezeket a magnókazettás erőlködéseket, de én se fogalmaznám bele egy ilyen írásba, nem tartozik ide.

"Továbbá például, ha benyalva alákérdezel a pl. a Skorpionsnak és nem firtatod hogy 70-hez közel hogyan öltözködnek, akkor következetes maradsz és nem fikázod a Gesztit egy baseball sapkáért és szemüvegért.
....kiscsillag...."

Ilyet sem írtam. Megtennéd, hogy belinkeled hol fogalmaztam meg bárki megjelenéséről véleményt?

TarzanBorz:

"Én nem voltam ott, de úgy hallom néhányszor megtöltötte most az arénát az általad eladhatatlannak titulált produkció és akik ott voltak rajtad és szabóz-n kívül úgy hallottam nagyon jól érezték magukat. Ettől még lehet űbergáz, szexista, meg minden is, de hogy ELADHATATLAN az kizárt.
A te első 4 bekezdésed az viszont tényleg űbergáz egy zenekritikustól."

Hát igen, ha az lennék. Ami nem vagyok. Egy valamiben igazad van. Nem volt eladhatatlan, rosszul fogalmaztam. Hallgathatatlan. Az, hogy sokan mennek el valahova, hogy sokan támogatnak egy politikai ideológiát, sokan hiszik, hogy a föld lapos, az ég egy adta világon semmit nem jelent, azon kívül, hogy 1 bolond 100-at csinál.

Tehát ez igaz, Geszti zenéje nem jó finoman szólva, de elég sok embernek felel meg. De kérlek ne varázsolj nekem új személyazonosságot, nem fog összejönni.

cardiobascuralis 2017.02.27. 01:49:01

@Hagkure:
Nem, a fizetett trollok ti vagytok, az Index firkászai.
Ugyanis ha azt, amit cikknek nevezett hányás formájában leírtok, hozzászólásként írnátok le bárhol, kb. mindenkitől megkapnátok a troll jelzőt.

A zenekritikus meg ért a zenéhez.
Aki nulla tudással és nulla felkészültséggel odamegy egy koncertre, az egy troll, nem zenekritikus.
Szóval gratulálok, szép egy melód van. Kár, hogy túl buta vagy még ehhez is.
Meg a hozzászólások írásához is.

"Szerinted, hogy tölt meg egy könnyűzene-kritikus egy teremnyi embert?"
Gondolom, úgy, ahogy egy teremnyi pulykát: kibelezi őket, aztán mehet a töltelék. Meg a bőr alá is, a hús meg a bőr közé.

"Apám építész, de a kritikusok, akik a házairól írnak"
Hahaha!!!

Ja, persze, nem te vagy Juhász Edina:
Hagkure 0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Ennyi.

Viszont egyben igazad van. Nem vagy zenekritikus, fingod nincs a zenéről.
De az írásról sem. Sajnos.
Pedig azért fizetnek.

Hagkure 2017.02.27. 01:52:31

Majdnem sikerült akármit is cáfolnod. Mi a faszom nem érthető azon, hogy a zenekritikus nem koncerteket szervez és csinál, előadásokat tart, hanem ül csöndben és figyel, hülyegyerek. Nem érted? Aztán ír egy cikket. Tömeg sehol. Ezt írtam. Nem érted? Más szakma. Egy gyógyszerész is akkor jó, ha 200-an nézik lélegzetvétel nélkül, ahogy ír?

""Apám építész, de a kritikusok, akik a házairól írnak"
Hahaha!!!

Ja, persze, nem te vagy Juhász Edina:
Hagkure 0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Ennyi."

Érvelj. Ne mocskolódj. Ennyire nem lehetsz proli te nempapucs.

Hagkure 2017.02.27. 01:53:21

Japerszézzél proli, ennyire futja - a "logikádból".

Hagkure 2017.02.27. 02:06:28

"A zenekritikus meg ért a zenéhez.
Aki nulla tudással és nulla felkészültséggel odamegy egy koncertre, az egy troll, nem zenekritikus.
Szóval gratulálok, szép egy melód van. Kár, hogy túl buta vagy még ehhez is.
Meg a hozzászólások írásához is."

Nem én égek, mint a győzedelmi zászló, te. "Nulla tudás; nulla felkészültség". Ezt mivel is fogod alátámasztani? Csak nem az értelmetlen tudomány mestere vagy? Vagy, esetleg elkerülte a figyelmemet, hogy említette a cikkben?

"Nem, a fizetett trollok ti vagytok, az Index firkászai."

Lehetsz ennyire világtalan? Kommentelő vagyok, nem "firkász". Zenekritikus sem vagyok. De elárulod ezzel a mondattal, hogy mi a cél. Miért vagy itt. Igen, az index a legnagyobb ellenzéki erő. Alap volt eddig is. Ezért vagy itt. Tudjuk. Tudjuk. Ne valld be, ha meg akarod tartani a "munkád".

Adnék egy tippet, ha már ilyen buta vagy. Ha a munkád összefügg az index nevű tényfeltáró riportokat első kézből toló oldallal. Ne írd ide. Tégy úgy, mintha. Ez "lenne" a munkád. A következő nyócév más lesz mint a "zeemút", ha így folytatod.

TarzanBorz 2017.02.27. 02:13:52

@Hagkure: "Nem volt eladhatatlan, rosszul fogalmaztam. Hallgathatatlan."
Értem, tehát te, aki az összes posztoddal Hagkure néven véded Juhász Edina cikkét, nem vagy Juhász Edina, de először eladhatatlannak fogalmaztad a koncertet, azután hallgathatatlannak. Most már csak az érdekelne, hogy honnan tudod , hogy milyen volt és mi alapján mondasz ilyen markáns véleményt, amikor ha számodra hallgathatatlan, ezáltal kizárt, hogy fizettél volna azért, hogy ott legyél. És az is érdekelne, hogy mi vitt rá, hogy pont most regisztrál, hogy egyedüliként kardozz itt?

Persze ezek költői kérdések, mert a választ tudom, te meg azt írsz amit akarsz.
Ott rontottad el, hogy "30-as férfi vagyok". :)

zs00 2017.02.27. 02:20:31

rosszindulatu cikk , kivanom hogy a holgy aki irta majd 52 evesen olyan energiaval renelkezzen mint a Geszti !!!! (ja es ugy is nezzen ki )
aki utalja oket ne menjen oda... technika fantasztikus volt egyutt a zenekarral , tancosokkal Toth csajokkal , kozonseggel. Ha annyira szar let volna a buli akkor honnan a vastaps , vissza-vissza , csapolas 20ezer embertol ? Az mind hulye volt ??
Ki tolt meg meg 2x arenat ilyen arakkal ?
Ha medialis partnerek lennetek az indexxel egyutt akkor bezzeg nyalas - falas lenne....
Persze nem kell ot szeretni , de akinek valami nem izlik az ne egyen belole

Hagkure 2017.02.27. 02:25:51

TarzanBorz:

Ahhoz, hogy halljam a szívem kevlár jellegű mesterműveket, nem kell semmit fizetnem. Akartam egy jót röhögni, erre találkozom az ilyen fantasztikus "poénokkal"

"Ha egy nő üt pofon egy férfit nyilvános helyen, akkor mindenki megvonja a vállát. Ha egy férfi üt pofon egy nőt az utcán, akkor közmegvetés tárgya lesz.
Ha egy férfi gyilkol meg egy csecsemőt, akkor halálbüntetést követel mindenki, ha egy nő öli meg az újszülöttjét, akkor mentegetik."

Emiatt reggeltem. Nem kell alvó nővel dugni, jobb, ha ébren van. Mentegeti a hóhér, Szita Bence mond valamit?

TarzanBorz 2017.02.27. 02:34:06

@Hagkure: "Emiatt reggeltem. Nem kell alvó nővel dugni, jobb, ha ébren van. Mentegeti a hóhér, Szita Bence mond valamit? "

Edina, ez egyre rosszabb, csak rontasz azon, amin már azt hittem nem lehet.

Hagkure 2017.02.27. 02:40:00

TarzanBorz
Edina, ez egyre rosszabb, csak rontasz azon, amin már azt hittem nem lehet.

Megint beakadt a lemez? Sebaj, tartunk "nosztalgiabulit", csak neked.

Üdvözlettel:

Edina

Hagkure 2017.02.27. 02:47:22

Amúgy, hogy lehet így élni?

Reggeltől estig írni ugyanazokat a szellemtelen "emútnyócéveket".
Nem unod? Érsz el valamit? Szerinted van olyan világtalan gyökér, aki még beveszi ezt a Rezsiszilárdos magasságot?

Gyúcsány? Zenei blogon is? Jesszus, de rossz.

Mind1- küldd birkát - viccesebb. Ja, és Edina vagyok. E-Di-NA. Írd le még háromszor, hátha van olyan gyökér, aki nem vette észre, hogy mivel kísérletezel.

qncogi 2017.02.27. 08:02:59

@cardiobascuralis:
Ok, a Kossuthon meg 2 millióan voltak.
Sajnos nem érted amit és amiről írok. Felőlem nevezheted analógiának is, a gyilkosság akkor is rossz példa volt.
Uccsónak: nem vagy te a megmondóember, aki kijelentheti, h mi a rossz és mi a jó, főleg nem a "magyarok" vonatkozásában. Csak a saját ízlésedről beszélhetsz.
Amikor pedig nyelvtanról, helyesírásról beszélsz - ez egy fórumon/blogon érdekes.
No, mindegy, befejeztem a korrepetálásodat.
Csá

Roxerkriszta 2017.02.27. 08:04:38

@cardiobascuralis :ha már annyira szám háborúzni akarsz a 12500 fő koncertre vonatkozik.
Ahol a színpad van, ott eredetileg sincs lelátó,viszont a küzdőtér tele volt így ez jelenti a maximális befogadóképességet.Pénteken 8 ezren voltak,szombaton pedig telt ház így a 20 ezer fő biztosan megvolt. Ha fele ennyibe kerültek volna a jegyek,akkor négyszer is megtöltötték volna az Arénát. Mert el kell ismerni,hogy magyar koncerthez képest drága volt. Viszont ilyen óriási színpad és látvány nem is nagyon szokott lenni magyar koncerten.

Tinman 2017.02.27. 08:30:07

@Hagkure:

"Én is. Ki állította, hogy zsigerből utálja a stílust?"

Elég ritka műfaj: humoros retro rap. A cikk alapján utálja a stílust, nincs ezen mit szépíteni. Amúgy én sem szeretem, de elviselem.

"Életszerű, hogy utálod a jazz-t; és elmész jazzkoncertre kritikát írni?"

Erről van szó pontosan. Az Indexes tag, meg az itteni kritikus se rajonghat a humoros retro rap műfajáért az hótziher. De azért elment, mert tudta ő jól előre, hogy remek kis kattintásgeneráló fikacikk lesz belőle. Olcsó húzás, rettentő olcsó. De vitathatatlan: működik!

Kritikát olyan ember írjon, akinek megy az objektív újságírás... az index és jelen szerző is ebben rendre csúnyán elbukik.

"Geszti produkciója ettől egy jottányit sem javul."

Nem érted és a szerző sem érti. Geszti soha nem az énekhangjával hódított, nem is akart, soha nem is ez volt a célja. Egyszerűen képes volt a semmiből egy olyan valamit kreálni, amiben ő magát is egész jól eltudta helyezni és rohadtul sikeres lett amit csinált. 2 platinát összehozott 2 kiadott albummal, most meg megtöltött 2 arénát... tulajdonképpen miről beszélünk?

Az, hogy nekünk nem tetszik, az senkit nem érdekel, mert szubjektív, de az eredmények őt igazolják és ezt el kell fogadni, de min. elismerni! Megvan a célközönsége és még csak azt se mondanám, hogy a közönsége ostoba és igénytelen. Szó nincs erről! A közönségének a 90-es éveket jelenti Geszti és ebbe az érába az arénás koncertje is teljesen jól passzol. Pont u.a. tolta, mint anno.

Ez majdnem u.a. a jelenség, mint David Hasselhoff. Az egész ürge egy vicc és mégis amikor koncertezik a saját közönsége kétpofára kajálja amit csinál. Anno komolyan lehetett venni limonádé szinten a Knight Ridert és a Baywatch-ot, ma már "kínos"... de azoknak véletlenül sem, akik ezen nőttek fel.

A qrva nagy elfogadásban az ilyen jellegű művészi szabadságot is illene ám elfogadni ;-)

TarzanBorz 2017.02.27. 09:10:00

Nocsak, szinte az összes hozzászólásom és Hagkure/Juhász Edina hozzászólásai is eltűntek innen. Szánalmas társaság

Rák Attantam 2017.02.27. 09:29:49

@cardiobascuralis: Nemtom, Koncz Zsuzsát utoljára 8 éves koromban (ajjaj, 70-es évek vége) hallottam a városi könyvtárban. A könyvtáros néni merengett a recsegős bakelit felett, pedig mi mondtuk neki, hogy Halász Juditra akarunk brékelni Tarzan képregény olvasás közben...
A Zoránban tényleg az a jó, hogy full megfázva is felmehet a színpadra, ugyanaz marad az orrgánuma.
A Rapülőkre meg jót lehet autózni.
Egyedül. :D

Rák Attantam 2017.02.27. 09:31:00

@TarzanBorz: Van ilyen. A kritikus nem bírja a kritikát... :D

nyocora 2017.02.27. 09:44:35

2006-ban úgy reklámozták az akkori koncertet, hogy "ebben az évezredben először és utoljára"

TarzanBorz 2017.02.27. 09:50:14

@Rák Attantam: hja, meg talán rájött, hogy kínos, hogy kiderült a személye és rendkívül kínos, hogy a stílusa és a hozzászólásai tartalma elég sok kívánnivalót hagyott maga után. A blogos Szűcs úr, aki névvel vállalta a posztjait is hirtelen eltüntette a hozzászólásait.

Rák Attantam 2017.02.27. 09:52:22

Miért? Nem csak az Omega búcsúkoncertezhet minden évben 20-22-szer... :P

Rák Attantam 2017.02.27. 09:56:06

@TarzanBorz: Én azon sem csodálkoznék, ha elidőztek volna az egérmutatóval a "Blog törlése" gomb felett egy fél percig.

Macskamama 2017.02.27. 12:25:08

Ilyen az mikor egy elvakult vegán lejön a csabai kolbászfesztiválra, és utána telekürtöli a világot hoyg mekkora car volt már az egész.. Nemtom ki ez a Juhász Edina, de láthatólag rühelli Gesztit..
Aranycsillag virágom, bogaram: egy kritika nem arról szól, hoyg te mit utálsz és mit nem.. arról hogy jó volt vagy sem...
egyértelműen a Te ízlésvilágoddal van baj, mert aki ott volt, annak nagyon tetszett ...

kikicsodamimicsoda · http://kiesmi.blog.hu/ 2017.02.27. 13:09:55

Hát nem tudom...Számomra elképzelhetetlen lett volna erre a koncertre elmenni. Személy szerint rosszul vagyok attól, ha valaki nem tudja eldönteni, milyen korban minek van térjogosultsága. Sírok attól, amikor például az 50+-os Zoltán Erika még mindig a Túl szexi lányt rikoltozza, vagy amikor izzadó hatvanasok igyekeznek popszínpadon bármilyen produkciót prezentálni. A saját értékrendszerem szerint a Rapülők reloaded is roppant kínos vállalkozás. Ami anno is paródia volt, ha most még önmaga paródiája is ráadásul, az értékben teljesen nulla. Nálam ugyanez a kategória az irigymirigy is. Anno uralták a piacot, napjainkban eszméletlenül kínosak tudnak lenni. Lehet, hogy a cikk színvonala vitatható, de a véleménye nem. Az nettó baromság, hogy csak olyanról lehet kritikát írni, amiről jó véleményünk van.

szerintem is 2017.02.27. 13:42:12

PETÍCIÓ!
Az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatása a gender ideológia trójai falovát jelentheti Magyarország számára
www.citizengo.org/hu/fm/41487-az-isztambuli-egyezmeny-alairasa-gender-ideologia-trojai-falovat-jelentheti-magyarorszag

cardiobascuralis 2017.02.27. 16:11:39

@Hagkure:
Elég egyértelműen te vagy Juhász Edina.

dankógábor 2017.02.27. 16:15:32

@cardiobascuralis: Nem ő az. Szóval ezen túlléphetsz.

cardiobascuralis 2017.02.27. 16:18:24

@kikicsodamimicsoda:
"Az nettó baromság, hogy csak olyanról lehet kritikát írni, amiről jó véleményünk van. "
Ez így van.
De amit eleve utálunk, oda nem megyünk, hogy aztán írjunk róla.
Remek példa volt @Macskamama: tollából a vegán meg a kolbászfesztivál esete.

cardiobascuralis 2017.02.27. 16:19:58

@dankógábor:
Ja, a helyedben én is ezt írnám.
Másrészt nem tudom, egy frissen regisztrált nickről honnan tudod, hogy kicsoda. Elméletileg nem mellékelik a regisztrációhoz a személyi igazolványt is.

cardiobascuralis 2017.02.27. 16:21:17

@dankógábor:
Harmadrészt meg olvasd el a hozzászólásokat, és gondolkozz el azon, hogy ezt a csajt érdemes-e foglalkoztatni a továbbiakban is.

dankógábor 2017.02.27. 16:25:01

@cardiobascuralis: Csak nem akarom, hogy beleragadj ebbe a tévhitedbe, és nyugodtan másra koncentrálhass.
Mellesleg ugye ismerem a Lángoló szerzőit, illetve látom a kommentelők címét, amiből valamicske információ kiderül számomra. (Igen, tudom, hogy bárki létrehozhat egy email címet percek alatt.) A lényeg, hogy nem ő Edina. De ha nem hiszed, a te bajod.

cardiobascuralis 2017.02.27. 16:32:36

@dankógábor:
Inkább azt mondom, ha te elhiszed, hogy nem ő, akkor az a te bajod.

varosjaro.blog 2017.02.27. 16:50:37

A 444 is ráállt a témára - ha már alanyi jogon kimaradt az eredeti buliból.
444.hu/2017/02/27/itt-az-igazi-hungarian-raphaboru-cica-tomegverekedes-tort-ki-a-facebookon-egy-indexes-geszti-kritika-miatt#

Szopóágra került az index. Nem jön ki belőle egyhamar...

TarzanBorz 2017.02.27. 17:36:20

@TarzanBorz: Érdekes, estére visszajöttek a hozzászólások. Nahát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2017.02.27. 19:41:49

"ez a poén, a nők tárgyiasítása "

a nő a lakat, ok, a férfi a kulcs tehát ugyanúgy tárgyíiasítja a férfit is, csöppet túlérzékenyek vagytok mint a mosakodós kislány, hogy hogy jön ide a nemi erőszak nem tudom, de nehogy már emancipációs vívmány legyen a krválkodás!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2017.02.27. 19:42:38

geszti pedig egy rakás sz*r, ahogy az az ember is, aki hallgatja, ízlése nemsok.

cardiobascuralis 2017.02.27. 21:53:59

@TarzanBorz:
Biztos elmentek napközben (hozzá-)szólásszabadságra.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2017.02.28. 22:16:32

Hát ez mókás. Gesztinek joga van fellépni, másoknak joga van fikázni, megint másoknak joga van leszarni a fikázást vagy felháborodni azon. Ha az ember rendben van magával akkor pont nem érdekli, hogy kritizálják a szeretett zenekarát. Anno. nagyon szerettem Gesztikéket, ma is tudom a szövegeket. Ezzel együtt ma már nem kellene ezt erőltetni de hol érdekel ez engem? Egyébként tényleg cikik a 20 éves lányokra hajtó negyvenes családapák. Mondjuk inkább szánalmasak. :)

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2017.02.28. 22:18:41

Amúgy meg: hogy lenne már egy kritika objektív? Micsoda marhaság ilyet elvárni?

Tinman 2017.03.01. 18:03:41

@Miazmás:

Elvárni az indextől és a szerzőtől valóban marhaság, hiszen képtelenek rá ez milliószor bizonyították. Ellenben a net némely szegletében szerencsére vannak olyan írások is melyek: tárgyilagosak, !pártatlanok!, !elfogulatlanok!, csak a tényeket mérlegelők. Sikerült feldolgozni? Vagy szükséges a szubjektív kritika jellemzőit is felsorolni?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2017.03.01. 23:18:13

@Tinman: Igen, megkérnélek rá, hogy sorold fel, mert a stílusból ítélve nagyon komoly tudású ember lehetsz ezért szeretnék tanulni tőled. Várom akkor a felsorolást.

Tinman 2017.03.01. 23:35:30

@Miazmás: Olvasd el a fenti cikket. Szívesen.

kertesy 2017.04.09. 10:55:13

Nem tudom mit nézett a kritizáló,de én ott voltam és fenomenális volt !!!!!

heptakontanonaéder 2017.07.30. 23:36:40

@defaultuser (törölt):
A leánybúcsúk kelléke meg a Chip & Dale fiúk.
És attól neked tyúxem nő a seggedre?