2017.03.30. 16:45 – Lángoló Gitárok

Profinak lenni túl könnyű, inkább magunkat adjuk - Mad Man's Crew - Leave Behind

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mad_mans_crew.jpg

Egy fiatal veszprémi zenekar második videóklipjét mutatjuk most be nektek. Az eredetileg akusztikus formációként, csendes-ülős koncertekkel induló Mad Man's Crew mára hangos-ütős, dallamos punk-rock csapattá érett, akik a szokásos rockhangszerek mellett harmonikával és különböző fúvós hangszerekkel fűszerezik zenéjüket. Az első teljes nagylemez őszre várható, amelyről a hajtás után érkezik is az ízelítő, egyben mai dalpremierünk tárgya, a Leave Behind. 

A zenekart 2015 nyarán alapította Molnár Levente énekes, gitáros, Nagy Attila harmonikás, vokálos és Szikszai Tamás, aki furulyán és trombitán játszik, vokál) eredetileg akusztikus formációként. Az első pár saját dal így, trióban született meg, az első koncertek csendes-ülős hangulatban teltek, de az elképzelés már akkoriban is az volt, hogy hangos punk & rollt játsszon a zenekar. Ehhez szükség volt zúzós alapra, így hamarosan csatlakozott a zenekarhoz Krajcsi Balázs dobos és Varga János basszusgitáros. A tagok korábban hosszabb-rövidebb ideig mind a Pannon Egyetem hallgatói voltak, ismerték már egymást más projectekből is, így a közös hangot hamar sikerült megtalálni.

A Mad Man's Crew a tagok defincíciója szerint dallamos punk-rock muzsikát játszik, de köszönhetően annak, hogy itt a dob-basszus-gitár szentháromság mellett furulya, trombita és harmónika is megszólal a dalokban, sokszor nehéz pontosan behatárolni a zenekar stílusát. Legtöbbször ír-punknak, vagy kocsmapunknak nevezik, akik hallják, a legviccesebb definíció pedig kétségkívül a mulatós-punk volt eddig. A zenekar szerint mindez belefér a közös halmazba, ezért számírás közben nem is szoktak maguknak határokat szabni. A klasszikusabb punk számok mellett felbukkannak sanzon elemekek, de akár hardcore zúzással megtámogatott népi dallamok is. A dalszövegek nagyrészt angolul íródnak, és ahogy minden vérbeli punkzenekar, ők is azokról a dolgokról énekelnek, amelyek nap mint nap foglalkoztatják a tagokat, legyen az politika, hajnalig mulatás, tegnap estéről megmaradt fejfájás, igaz szerelem, vagy igazi csalódás vagy a tegnap estéről megmaradt fejfájás.

És hogy ez milyen lehet egy teljes albumon keresztül, az hamarosan kiderül, ugyanis az első lemez felvételeivel nemrég készültek el a srácok. Az anyag várhatóan nyár végén, vagy ősz elején jelenik majd meg, rajta a most klipesített Leave Behind című dallal. A videóklipet, mivel lényegében nem létező költségvetésből gazdálkodtak, a lehető legegyszerűbb módon oldották meg: rendeztek egy házibulit, és felvették az eredményt. A szintén nulla forintból készült első klipnél igyekezték a lehető legprofibb videót megcsinálni, most azonban úgy döntöttek, profinak tűnni túl könnyű, ezért ezúttal inkább önmagukat adták! 

A Mad Man's Crew a tavasz folyamán számos helyen fellép majd Székesfehérvártól Budapesten át Komlóig, érdemes figyelni a zenekar Facebook-oldalát! 

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg 


punk veszprém videóklip fúvósok dalpremier punk and roll mad mans crew



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása