2017.04.06. 15:00 – Prieger Zs.

Cseppkőbarlang és gitárszólóverseny - Itt egy új Strong Deformity-dal és -klip + miniinterjú

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stronabarlangban.jpg

Az albumpárti és legendás Strong Deformity új klippel mutatkozik be a Lángolón. Tibbával, a zenekar Angliában élő, sztorizós, meghatározó figurájával beszélgettünk tervekről, online próbákról és közös inspirációkról.

Itt az új klip a Hidden Doors Of Sanctuary című dalhoz, de mikori maga a dal?

Elég régóta a harddiscemen várakozott, kapaszkodj meg, 2007-ben írtam még egy naphegyi albérletben, amikor tele voltam szabadidővel. A ház tetején laktunk, jó volt a kilátás. Reggel kimentem a teraszra egy teával aztán bekapcsoltam a gépet és ment a művészkedés. Végig tudtam a 10 év alatt, hogy egyszer befejezem. Van még pár dal abból az időszakból. A mostani szövegverziót Karesszal dolgoztuk ki, az mai cucc. 

Lesz album?

Albumpártiak vagyunk. Az olyan, mint egy jó könyv. Van története, eleje, vége, csúcspontja stb. Mindenki mondja, hogy már csak kislemezekre van szükség, otthon felveszed, megkevered, mastereled, csinálsz hozzá egy szöveges videót aztán kalap-kabát. Hát én itt nyugaton nem ezt látom. És az itteni példa valahogy jobban fekszik. Mi még befáradunk a stúdiókba, ha tehetjük. A kérdésre is válaszolva: nehéz így, hogy szanaszét vagyunk, de dolgozunk rajta. Skicc már van dupla albumnyi is.

Klipötlet honnan jött? Elég jó a helyszín.

Különleges helyszínre vadásztunk, így lett az aggteleki cseppkőbarlang, ami aztán tovább inspirálta a Mihasznafilm-es Nagy Viktort, aki nagy Dűne-fan. Így már összeáll? 20 percig kellett lefele cipelni a hangszereket és 99 százalékos páratartalomban forgattunk egész nap, viszont koratavaszi volt a hőmérséklet a kintihez képest. Kicsit úgy vagyunk vele, mint De Niro a Jackie Brownnal, jól meg kell néznünk, hogy kirajzolódjon a sztori a forgatásból kilépve. Valószínűleg mindenkinél mást ad majd ki és ez így jó. Viktor a kettősséget emlegette sokszor, ha ez segít valamit.

Mi a zenekar közeljövője?

Leszerződünk egy kisebb, szerethető, respekttel teli kiadóhoz, amelyik nagy előleget fizet, aztán leköltözünk Barcelonába és egy medence partján megírjuk a legjobb lemezünket, amit Gary Numan fog producerelni és amit a Real Worldben veszünk fel Peter Gabrielnél. Vesz mindegyikünk egy házat a Costa Bráván és fütyülünk a világra. Jöhetsz majd holidayre.

Ez eléggé rendben van. De vannak-e ezen kívül is nagy terveitek?

Persze, mindig vannak. Kell is, hogy legyenek. Anélkül nem megy. Merészen kell az álmokkal bánni aztán ha a felét megcsinálod, már jó neked. Írjuk a dalokat, amíg úgy érezzük, hogy izgalmas és folyamatosan, ha nem is túl sűrűn, de kirakjuk őket. Egyre magasabbra jutunk a létrán, de azért vigyázunk, közben nehogy még a végén állandóan turnézni kelljen meg szállodákban aludni, ahol reggel ébreszt a takarító és a menedzser másnaposan fotózásra ráncigál. Ötünkből hárman, Hair, Szabi és én apukák vagyunk.

Majd mindannyian máshol éltek, ráadásul más országokban is. Mennyire leküzdhetőek a földrajzi távolságok köztetek az alkotásban?

A kohéziót és az egy hullámhosszra kerülést egy-egy döntésnél nem segíti természetesen és nyilván lassabban is haladunk előre. De amit a technika ma megenged, azért nagyon hálásnak kell lennünk. Hairrel napi kapcsolatban vagyunk, jönnek-mennek a fájlok, infók. Inspiráljuk egymást. Ugye az Ylem-cuccost is együtt csináljuk. Balázzsal is sokat találkozom, amikor otthon vagyok. És persze a többiekkel is megy a küldözgetés és gyakran írunk egymásra, hogy Figyi kell ide egy Malmsteen-szóló vagy egy akármi és jön egyből. Most a Hidden Doors Of Sanctuarynél még szólóverseny is volt, online szavazás. Andris gitárszólója nyert, de egy kicsit megpiszkáltam. Próbáljuk tartani a heti skájpkonfokat is. Nem kell sok idő a technikának és az online próbák is akadás- és akadálymentesek lesznek, annak meg nagyon fogok örülni. 

Itthon mikor lesztek legközelebb láthatóak?

Április 14-én, a Dürerben játszunk a Moshing Rabbits fesztiválon a Cadaveres és még sok más zenekar társaságában.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


rock metál electro strong deformity



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása