2017.04.18. 11:37 – Nihil_AK

Your Last Breath - Itt az első dal a nyár elején érkező új Suffocation-lemezről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

suffocation-band-pic.jpg

Az a helyzet barátaim, hogy soha nem lesz még egy Effigy of the Forgotten. Azt a lemezt ugyanis még a Suffocationnek sem sikerült megismételnie, másnak meg pláne nem. Még nekik is talán csak egyszer, a Despise the Sun kislemezzel sikerült megközelíteniük a technikás death metal örök klasszikusát. Hogy miért jutott ez eszembe? Hát csak azért, mert hamarosan jön az új album, amiről egy dalt már meg is lehet hallgatni, a címe Your Last Breath. És a hajtás után következő bő négy és fél perc alapján hiába mondják a fiúk a kapcsolódó sajtóközleményben, hogy a valaha megjelent legbrutálisabb lemezük várható, ugyanis a friss szerzemény nem nyújt sokkal többet annál, mint ami 2017-ben a technikás death metal feliratú bevásárlókosárban található.

Mik is ezek a hozzávalók? Steril, hallhatóan minimum triggerelt dobok, steril kipucolt hangzás, kellően bonyolult, de a formabontástól messze járó gitárriffek, azaz mindazon mostanában kötelező elemek, amelyek hallatán a zenefogyasztók máris elkezdhetik magukban mantrázni az ebben a termékkörben kötelező hívószavakat, mint például brutális, beteg, meg komplex, meg összetett, bár ez a kettő ugyanazt jelenti. Természetesen ezzel együtt egyáltalán nem rossz a dal, hiszen sokat látott veteránokról van szó, és nyilván nem ildomos kritizálni a receptet tálalás előtt, ugyanakkor egy kevésbé ismert márkanévvel cimkézve valószínűleg senki nem tartaná kiugrónak a friss szerzeményt. Remélem, a június elején ...Of The Dark Light címmel érkező teljes album, melyen két új tag is debütál Charlie Errigo gitáros, és Eric Morotti dobos személyében, jobban meggyőz majd. De persze az is csak egy vélemény lesz a sok közül. Hallgassátok meg inkább az új dalt, és alakítsátok ki a sajátotokat! 


suffocation death metal új dal technical death



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása