2017.04.22. 10:41 – dankógábor

Bemutatjuk a 132 éves máltai D'Amato Recordsot, a világ legrégebbi lemezboltját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

damato.jpg

Rendhagyó adással jelentkezik Kovács Tamás lemezfüggőkről szóló sorozata, ugyanis találtak egy nagyon jó témát, ami tökéletesen illik a mai napra. De ezt már ő mondja el:

A lemezgyűjtők/lemezfüggők szerkesztősége még tavaly télen kitalálta, hogy a Record Store Dayre csináljunk valami exkluzív tartalmat. Arra gondoltunk elmegyünk a Spillers Records-ba a világ legöregebb lemezboltjába amit 1894-ben Henry Spiller alapított. Már nézegettük az angliai repülőjegyeket, amikor Edit a Budapest Vinyl egyik alapítója megtalálta a világ legöregebb lemezboltjától is öregebb lemezboltot Máltán. Így utaztunk a csodás Máltára, ahol a D'Amato Records-ba látogattunk, amit 1885-ben alapított a névadó, és már az ötödik generáció viszi a dinasztia boltját. Az üzlet ugyanott van folyamatosan nyitva 132 éve. Ezzel az interjúval kívánunk nagyon boldog Records Store Dayt minden kedves lemezgyűjtőnek/lemezfüggőnek! Köszönet a segítségért Rosta Péternek és Tomasevics Zorkának.

És akkor az a bizonyos nagyon öreg lemezbolt:


hír lemezgyűjtők



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása