2017.06.02. 22:42 – Lángoló Gitárok

Terrorveszély miatt megszakították és kiürítették a Rock Am Ring fesztivált

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rock_am_ring.jpeg

Ma, a késő esti órákban a szervezők és a helyi rendőrség terrorfenyegetettség miatt félbeszakította az idén már 31. alkalommal megrendezett német Rock Am Ring fesztivált. A pénteki nap első fellépői, a Welshly Arms, az In Flames és a 2Cellos rendben lejátszották a koncertjeiket, a mai főzenekar pedig a Rammstein lett volna, azonban, mivel a rendőrség konkrét bizonyítékokkal igazolta a támadás tervét, a látogatók biztonsága érdekében kiürítették a fesztivál területét. Marek Lieberberg, a fesztivál szervezője szerint a közönség példaértékűen kezelte a helyzetet, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy holnap folytatódhasson a rendezvény.

A Rock Am Ring Facebook-oldalán pénteken este kilenc óra körül jelent meg a következő üzenet: 

"A terrorista fenyegetés miatt a rendőrség azt tanácsolta nekünk, hogy szakítsuk meg a fesztivált. Minden fesztiválozót arra kérünk, hogy a fesztivál helyszínét nyugodtan és fegyelmezetten hagyja el a kijáratok és a kemping irányába. Támogassuk a rendőrségi nyomozást. Minden látogatót folyamatosan tájékoztatni fogunk a fejleményekről a Rock am Ring közösségi csatornáin, a rádióban és a hangszórókon keresztül. Reméljük, hogy a fesztivál holnap folytatódik. Köszönjük az együttműködést."

A Rock Am Ring Németország egyik legnagyobb rockfesztiválja, a mai napra több mint nyolcvanezer látogató váltott jegyet. Jelenleg körülbelül 1200 rendőr tartózkodik a helyszínen. A friss fejleményekről mi is beszámolunk. 


fesztivál hír rock am ring terrorveszély



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása