2017.07.20. 11:40 – dankógábor

Ígéretes bluesos pop-rock a Shakin' bemutatkozó EP-je

Lángoló Premier

shakin.jpg

A pár éve már együtt zenélgető bluesos, rockos Shakin' tagjai 2016-ban váltak konkrét zenekarrá, majd nem sokkal kijöttek egy kislemezzel, amit most egy EP, a tényleges bemutatkozó anyaguk követ, és aminek a premierje most van itt a Lángolón. Ők ezt mondják a kislemezről:

Valójában ez a négy dal nem egy önálló egység, hanem egy állomás azon az úton, ami az első albumunk felé vezet. Bizonyos szempontból egy kompromisszum részünkről a négyszámos EP,  hiszen, kissé régimódi hozzáállással, csak albumokban tudunk és akarunk gondolkozni, viszont a jelenlegi zenei trendek pedig pont az elaprózódás felé mutatnak. Tehát a következő dobásunk biztosan egy igazi album lesz, viszont nem akartunk túl sok időre eltűnni a közönség szeme elől, ezért úgy döntöttünk, hogy beiktatjuk ezt az állomást is, amit a mostani EP-megjelenés jelent. Igyekeztünk úgy kiválasztani a négy számot, hogy kirajzolódjon valamiféle kép arról, hogy mit akarunk csinálni, hogy ténylegesen bemutatkozzunk az EP-vel. Ezért négy, egymástól elég erősen különböző dalt raktunk rá. 

A zenekar elmondta, hogy sok ötletük, tervük és álmuk van a jövőre nézve, de az biztos, hogy mindent a maguk elvárásai és elképzelései szerint fognak csinálni.

Azt szeretnénk érezni utólag, hogy nem csinálhattuk volna jobban. 

Alább a premier, még lentebb picit több információt is megtudhattok a dalokról.

A First Sight-ot érezzük jelen pillanatban a legerősebb dalunknak. Teljesen véletlenszerűen indult egy próbán, a gitártémából, aztán sokat kísérleteztünk, hogy jól kijöjjenek benne a váltások.

A Nobody modernebb hangzásvilágú, talán a The Killst neveznénk meg referenciaként a hangzása, illetve a hangulata tekintetében. Fontos ezzel a számmal kapcsolatban az is, hogy elég jól bemutatja a zenénket, talán ezzel tudnánk legjobban definiálni, hogy milyen akar lenni a Shakin’.

A The Same Old Attraction nekünk kb. egy Keith Richards-balladaként él a fejünkben, a felvételt is igyekeztünk olyasmire csinálni.

A She Said mögötti koncepció annyira nem magvas: szerettünk volna egy diszkóslágert.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier pop rock hír blues shakinKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.