2017.08.05. 11:24 – Nihil_AK

Save Our Souls - Tíz év után itt egy új dal a Clawfingertől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

clawfinger.jpg

Bár a Clawfinger 2013-ban bejelentette a feloszlását, a talán legismertebb európai rapmetal zenekar takaréklángon azóta is működik évi pár koncert erejéig. Friss anyag viszont már tíz éve nem volt hallható tőlük. egészen mostanáig, ugyanis kihoztak egy új számot Save Our Souls címmel, amelyben nem tagadják meg magukat, sem a zenét, sem a társadalomkritikus mondanivalót illetően. A dal a hajtás után meghallgatható.

A zenekar így fogalmazott a szerzemény kapcsán:

A dal arról szól, hogyan változtatja a trumpizmus szívtelen szaralakokkal teli emésztőgödörré a világot. Hogyan képes valaki logikát találni abban, hogy bizonyos etnikumok, vallások, vagy nemek meghatározott karakterjegyekkel bírnak, és hogyan képes valaki ezeket hibáztatni azért, mert a világ rossz irányba halad? Mennyire regresszív és nevetséges ez? Minden formában és színben vannak idióták, ahogyan hősök is, és ha nem fogunk össze, a világ el lesz baszva.

Új lemezt nem terveznek a fiúk, mivel elmondásuk szerint a Clawfinger már rég nem a fő tevékenységük, mindenkinek van rendes munkahelye és családja, amivel törődni szeretnének. De ahogy Al Jourgensent is inspirálta annak idején Bush elnök tevékenysége, nem zárható ki, hogy svéd barátaink is találnak elég témát egy új albumhoz a közeljövőben. Amíg ez kiderül, idén négy koncerten el lehet őket kapni, legközelebb például a Brutal Assault fesztiválon.

clawfingersaveoursouls.jpg


metál rap társadalomkritika videóklip clawfinger svédek új dal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása