2017.08.11. 15:00 – Lángoló Gitárok

Óbudai elmebaj - VAHÚR csodát lát EB-premier

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sajto_3_vahur_akksirakotveteste_eb_2017_cover_1.jpg

Az utóbbi idők talán legelmebetegebb anyagát készítette el az óbudai VAHÚR csodát lát, akiknek már a nevük is jó illusztráció arra, milyen zenére számíthat a közönség, pláne ha hozzátesszük, hogy a kislemezt nem tévedésből, hanem szándékosan nevezték el EP helyett EB-nek, utalva a nevükre. A Lángoló mai premierjében az akksirakötveteste című anyag mind a négy száma meghallgatható, ismerkedési lehetőség a hajtás után!  

sajto_1_vahur_csodat_lat_egesz_zenekar.jpg

Saját meghatározásuk szerint a VAHÚR csodát lát egy kivénhedt huszonévesekből álló zenekar Óbuda kies tájairól. Tüzes keringőkből, réti punkból, nagyonújhullámos, utazó és természetesen szerfelett alternatív rock zenéből, minden esetre csak nagyon kevesek számára emészthető, saját számaikból álló repertoárjukat játsszák már régóta. A végtelen zenei éterbe belekiabálják, belesuttogják, belebüfögik etűdjeiket, a koncerteken nem normálisak, a promovideókban igen, az eseményplakátokon pedig nem. A zenekarban énekel és gitározik Buday Bence, basszusgitározik Kellner Márton, dobol és dalszöveget ír Lakner Lóránd László. Az EB megszületéséről a következőket mondták: 

A csapat még 2007 végén alakult After School Program néven, majd számos arculatváltás, tagcsere és az ezzel járó bonyodalmak után 2011-től BOGARAS.szuperegyüttes néven folytatta zenei pályafutását. A fiúk 2017-ben egy újabb, de minden eddiginél jobban előkészített vérfrissítésre határozzák el magukat, így hát a maroknyi legénység a napokban jelentette be új nevét, egyúttal megjelentették a négy dalt tartalmazó akksirakötveteste című kislemezt, amelynek második, Jenő című dalához idén nyáron egy nagyszabású videoklipet is forgatnak az óbudai Virágosnyeregben. A videoklipet rajongótáborukkal, barátaikkal szeretnék elkészíteni, de valamennyi, a természet lágy ölén bulizni vágyó érdeklődőt szeretettel és nagy izgalommal várnak. Majd. 

Az akksirakötveteste című EB a VAHÚR csodát lát zenekar immár sokadik kislemeze, ha figyelembe vesszük a korábbi, más művészneveken megjelent albumokat. Az EB-re felkerült négy dal az együttes zenei világának egy kicsit elborultabb, eszementebb szeletét igyekszik bemutatni, meglehetősen szórakozott formában. A megfesteni kívánt hangulat szerintünk élő koncerten tök jól érzékelhető az elmúlt években, reméljük a felvételek is nyújtanak ebből izgalmakat. Egy halom mélyebb hangvételű, és egy rakás vidám szerzeményünk pihen a tarsolyunkban, amelyeket anyagi lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minél hamarabb megosztani a nagyérdeművel.

A négy dal közül három - Egy hajós érkezik, Jenő, Bogaras - 2017 április-júniusában készült az Artist Factoryban, ahol Cs. Szabó Zoltán “Csészi” volt a hangmérnök. A Hőség, heringség című dal egy korábbi, otthoni felvétel, amelyet Korossy-Khayll Gergő (Indiebandi Stúdió) kevert és masterelt.

A zenekar egy-egy rövid fülszöveget is mellékelt a dalokhoz: 

Egy hajós érkezik - Fúj a szél, Dimitrij Lénáról mesél. Aztán átkel.

Jenő - Jenő az elkanászodott nyáj fáradhatatlan terelgetője. Időnként előjön. Légyszíves!

Hőség, heringség“Kifuzzott” keringő hosszú, meleg napokra. Addig igyál valamit!

BogarasA zenekar egykori himnusza, olykor hol, olykor miért, bár azóta szerepét átvette Jenő, a komondor, Hozzávetőleg négyszer nagyobb szabású, mint a Jenő, bár az is nagyon nagyszabású.

Ehhez a magunk részéről csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy a zenei anyag méltóképpen jeleníti meg ezeket az agyahagyott jellemzéseket. Formabontás iránt érdeklődőknek csak ajánlani tudjuk! A zenekar legközelebb szeptember 3-án lép fel az Ellátóházban! További infók a csapat  Facebook-oldalán

A poszt megjelenését a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier rock alternatív ep vahúr csodát lát



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása