2017.08.21. 14:00 – Lángoló Gitárok

A gravitációs gyorsulás és a modern metál találkozása - Itt az Against The Fall teljes EP-je

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

atf_pic2.jpg

Nyár elején már bemutattunk egy számot az Against The Fall első kislemezéről, most viszont meghallgatjátok a budapesti modern metal csapat teljes bemutatkozó anyagát. A hajtás után a teljes 9,81 című EP magatokévá tehető!

Az Against The Fall ezen a néven idén lépett színre, amikor az elődzenekar Eye For I tagjai néhány tagcsere után úgy érezték, a korábbi zenei- és szövegvilág annyira átalakult, hogy érdemes tiszta lappal folytatniuk a közös munkát. Ennek a közös munkának első kézzelfogható eredménye a mostani EP, amely a 9,81 címet kapta. Az anyagról a következőket mondták el nekünk: 

Maga a címválasztás a zenekar nevével van összefüggésben. Fontosnak éreztük, hogy szimbolikus módon benne legyen a zuhanás, így esett a választásunk a gravitációs gyorsulás állandójának kerekített értékére. A választásban, valamint a látványvilág és a borító elkészítésében nagy segítségünkre volt a Watch My Dying énekese, Veres Gábor, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni a munkáját! A nyers gitársávok és dobok felvételét házilag végeztük Balázsnál és Leventénél, az éneksávokat pedig Tóth Gábornál a Ghostship Recordings stúdióban. Az anyag mixelése és masterelése szintén az ő keze munkáját dicséri. 

A Light In My Strife kissé személyesebb hangvételű szerzemény, a zenekar egyik tagjának szakításáról szól. Bár kissé sablonos a téma, igyekeztünk nem belerohanni a klisékbe, a szakítást inkább egyfajta árulásként, a személy meghasonulásaként értelmezi.  A Time Itself:az idő jótékony, feledtető hatásáról szól. Idővel a rossz döntések is elmosódnak. A Vászon több szempontból is különleges. Ez a zenekar első magyar nyelvű dala, mely témájában is elüt a másik kettőtől, illetve szerkezetileg is összetettebb társainál. Szövegét a tavalyi brüsszeli robbantás ihlette, a katasztrófa képei mellett a hozzátartozók érzéseit is boncolgatja.

Ezek után nincs más hátra, hallgassátok meg mindhárom számot! 

 További információk a zenekar Facebook-oldalán


budapest premier ep modern metal against the fall



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása