2017.08.21. 08:51 – Nihil_AK

A Possessed énekese, Jeff Becerra Chuck Schuldinerről, és arról, melyik volt az első death metal zenekar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jeff_becerra.jpg

Az undergroundban folyamatos vita tárgyát képezi az, hogy vajon melyik volt az első igazi death metal zenekar, a Death,vagy a Possessed? A Possessed énekese, Jeff Becerra egy friss interjúban tiszta vizet öntött a pohárba, egyben nagyrabecsülését fejezte ki a néhai Chuck Schuldiner iránt. A hajtás után egy új dal koncertfelvételét is
meghallgathatjátok.

Becerra a következőket nyilatkozta az Antihero Magazinnak:

Oké, itt a sztori. A Mantas és az első Death-lemez, a Scream Bloody Gore időszaka között Chuck Schuldiner a fan klubunk elnökének házába költözött, hogy ott legyen a közelünkben. Számtalan magazinban nyilatkozott arról, hogy a Possessed a fő zenei hatása. A lemeze körülbelül két évvel később jött ki, mint a Seven Churches, amit 1982-83-ban íródott. Chuck és én sokszor leültünk beszélgetni, a legjobb barátok voltunk. Erősen hatott rá a Possessed, és ő büszke is volt erre. A tény az, hogy az emberek egy idő után elkezdték azt mondani rájuk, hogy Possessed-klónok, emiatt kicsit távolságtartó lett, és olyanokat kezdett nyilatkozni, hogy "Már nem death metalt játszom, hanem progresszív metalt." A vicces, és egyben ironikus az, hogy ha Chuck élne, ugyanezt mondaná. Emlékszem, a Scream Bloody Gore megjelenése után egyszer feljött hozzám, és ezt mondta "ez úgy szól, mint ti." Büszke volt erre, én is büszke voltam rá, barátok voltunk. Nem akarok semmmit elvitatni az érdemeikből, hiszen a Death félelmetesen jó volt. Úgy gondolom, hatottunk rájuk, de ők továbbléptek ezen, és megteremtették a saját stílusukat, a saját hangzásukat. Fantasztikus zenekar, fantasztikus zenészek és fantasztikus barátok. Azt kívánom, bárcsak ma is élne Chuck és csinálhatnánk valamit közösen. De továbbmegyek: azt sem érdemes elfelejteni, hogy ugyanaz a Randy Burns volt a Scream Bloody Gore producere, akivel a Seven Churchest csináltuk, emellett Chuck feldolgozta a The Exorcist című dalunkat is.

A teljes interjú itt érhető el. A Possessed jelenleg új lemezen dolgozik, amelyről már játszanak is egy friss dalt Shadowcult címmel, melyre a felvételen többek között Trevor Peres, az Obituary gitárosa bólogat a színpad oldaláról. Hallgassátok meg!


death nyilatkozat koncertfelvétel death metal possessed új dal chuck schuldiner jeff becerra



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása