2017.09.04. 16:29 – Hirdetés

Pénteken ismét Budapesten a zseniális blues-rock gitáros - Dan Patlansky az A38 Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dan_promo_3.jpg

A blues-rock műfajt öntörvényűen és igen nyitottan kezelő gitáros-énekesm Dan Patlansky Introvertigo című lemezének ráadás turnéján tér vissza az A38 Hajóra szeptember 8-án, azaz a mostani hét péntekén. Az épp új albumon dolgozó fiatal dél-afrikai zenész korosztályának és hangszerének egyik kiemelkedő képviselője. Az estét a hazai Amberjack vezeti fel. További részletek a hajtás után! 

Szeptember 8-án tér vissza hazánkba a dél-afrikai Dan Patlansky, akit Joe Satriani 2015-ös turnéjának budapesti állomásán ismerhettünk meg vendégként, majd tavaly augusztusban egy emlékezetes önálló koncertet is adott az A38 Hajó koncerttermében. Legutóbbi albumát, az Introvertigo-t a 2016-os év lemezének választotta az amerikai Blues Rock Review magazin közönsége és szakírói gárdája, így nem meglepő, hogy idén egy újabb turné került lekötésre, melynek részeként a zenekar visszatért az Egyesült Királyságba, Hollandiába és Németországba is, Budapestre pedig a hamarosan induló két hónapos akusztikus turnét megelőzően érkezik zenekarával. 

A tüzes gitárjátékkal és magával ragadó énekhanggal bíró fiatal előadó első lemezét 18 évesen adta ki, így lassan már két évtizedes előadói tapasztalattal rendelkezik. A Standing At The Station című debütáló albumot követően 2004-ben kapta első nagykiadós szerződését, ezt követően pedig már New Orleans-ban mutatkozhatott be. Az igazi áttörést a 2014-ben kiadott Dear Silence Thieves illetve a 2016-os Introvertigo című album hozta meg, hiszen e lemezeket az év végi kedvencek között hozta számos zenei szaklap. Talán ennél is fontosabb, hogy mindkét albummal sikeres turnékat bonyolítottak le, szinte kivétel nélkül csak saját szerzemények szerepelnek a műsorban, így egyre többen ismerik meg világszerte Patlansky különleges, blues-rock klasszikusokban gyökerező, ám bátor és előremutató gitárjátékát és nem utolsó sorban remek, változatos dalait. A gitáros budapesti közönségnek címzett videóüzenetét itt nézheted meg

Ne feledkezzünk meg az előzenekarról, az Amberjackről sem! A fiatal kőbányai csapat idén tavasszal jelentette meg "Storm" című bemutatkozó albumát, melyen amerikai gyökerekből táplálkozó, blues alapú vintage-rock dalok sorakoznak. A műfaj anyanyelvén megszólaló lendületes, igényes hangszerelésű saját szerzeményeik miatt érdemes lesz ezúttal is időben érkezni a Hajó gyomrába!

Jegyek kaphatók a TIXA.HU online rendszerében illetve az A38 Hajó honlapján, és személyesen a helyszínen. További részletek a koncert Facebook oldalán!


gitár programajánló rock koncert blues a38 dan patlansky amberjack



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása