2017.09.08. 14:34 – Nihil_AK

Time Can't Wait - Szeptember végén jön Matt Cameron első szólóalbuma, itt egy dal róla

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

matt-cameron.jpg

Matt Cameron a grunge talán legnagyobb csendes hőse, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, illetve rajta kívül senki, hogy a stílus két alapzenekarában is játszottak. Cameronnak ez is megvolt, hiszen 1998 óta dobol a Pearl Jamben, és velük maradt a Soundgarden 2010-es újjáalakulása után is. Mindennek tetejébe szintén ő felelt a seattle-i körökben nem kevésbé legendás Temple of the Dog lemez dobtémáiért, olyan egyéb projektek, közreműködések mellett, mint a Ben Sheperd-féle Hater, a Wellwater Conspiracy, vagy épp a Rush-énekes Geddy Lee My Favourite Headache szólóalbuma. Cameron bő harmic évnyi zenei pályafutással a háta mögött idén szeptember 22-én jelenteti meg első szólóalbumát Cavedweller címmel, melyről az első dalt magatokévá is tehetitek a hajtás után. Kicsit grunge, kicsit pszichedelikus, de mindenképpen érdekes hallgatnivaló. 

Cameron tavaly döntött úgy, hogy itt az ideje egy önálló albumnak, miután eljött az a pont, amikor saját elmondása
szerint jóra hallgatta a saját dalait. Érdekesség, hogy ezúttal az énekért és a gitárokért felelt ő, míg a ritmusszekciót Mark Guiliana dobos és Tim Lefebvre basszusgitáros alkotják a lemezen, akik egyébként David Bowie utolsó, Blackstar című albumán is játszottak. Cameron erről úgy nyilatkozott, hogy Guiliana elképesztő teljesítményt nyújtott a címadó dalban, és miután a fedélzeten tudta őt is, még inkább meg volt győződve arról, hogy érdemes befejeznie a projektet. Az énekkel kapcsolatban voltak kétségei, pláne, miután harminc évig dolgozott a műfaj két legnagyobb énekesével, Chris Cornellel és Eddie Vedderrel. Erről így beszélt:

"A vokális részek voltak a legkeményebbek számomra. Meglehetősen limitált az eszköztáram éneklés terén, de úgy gondoltam, hogy jobb, ha megteszem azt, ami tőlem telik, mintha hívnék egy igazi énekest, még akkor is, ha ezen a téren nem mérkőzhetek Chrisszel vagy Eddie-vel."

Az album már Chris Cornell halála előtt készen volt, a Soundgarden néhai frontembere Cameron elmondása szerint hallott is belőle részleteket.

"Megmutattam neki pár dalt még tavaly márciusban. Nagyon tetszettek neki. Mindig támogatott, amikor zenét írtam a zenekarnak, vagy bármi effélét csináltam. Ez nagyszerű dolog. Eddie-nek is mutattam már az anyagot, neki is igazán tetszett, ami nagyon jó érzés."

Egyelőre nincsenek olyan tervek, hogy az albumot turnéval, koncertekkel is megtámogassák, de Cameron nem zárja ki, hogy a most megkezdett szólókarrierjét a Pearl Jam mellett is folytassa.


rock seattle pearl jam grunge soundgarden új dal szólóalbum matt cameron



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása