2017.09.15. 18:00 – Gnosis

Inspiráció, összművészet, napbámulás - Sungazers EP-premier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

header.jpg

Ismerjétek meg a szegedi Sungazers legújabb háromszámos kislemezét, ami az underground mélyéből annyira szimpatikusan tör előre, hogy mindet figyelmet megérdemel.Yonderboi, Thy Catafalque, Ulver szimpatizánsoknak pedig egyenesen kötelező hallgatnivaló! A Narrow Lungs kislemez a koncepcióként szolgáló ’Objects’ novellából kiragadott három fejezetet foglalja magába, amelyek elsőként elevenedtek meg stúdió körülmények között, kész számokká formálódva.A történet életre keltése dalok és más művészeti alkotások formájában a Sungazers jelenlegi életszakaszának alapküldetése. Erre a célra lett felszentelve az #inspireback mozgalom is. A kattintás után a teljes EP meghallgatható valamint megtudhatjuk az alkotó gondolatait az adott számokkal kapcsolatban.

Narrow Lungs

Ez az EP címadó dala, nem véletlen, hiszen ez volt a kilenc demó közül a legelső szám, ami biztos volt, hogy rákerül a kislemezre. A Narrow Lungs az Objects ötödik fejezete, egyben a történet magja. E köré épült az egész novella, ahogyan a dalok alapkoncepciója is innen indult és ez volt az első szám, ami megszületett a kilenc közül. Zeneileg a sötét hangulatot az elektronikus és akusztikus dobok egyvelege viszi előre, kiszínezve zajos, ambientes szintetizátor és gitár elemekkel, amit tovább színesít az akusztikus gitár és kalimba harmóniája, valamint Pohl Judit háttérvokálja. A dalt vizuálisan életre keltő klipet Erlauer Balázs és az Elefánt stúdió készítette, a főszereplője pedig Vőneki Brigitta kortárs táncos, aki mozgásával a novella egyik szereplőjét is megeleveníti. A klip a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány támogatásával jött létre. Nekik, és mindenkinek, aki adományával támogatta ezt a kezdeményezést, itt is szeretném megköszönni!

 (forever)

A címben a zárójel különösen fontos elem. A válaszokat a novellában kell keresni. A kilenc demó legtitokzatosabb és legváltozatosabb dala. Egy progresszív őrületről van szó, folyamatosan váltakozó tempóval, ütemmel és hangulattal. Ennél többet nem is érdemes szólni róla, beszéljenek helyettem a hangok:

How to Arrive Home

A kislemez első single-jét már korábban bemutattuk nektek. A történet és a dal önálló célja szempontjából is különösen fontos elem. A zárófejezetet zenésíti meg, de az ajtókat nyitva hagyja. Nem kezdet, nem vég, rajtad, rajtatok áll, hogy szövődik e tovább a történet, akár szavakon, akár más alkotásokon keresztül. Másrészről a klip a globális felmelegedésre és a természet védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet. A dal minden bevétele a WWF-nek lesz adományozva. Segíts te is!

Ha ez a három dal kíváncsivá tett, akkor itt segíthetsz, hogy az Objects nagylemez létrejöhessen! A Sungazers élő formációja az utóbbi időben Tokár Zoltán dobossal egészült ki, így vele, Pohl Judit énekesnővel és Fazekas Máté basszusgitárossal lázasan készülünk a premierkoncertre, ami a szegedi őszi kulturális fesztivál keretein belül kerül megrendezésre november 8-án a Hungi Vigadóban, ahol Fazekas Hanga grafikus (az Objects novellához készített) festményei és Chalhoub Emil (a How to Arrive Home klipjének forgatásán lőtt) fényképei is ki lesznek állítva.  


Sungazers Lángoló PremierKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása