2017.09.15. 14:00 – Lángoló Gitárok

Rock n' roll tabuk nélkül - Hallgasd meg a Solidmen teljes második nagylemezét!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

solidmen.jpg

Bő három évvel az első album után itt a saját meghatározása szerint tabuk nélküli rock n'rollt játszó Solidmen második nagylemeze, melynek címe "A Város fölött". A felfogás maradt a régi: megkötések nélküli zenélés, kalandozás stílusok és hangulatok között. Ennek ellenére a zenekar szerint ez az eddigi legkiforrottabb és legegységesebb Solidmen hanganyag, amit az is bizonyít, hogy a Hunnia Records fantáziát látott a csapatban, így az ő gondozásukban jelenik meg az album, amit először nálunk hallgathattok meg teljes terjedelmében, a hajtás után! 

Magáról az albumról és a friss dalokról a következőket mondta el a zenekar: 

A Város fölött az az első anyagunk, mely a doboscsere, vagyis Knapp Zoltán beszállása óta készült. Nem egy könnyed háttérzene, jobban illik a borongós őszhöz, mint a koktélszürcsölgető nyári medencepartikhoz, de szerencsére soha nem is akartunk ilyen bulikon játszani. Mi inkább leültetjük az embert agyalni kicsit, amely ebben a világban sokakra ráférne néha. 

Az albumon nyolc szám szerepel, a szövegek pedig ismét fontos témákat boncolgatnak, többször hallgatós, elgondolkodtató, a mindennapok során átélt érzésekről és érzelmekről szóló dalok követik egymást. A sokszínűség itt is feltűnik, szó van a felesleges görcsről, amely a férfi-női ismerkedést akadályozza, az útkeresésről, az éjszakák féktelenségéről, vagy épp a kocsmák legmélyének szomorú titkairól. Egy átdolgozás is helyet kapott a dalok között, A Tears for Fears őrült világa, azaz a Mad World, mely igazán széles közönség elé Gary Jules verziója miatt jutott. A Solidmen változata a szám teljes újragondolása. A hangfelvétel a jól bevált Standing Waves stúdióban készült, úgy látszik, hogy Sohajda Péter hangmérnök egyedi, sablonoktól eltérő gondolkodása illik a Solidmen szellemiségéhez.

Ha maga a lemez nem lenne elég, októberben érkezik a következő kisfilm, melyet az a Mihaszna film rendez, akik egyszer már lecsúszott, Budapesten kóborló szuperhősöket faragtak a tagokból, a nézőközönség nagy örömére. 

Az album megtalálható minden fontos online felületen, de a zenekar Facebookján keresztül fizikai formátumban is rendelhető, ehhez a verzióhoz szövegkönyv is jár. A Solidmen legközelebb október 12-én játszik Budapesten, a Mika Tivadarban, ahol az új album számain kívül a korábbi sikerdalok elhangzanak majd. További információk a zenekar Facebook-oldalán


premier rock hír albumpremier solidmen



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása