2017.09.29. 13:23 – dankógábor

Gyémánt Bálint szerzői bemutatkozása és egy izraeli világsztárral való találkozása Budapesten ma este

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gyemantbalint_trio.JPG

Hazánk egyik legkiválóbb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint a kezdetek óta sokszínű és izgalmas formációkat erősít játékával, mely amellett, hogy a jazz és a kortárs improvizatív zene jegyeit viseli magán, a popzenét kedvelő közönség számára is ismerős lehet. Korábban a trip-hop trió, a Bin-Jip tagja volt, most pedig a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint duó gitárosaként és legutóbbi lemezeik (Lifelover és a tavaly megjelent nagysikerű Tell Her) társszerzőjeként is jelen van az énekesnő mellett, akivel az egész világon -Németországtól kezdve Kazahsztánon át egészen Japánig- turnéznak.

Most pedig egy kizárólag Gyémánt Bálint-szerzeményeket tartalmazó album jelenik meg, melyet trió formációjával, vagyis kiegészülve Csízi Lászlóval a doboknál (Modern Art Orchestra) és Fonay Tiborral bőgőn (a közönség Binder Károllyal és Sárik Péterrel közös kollaborációkból ismerheti főképp), közösen rögzítettek. A True Listener Bálint irányítása és ötletei mentén jött létre teljes mértékben saját szerzeményeiből, elsősorban a hangszerek közötti párbeszédre fókuszál.

“A trio az én játszóterem, ráadásul olyan fantasztikus zenészegyéniségek a partnereim, akik képesek a zenei elképzeléseim tökéletes megvalósítására, miközben óriási inspirációt is jelentenek.” - mesélt a szerző a trióval való közös munkáról.

A True Listener egyik különlegessége, hogy négy dalban egy vendég is nagy szerepet kapott, méghozzá a világhírű zongorista, Shai Maestro, aki Izraelből csatlakozott a hármashoz, hogy részt vegyen a felvétel munkálataiban. “A részvétele egy valóra vált álom, hihetetlen alázattal nyúlt a kompozícióimhoz. Nem volt szükség próbára vagy hosszas magyarázkodásra: a jazz nyelvén folyékonyan tudtunk kommunikálni.” - emlékszik vissza Gyémánt.

Az album anyagát szeptember 29-én mutatja be a Gyémánt Bálint trió az Opus Jazz Clubban, ahol először a lemez fizikai formátumban is megvásárolható lesz.

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


jazz hír gyémánt bálint



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása