2017.10.05. 09:42 – Lángoló Gitárok

A barlangrajzoktól a matematikai összefüggésekig - Itt a Special Providence új klipje!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

special_providence.jpg
Október 23-án jelenik meg világszerte az angol GEP Records gondozásában a Special Providence legújabb lemeze, a Will. Az albumról az Irrelevant Connotations című dalhoz forgatott elsőként videót a zenekar a Mihaszna Film stábjával, amit első látásra akár egy gyönyörű képi világú image klipnek is gondolhatnánk, azonban annál több rejlik benne. Ahogy a csapat zenéjében, úgy a különleges helyszíneken forgatott klipben is számos elrejtett üzenet található, amelyek megfejtése ezúttal is a befogadón múlik. A folytatásban itt a klip, néhány műhelytitok, és egy, a forgatáson készült fotókból összeállított galéria is, olvassatok tovább!

A zenekar így mutatta be nekünk a dalt, és a hozzá készült klipet:
Régóta szerettünk volna a Mihaszna Filmmel dolgozni mert fantasztikus és minőségi dolgokat csinálnak. A számmal és a hozzá készített videóval elsősorban az volt a célunk, hogy gondolkodásra, sőt filozofálásra késztessük a közönséget. Ez persze közhely, de mindannyian tapasztaljuk, hogy a hétköznapi rohanásban egyre kevésbé jut időnk és energiánk arra, hogy töprengjünk az élet nagy kérdésein. Olyannyira a materiális világba vagyunk ragadva, hogy az igazán fontos és igaz dolgokra csak legyintünk, vagy észre sem vesszük őket. Pedig az univerzum sokkal több annál, mint aminek látszik, és sokkal több dolog lehetséges, mint feltételezzük! Emellett talán azon sem árt elgondolkodnunk, hogy az emberiség hosszú története alatt honnan hova jutott, és hogy a technikai fejlődés jelenlegi üteme hamarosan eddig elképzelhetetlen, beláthatatlan változásokat fog hozni az életünkbe. De addig is itt az “Irrelevant Connotations”, ne menjünk el mellette!
A videoklipben keveredik a tudomány és a művészet, akárcsak a zenénkben az érzelem és a matek, ahogyan a legegyszerűbb barlangrajzoktól a szürrealista festményeken át a legfontosabb matematikai összefüggésekig minden arra szolgált, hogy az emberiséget jelen állapotába juttassa. A forgatás két helyszíne Tiszadob és Rudabánya volt, mindkét helyszín nagyon passzolt a dalhoz, és a videó koncepciójához. 
A Mihaszna Film stábját is sikerült megszólítanunk pár sor erejéig, ők a következőket mondták a forgatásról: 

A legnagyobb kihívás az volt az egészben, hogy mivel egy igazi progresszív zenekarhoz méltóan alig vannak ismétlődő részek a zenében, mindent halálosan pontosan kellett rögzítenünk. Szerencsére azonban mind a négy zenész akkora pro a saját hangszerén, hogy igazán nem okozott problémát a megfelelő képet a megfelelő hangra húzni. A stáb a megszokottaktól eltérően csak két tagból áll: a "terepen" Lerch Péter és Nagy Viktor közös erővel pakolt, rendezett, instruált, világított, rögzített, az utómunkát pedig - vágás, colorgrading, 2D/3D animáció - teljes egészében Viktor végezte. A minőségi felszerelés jelentős részét pedig a Myactioncam biztosította.

 Ezek után nincs más hátra, nézzétek meg a videót! 

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier jazz magyar rock videó metal klip progresszív special providenceKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása