2017.10.12. 14:11 – dankógábor

Minden eddiginél pozitívabbak lettek Apey új szólódalai

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dy7i3391-2.jpg

Alig egy évvel a tavalyi Foxes után, október 16-án jelenik meg Áron András "Apey" harmadik szólólemeze, a Stranger. Az album 11 vadonatúj dallal mesél el egy történetet, ami elsősorban Apey gyerekkorából és saját személyiségének alakulását meséli el egy minden eddiginél pozitívabb hangulatban. Alább két számot is bemutatunk róla, az egyiket, egy Neil Young-feldolgozást ráadásul videóval kísérve.

A dalszerző-énekes így mesélt a lemezről: 

Általában próbálok mindig valami újat keresni, és mindig találok is. Most az volt a koncepcióm, hogy nem szeretnék halálra fejtegetni mindent, nem szeretnék gondolkozni, vagy túltervezni. A Strangert nagyjából két hét leforgása alatt írtam július végén, majd még két hét alatt rögzítettem itthon. Hallgatva ezt a lemezt olyan, mint egy régi ismerős barát, akit mintha már hallottam volna, de tudom, hogy mégsem. Nehéz megfogalmazni szavakkal, de nagyon megnyugtató érzéssel tölt el.

A lemez producere Takács Zoltán "Jappán" (Heaven Street Seven, Soerii & Poolek) akivel Apey nem túl szokványos módon ismerkedett meg:

A legutóbbi Apey & the Pea szegedi turné állomása után eléggé szétcsapva kerültünk egymás mellé valamikor hajnalban egy random kocsmában. A többiek már ismerték régről, én sajnos nem, de úgy nagyjából 10 percnyi beszélgetés után megfogalmazódott a fejemben, hogy őt fogom felkérni erre a munkára, mert más nem lehet. A legnagyobb megnyugvás és hátradőlés számomra, hogy ő rakja össze a kirakós utolsó darabjait.

A Strangert október 21-én élőben is meghallgathatja a közönség az A38 Hajón, ahová szűk három hét után tér vissza Apey, hiszen zenekarával, az Apey & The Pea-vel is ott mutatták be telt ház előtt harmadik lemezüket, a HEX-et.

A posztot a Cseh Tamás Program keretében az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg


premier folk hír apey áron andrás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása