2017.11.30. 14:43 – dankógábor

A Radiohead nem megy el a Rock and Roll Hall of Fame-es beiktatására

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Igaz, még be sem választották őket, de ha ez mégis megtörténne, akkor tuti nem lennének ott. A ceremónia ugyanis április 14-én lesz Amerikában, ők meg aznap este éppen Buenos Airesben adnak majd koncertet. Ott turnéznak majd ugyanis. A zenekart egyébként egyáltalán nem is érdekli ez az egész. Jonny Greenwood gitáros ennél nem is mondott többet, helyette a másik gitáros, Ed O'Brian fejtette ki, hogy nem akar azoknak a lelkébe gázolni, akinek ez fontos, de szerinte ez amolyan amerikai dolog. Nem igazán érti, hogy ők, mint egy angol zenekar, mit keresnének ott, vagy mit kéne vele kezdeni. Meg amúgy sem bírják ezeket a ceremóniákat, nem voltak jó tapasztalataik ilyeneken, szóval hanyagolni szokták ezeket. Azt is hozzátette még, hogy szerinte Dr. Dre-nek például sokkal inkább ott lenne a helye évek óta, mint nekik. Decemberben derül majd ki, hogy egyáltalán beválasztják-e őket vagy nem. Rajtuk kívül még olyanokat jelöltek, mint a Rage Against The Machine, Kate Bush, Nina Simone, a Depeche Mode vagy a Judas Priest. Szóval nem csak a Radiohead jön Angliából.


rock hír radiohead



2017.11.30. 14:21 – dankógábor

A bakeliteladás pedig egyre csak növekszik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Egyesült Királyságban legalábbis biztosan. A HMV úgy számol, hogy az országban most lesz a legnagyobb a vinyleladás a 80-as évek vége óta. A nagy ugrás négy előadónak köszönhető igazán. Idén adott ki új lemezt Ed Sheeran, Liam Gallagher, Noel Gallagher és Rag’n’Bone Man is, miattuk pedig úgy megugrott a bakelitek értékesítése, hogy már most 31 százalékkal többet adott el ebből a formátumból a HMV, mint tavaly ilyenkor. A karácsony ráadásul még csak most jön. John Hirst, a cég zenei részlegének egyik vezetője azt is elmondta, hogy egyre nagyobb a kereslet a régebbi lemezek vinyl verziói iránt is. Amy Winehouse 2006-os Back To Black lemeze például szorosan követi a fentebb említett négy előadót, pedig az eredeti megjelenése óta 11 év telt el. Angliában egyébként a Tesco mellett már a másik nagy áruházlánc, a Sainsbury's is árul vinyleket. Persze csak kiemelt címeket, szóval lemezt turkálni nem ezekbe kell menni. Akik pedig olyan lemezboltokat keresnek, amik bakelitet is árulnak, klikkeljenek a Discogs által létrehozott Vinylhub oldalra. Itt folyamatosan bővülő listán lehet látni a lemezboltokat, és természetesen térképen is mutatják mindnek a helyét.


vinyl hír bakelit



2017.11.30. 10:52 – dankógábor

Együtt jön Budapestre a Terrorizer és a Nile

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

terrorizer.jpg

Ha már a Morbid Angel nem jut el ide, legalább jöjjön a volt dobosa. Pete Sandoval a Terrorizerrel jön Magyarországra. Üröm az örömben, hogy rajta kívül két olyan tag van most a csapatban, akik egy Terrorizer-lemezen sem játszottak, bár tény, hogy mindketten veteránok a műfajban. Lee Harrison gitáros például a Monstrosity dobosa is egyben, ahogy Sam Molina basszusgitáros-énekes is megfordult már pár death metal a zenekarban. A főzenekar egyébként nem ez a legendás grindcore-zenekar lesz február 28-án a Dürer Kertben, hanem a Nile, akik most készülnek az új lemezükre, de egyelőre még nem kezdték el felvenni a dalokat. Rajtuk kívül a minifesztiválszerű buliban még a görög thrash metal Exarsis fellépése biztos.


metál hír death nile grindcore terrorizer



2017.11.30. 10:20 – dankógábor

Az új Morbid Angel-dal csak még jobban szomorúvá teszi az elmaradt koncert tényét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Baromi furán működik a Morbid Angel. Mióta David Vincent kiszállt a zenekarból, azóta nem igazán tudni, hogy mi van velük. Oké, a régi-új frontember, Steve Tucker nyilatkozgat arról, hogy nagyon death metal lesz az új lemez, semmiféle technós kísérletezgetés nem lesz rajta, ahogy a (szerintünk amúgy igen jó) előző albumon, szóval örülhetnek a konzervatívabb rajongók is. Ezen kívül még turnéztak egyet az Egyesül Államokban, de semmi más. Még kép sincs az új felállásról. Sőt, a holnap megjelenő új lemez fizikai előrendeléséhez igazi keresőkampányt kellett indítani, mivel a zenekar maga ezt nem posztolta. Most is csak a deluxe kiadás amazonos linkjét tette ki, de a kiadó oldalán sincs egy szó sem arról, hogy jönne az új Morbid Angel. Pedig hát a világ egyik legjobb death metal zenekaráról beszélünk. Ráadásként idén, valami útlevélproblémára hivatkozva már kétszer is lemondták az európai koncertjeiket, és semmi hír nincs a pótlásról. De legalább a lemez jön. Új dal is van róla, mielőtt holnap hallhatnánk az egészet. Egyelőre tökéletesnek tűnik, ahogy az összes Morbid Angel-lemez (igen, még AZ is).


metál hír death morbid angel



2017.11.29. 15:01 – dankógábor

Az NKA szétszpojlerezte a magyar zenészek jövő évi terveit

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

galla.jpg

Azt tudtátok például, hogy jön az új Turbo-lemez? Vígh Dávid gitáros legalábbis sikerrel pályázott arra, segítséget kapjon az ötödik Turbo-lemez megírásához. Ahogy Kovács Levente is kapott támogatást az új Freshfabrik-lemezhez. Az ismert volt, hogy Galla Miklósnak zenei albuma lesz? És az, hogy az új VHK-lemez címe az, hogy Életzuhatag? Na de szemezgessünk a listából, hogy kitől várható új lemez 2018-ban (vagy valamikor a nem túl távoli jövőben):


hír támogatás nka



2017.11.29. 12:43 – Lángoló

Anima: év végi meglepetések és '68-remix-album - Anima/Gabor Kraft-premier a Lángolón

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

anima20.jpg

Az Anima Sound System házatája nemcsak évfordulóktól, innovatív munkazajtól, sikeres idei fesztiválkoncertektől hangos, de az év vége is tartogat még a zenekar kedvelői számára több meglepetést. Holnap az A38-on játsszák újra eredeti frontemberekkel az idén 20 éves Anima című albumukat, amelyen nemcsak a Csillagtalan, az Evening in Transylvania és az Igaz szerelem című dalok hangzanak fel újra, hanem a jövőre 25. születésnapját ünneplő csapat tán legemblematikusabb dala, a '68 is felcsendül. Az idén szintén két évtizedes dal most ünnepi albumkiadást is kap, 20 remix-szel, amelyeket olyanok prezentálnak, mint Anorganik, Marcel, HotX, Jutasi, Iamyank, Subotage, Bernáthy Zsiga, S Olbricht, Andras Bader, Metha, Chriss Ronson, Budai, Jaffa Surfa és sokan mások. A Lángoló most Gabor Kraft remixét mutatja be, amelyhez Prieger-Bajtek Erika, az Anima Sound System vizuálért felelős tagja készített vágóképeket.


premier hír electro anima sound system



2017.11.29. 11:41 – dankógábor

Ha hiányzott volna egy új Napalm Death-dal, akkor itt van

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nd.jpg

Illetve nem is annyira új, csak lemaradt a legutóbbi sorlemezről, és így pont jó volt a Decibel magazin flexi disc sorozatára, ami gyakorlatilag az újsághoz csomagolt bakelit kislemezt jelent. Bónusz, hogy maga az újság is egy különszám, ami csak a Napalm Death-ről szól. Még bónuszabb, hogy akár Magyarországról is beszerezhető, igaz itt a 6 dolláros árra rájön még 12 postaköltség, de legalább lehet kapni. A birminghami grindcore-zenekar egyébként már elvileg készen van az új nagylemezzel is, amin elvileg a jelenleg családi okok miatt turnészabadságon lévő Mitch Harris gitáros is dolgozott, ahogy az őt helyettesítő John Cooke is kivette a részét a munkából.


hír grindcore napalm death



2017.11.29. 09:22 – dankógábor

James Blunt megint elmondja Budapesten, hogy gyönyörűek vagyunk

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jb_press1.jpg

Négy éve teljesen véletlenül elkeveredtem James Blunt budapesti koncertjére. Ezt azért mondom el, mert emiatt nyugodt szívvel ajánlom a zenész május 8-ai buliját is, amit szintén a Budapest Sportarénában tart majd. Azért nyugodtan, mert annak ellenére, hogy egy nyálas figurának van elkönyvelve, akinek gyakorlatilag csak egyetlen dalát ismeri a világ, egész szórakoztató koncertet adott még számomra is. Persze tény, hogy utána sem lettem rajongó, nem hallgattam a lemezeit, de az a másfél óra teljesen jó kikapcsolódás volt. Szóval Blunt jövő tavasszal megint jön, a sajtóanyag meg lentebb van.


pop hír james blunt



süti beállítások módosítása