2017.11.09. 15:00 – Lángoló Gitárok

Csótány, szellemlány, Chevrolette - Itt az Amberjack legújabb klipje!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

3_4.jpg

Az Amberjack legújabb klipje valódi csótányok társaságában készült egy hűvös októberi vasárnap reggelén, annak ellenére vidám hangulatban, hogy a fiúk hullafáradtak voltak, miután előző este bulijuk volt egy olasz rockbandával. A Cockroach a GrundRecords gondozásában megjelent Storm című album dalai közül a közönség, a zenekar, sőt a supernemes Papp Szabi kedvence is. Ő most rendszeresen meghallgathatja élőben is, hiszen az Amberjack ezekben a hetekben épp a Supernemmel közös klubturné keretében járja az országot. Olvasóink pedig a hajtás után tehetik magukévá a dalhoz készült videót.

Nem is volt kétséges, hogy a zenekar első, igazán profi klipje erre a dalra készül. Az Ocean Productions és a rendező Ruprecht Vilmos vizuális gondolataira azonnal rábólintott a zenekar. A fiúk eleinte idegenkedtek attól, hogy valódi csótányok legyenek a klipben, de végül jól kijöttek a kis állatokkal. A madagaszkári bütykös csótány azon a hideg reggelen magabiztosan sétált egy jó baráttól, Baráth Zoltántól kölcsön kapott 1962-es Chevrolet Corvette Convertible motorháztetején, sőt az énekes Láng Vince lábán is, aki hősiesen tűrte az élményt. 

A szövegben megjelenő csótány eredetileg  az életben egyre-másra felbukkanó nehézségek szimbóluma, akár a szellemlány, aki persze lehet maga a testet öltő kísértés is, de a klipet persze mindenki értelmezheti az aktuális lelkiállapotának megfelelően. Ahogy az album többi szövegét, ezt is valós események inspirálták, bár csótány szerencsére nem volt soha Vince ágyában. Egyszer viszont a kutyája, Georgia elkapott egy bolhás fertőzést, és néhanapján bizony előfordul, hogy felugrik az ágyra. Az ott talált egyszeri bolhát továbbgondolva született meg a Cockroach. A dal eredeti szövege a véglegesnél picit mérgesebb volt, azon végül puhított egy kicsit az énekes. A billentyűs Budai Beni így emlékszik erre:

Én az eredeti szövegben szereplő 'F*ck you all, now I don't even care...'-t mindig úgy értettem, hogy 'F*ck you all night...' Akkor még egyedülálló voltam éppen.

Abban mindenki egyetért, hogy a kissé sötét, dark világ ellenére a dal mégis pozitív kicsengésű, hiszen Vincét végül nem tudja magával vinni a szellemlány. A valóságban persze Bogi nem volt ennyire kísérteties, sőt elég vicces volt, ahogy fekete szemkarikáival és falfehér arcával hekket rendelt a forgatás helyszínén, a Népszigeten egyedül fellelhető és nyitva tartó kerthelyiségben. Bogi mellett az autó is óriási feltűnést keltett az arra tévedő kirándulók, biciklisták, autósok, sőt a szigeten kerítéssel elkerített kecskék és baromfik körében is.

Amikor kissé összefagyva délután mindenki hazatért végre pihenni, a munka java a stábra várt, hiszen a végeredmény leginkább a vágás és az utómunka eredménye. A klipet Ruprecht Vilmos rendezte, az operatőr és a vágó Varga Buda volt, szintén operatőrként közreműködött Babits Tibor, a smink pedig Kozári Zitának köszönhető.

A posztot a Cseh Tamás Program keretében az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg


premier videó klip rockandroll hard rock amberjackKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása