2017.11.21. 17:02 – dankógábor

Összeborult a Kowalsky meg a Vega és a Magyar Honvédség

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kowalskymegavega_sajtotajekoztato4.jpg

Ritkán kap egy zenei blog olyan sajtómeghívót, aminek a helyszínéhez az van írva, hogy 

A klippremierrel egybekötött sajtótájékoztató
Helyszíne: Táborfalva – Gyakorló lőtér.

aztán meg, hogy a 

A sajtótájékoztatón jelen lesz:
Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter

Szóval nem, ilyen még soha nem jött, de most a Kowalsky meg a Vega zenekar erre hívott meg, és nyilván el is kellett menni rá, még ha lehetett is sejteni, hogy mi ez a nagy összeborulása a popzenének és a honvédelemnek.

Nem hiszem, hogy lesz még olyan az életemben, hogy a klippremier helyszínére tartva egy katonai szállítójárművőn a mellém beült fegyveres katona elkezd lövöldözni, mert megtámadták a konvojunkat, és ugyanígy tüzelnek a minket kísérő Humveek tetejéről is a bokrokban lévő torkolattűz felé. Teljesen összezavarodtam a dologtól. Egyrészt eljött belőlem a kommandósat játszó kisfiú, aki megbabonázva bámulja az akciót, másrészt fogalmam sem volt mi a francot keresek egy ilyen "nyűgözzük le a civileket egy kis durrogtatással" parasztvakításon, szóval jobb híján csak bután néztem ki a fejemből.

Ráadásul az úton egyrészt megtudtam, hogy rendes fegyverekkel, de vaktölténnyel ücsörögnek mellettünk a maszkos katonák (a Különleges Dandár emberei, amit ugye mi, civilek kommandósoknak hívunk), másrészt az egyikük kifejtette, hogy szerinte Magyarországon lesz háború, méghozzá polgár, amikor a két "politikai okokból meg nem nevezett" oldal összecsap. Szintén tőle tudjuk, hogy nem mondhatja meg, ölt-e már embert, mert amúgy is nehéz átlátni egy akció közben, ki talált el kit, meg nem is árulhatná el, mert... és itt megtámadtak minket.

Aztán odaértünk a sajtótájékoztató tényleges helyszínére, ahol egy szemlesátorból nézhettük, ahogy a Különleges Dandár egysége egy akciót mutat be, miközben az egyik magas rangú tiszt folyamatosan magyarázta Simicskó István honvédelmi miniszternek, hogy mi és miért történik éppen a terepen. Rögtön utána, egy kivetítővel felszerelt sátorban kiderült, hogy gyakorlatilag a Kowalsky meg a Vega új klipjének katonai jeleneteit láttuk élőben.

Igen, a popzenekar készített egy toborzófilmet, amitől nem csak Simicskó István érzékenyült el, de egy újságíró kollégának is gombóc lett a torkában, és kifejtette, hogy ez a klip többre hivatott annál, hogy csak a magyar anyanyelvűeknek szóljon. Aztán csúcsra járatva az egészet, a zenekar tagjai hivatalosan is beléptek a Magyar Honvédség tartalékos egységébe, Simicskó pedig ugyanerre biztatott

minden embert, hölgyeket is és másokat is.

A Galler András Indián által rendezett klip egyébként arról szól, hogy egy párnak (Rádler Judit és Száraz Dénes) meghal a kislánya (Varga Luca), majd az apa elmegy katonának, ahol megsebesül, de végül életben marad, miután a túlvilág kapujában találkozik a lányával. Ettől persze nem lenne nyolcperces a videó, szóval a második része az, ami miatt ott ültem a táborfalvai lőtéren, ahol még a Toi-Toi is álcázva volt.

Kowalsky elmondta, hogy mikor a klip összerakásánál rájöttek, hogy ezt nehéz lesz igaz katonák nélkül megvalósítani, gondoltak egy merészet és megkeresték a Honvédséget az ötlettel. A Magyar Honvédség meg jól belelkesedett, így lehetett aztán ebből egy nagy költségvetésű klip igazi katonákkal, igazi helikopterrel, igazi lövöldözéssel, rendesen megcsinálva. Cserébe a zenekar belépett a hadseregbe. Ők maguk egyébként az alap videóban nem is szerepelnek, csak a toborzó részben, amihez viszont egy ötnapos kiképzésen is részt kellett venniük, ami ráadásul nem is egyenlő a tartalékosok kiképzésével (az később lesz), sokkal komplexebb és keményebb volt annál, rengeteget tudnának róla mesélni. Hogy nem kamuzott a zenekar, azt a jelenlévő igazi katonák (talán a kiképzőik?) heves bólogatása árulta el.

Végül a zenekar tagjai illetve a klipben résztvevő civilek mind kaptak egy díszes emlékplakettet azért, hogy ezekben a vérzivataros, terroristákkal teli világban így népszerűsítik a Magyar Honvédséget, majd mindenki átment a catering sátorba szendvicset enni.

A nagy durranás klip után jövőre jön majd a nagy durranás koncert is, ugyanis a Kowalsky meg a Vega február 17-én a Papp László Sportarénában lép fel a 15. születésnapját ünnepelve, amihez foghatót még soha nem csináltak. Csak aztán majd nehogy pont akkor legyen valami olyan helyzet az országban, aminek az megoldására a tagokat, mint tartalékosokat behívják.


pop rock hír kowalsky meg a vegaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása