2017.11.23. 17:00 – Lángoló Gitárok

Spinal Cord Fusion - Itt az Omega Diatribe legújabb dala a jövő év elején érkező harmadik albumról

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

omega_diatribe_2017.jpg

Trinity címmel jelenik meg az extrém metálos Omega Diatribe harmadik lemeze. A várhatóan február végén, március elején megjelenő albumon debütál az új énekes, Lucsányi Milán, emellett egy neves szakembert is csatasorba állít a zenekar a produkciós csapatban, az anyag végső keverését és maszterelését ugyanis a neves dán producer, Tue Madsen végzi majd az Antfarm Stúdióban, aki olyan zenekarokkal dolgozott már, mint az Ektomorf, a Meshuggah, a Suicide Silence, a Mnemic, vagy a Sick Of It All. A zenekar egy új dalt már nyilvánosságra is hozott a lemezről, amelynek szöveges videóját elsőként itt, a Lángoló Gitárokon nézhetitek meg!

Milyenek a tapasztalatok eddig Milánnal?

Milán csatlakozásával mindenképpen vérfrissítést kapott a zenekar, amire már régóta éheztünk. Jelenleg a fő hangsúly tényleg a zenén van, illetve azon, hogy minél jobbá tegyük a produkciót. Úgy érezzük, hogy a jelenlegi felálással és az új lemezzel végre el tudunk majd jutni arra a szintre, amit célként tűztünk magunk elé.

Mi volt az énekesváltás oka?

A Gerivel eltöltött hat év tagadhatatlanul rettentően intenzív volt, és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, de egy idő után éreztük, hogy ennél minden bizonnyal többet kell letennünk az asztalra ahhoz, hogy tovább nőjjön a zenekar reputációja. Sokszor átrágtuk, hogy min kéne javítani, miben kéne erősebbnek lenni, de nem igazán billent a mérleg sehova, ezért ezt egy idő után ő is arra jutott, hogy jobb hátrébb lépni, és átadni valakinek a helyét, aki belső indíttatásból kellően helyt tud állni a zenekar élén.Így ő is több energiát tud fektetni azokra a dolgaira, amik az ő rugóit mozgatják, hiszen a zenekar azért elég sok időt igényel.

Milán továbbra is énekel a Sleeplessben, nem okoz gondot, hogy két zenekar osztozik a frontemberen?

A Sleepless most értesüléseim szerint különböző okok miatt egy kicsit visszább vesz a lendületből, ami nekünk azért szerencsés, mert szépen alakulnak a dátumok a lemezbemutató turnéra. Mindannyian maximálisan hiszünk a Trinity lemezben, ezért a prioritás a jövőben nem megkérdőjelezhető. Ettől függetlenül tiszteletben tartjuk Milán zenekarát, hiszen a Sleepless teljes mértékben az ő gyermeke. Szerintem gondolkozunk eléggé előre, és megfelelő a stratégiánk ahhoz, hogy a jövőben ne legyen ebből ütközés.

Tue Madsen közreműködése hogy jött a képbe?

Valamilyen szinten volt már kontakt vele az Ektomorf tagjain keresztül, így már váltottunk vele néhány gondolatot korábban. A dolog akkor kezdett körvonalazódni, amikor az Abstract Ritual lemezünk megjelenése után bedobta, hogy szívesen dolgozna velünk a következő kiadványunkon. Mindenképp szerettük volna, ha a mostani lemez minden tekintetben jelezné a hallgatóság felé, hogy ezzel a lemezzel egy új szintre lép a zenekar, ezért elengedhetetlennek tartottam, hogy ezúttal ne teljes mértékben az én munkám billogozza a lemez hangzását, hanem egy külső producer füle is felmérje a dolgokat, és adott esetben hozzá tegye a saját ízlésvilágát. Úgy érzem, ezzel a lépéssel az eddigi egyik legjobb döntést hoztuk meg zenekari szinten. 

Mit kell tudnunk a dalról? 

A Spinal Cord Fusion jellegét tekintve viszonylag új terület a zenekar történetében, attól függetlenül, hogy már az Abstract Ritual idején kacérkodtunk egy hasonló felépítésű szám ötletével. Ez mostanra érett meg bennünk. A tipikus stílusjegyeink ettől függetlenül hamisítatlanul megtalálhatóak benne, ahogy az egész lemezen is egyaránt! A dal és az egyben az egész lemez is a saját budapesti stúdiónkban, az 515 Studioban lett felvéve, a keverést és a masteringet pedig a már sok zenekarnál bizonyított Tue Madsen végzi majd. A szöveg témája egy jövőbeni fejtranszplantációt boncolgat, amit egy merész gondolatmenetű idegsebész tervezget napjainkban. Ez a téma többször is visszaköszön majd a lemezen, de ettől függetlenül nem beszélhetünk konceptalbumról. A szöveges videó Spengler László munkáját dicséri, aki fotósként már számos alkalommal dolgozott együtt a zenekarral, a lemezborítót pedig Kókai Barnabás - Barber's Art / The Souther Oracle - készítette. 

omega_diatribe_trinity_2018.jpg

Az Omega Diatribe legközelebb január 12-én lép fel a Stagediving Fesztiválon. További információk az Omega Diatribe weboldalán és Facebookján

A posztot a Cseh Tamás Program keretében az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg


premier magyar metál extrém groove új dal omega diatribe



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása