2017.12.22. 17:35 – Nihil_AK

Serj Tankian szerint vannak friss System of a Down-dalok, de azt ő sem tudja, mikor lesz új album

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

soad.jpg

A 2005-ös Hypnotize óta nem jelentetett meg új lemezt a System of a Down, és bár szóltak bizonyos híresztelések egy idén érkező új albumról, a basszusgitáros Shavo Odadjian épp a közelmúltban cáfolta ezeket. Egy friss interjúban ugyanakkor Serj Tankian azt nyilatkozta, hogy abszolút vannak új dalaik, épp csak abban nem tudnak megállapodni a tagok, innen hogyan tovább.

Serj így válaszolt a Rolling Stone új szerzeményeket firtató kérdésére: 

Vannak. Beszéltünk erről, játszottunk egymásnak dalokat, de még nem beszéltük meg egymás között, hogyan hozhatnánk össze ezt a dolgot, hogyan tudnánk előrelépni. Itt van a kutya elásva.

A frontember szerint attól, hogy 12 éve nincs új lemez, még nem kell a közönségnek azt gondolnia, hogy bármi gond lenne a zenekaron belül. A hangulat jó, kitűnően érzik magukat egymás társaságában, épp csak új anyag nem készül.

Ez egy vicces dolog. Ha nem jelenik meg új lemez, a közönség egyből a legrosszabbakat kezdi feltételezni a zenekar belső viszonyairól. De az igazság az, hogy most is a legjobb barátok vagyunk, legalábbis én jobb barátságban vagyok most mindenkivel, mint bármikor korábban. John (Dolmayan, dobos) a sógorom, ő családtag is egyben. Jól érezzük magunkat, amikor együtt turnézunk. De néha négy ember fejében teljesen más kép él arról, hogyan kéne összerakni egy albumot. Szerencse vagy balszerencse, akárhogy is hívjuk, ez az igazság. De turnézni könnyű, hiszen ahhoz megvannak a dalok. Jól érzed magad, mész és teszed a dolgod, ennyi.

Van jó néhány rock dalom, azokon ülök most. Próbálom eldönteni, mit is kezdjek velük. Talán kihozom őket egy EP-n, vagy valami ilyesmi. Kisgyerekes apukaként nagyon jól érzem most magam otthon a gyerekkel. Ha összehozol megfelelően színvonalas lemezt, akkor videókat kell csinálnod, interjúznod és turnéznod kell, és így akár éveket is szentelhetsz egy lemez reklámozásának. Jelenleg nem ez az, amit csinálni szeretnék. Örülök, hogy néhányan érdeklődnek a filmzenéről, amit csinálok, mert az egy egyszerűbb dolog, de két évet rászánni egy projektre ennél sokkal nehezebb. Ezért félek attól is, hogy összerakjak egy szólólemezt - illetve nem félek, de most nem akarok ennyi időt áldozni erre. Szóval lehet, hogy egy digitális EP-t hozok majd ki az iTuneson, vagy a Spotify-on, adok pár interjút, csak hogy legyen.

A magunk részéről örülünk a jó hangulatnak és Serj szólódalokra vonatkozó elképzeléseinek, bár nagyon halkan megjegyezzük, hogy a System a soha meg nem jelenő új lemezével a komplett rockzenei sajtó által egy emberként cseszegetett Toolnál is régebben jelentkezett friss anyaggal, szóval most már ideje lenne
összekapniuk magukat.

A hír végére kaptok teljes idei koncertfelvételt, hogy mindenki boldog legyen. A videót megnézve kifejezetten érdekes dolgokra lettünk figyelmesek: egyrészt a System of a Down átvette a színpadra terített Myra Classic mintázatú klasszikus perzsaszőnyegek alkalmazását a TOTO-tól, másrészt Daron Malakian gitáros az egész fellépést kibírja úgy, hogy végig magán tartja a kalapot. De félre a csipkelődéssel, a játék és a hangzás kifejezetten élvezhető, szóval az új album érkezéséig párszor ezt is meg lehet nézni.   


rock hír metal system of a down új lemez



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása