2017.01.08. 12:56 – roska

Négyszámos EP jelent meg az utolsó ismert David Bowie-dalokkal

bowienoplan640.jpg

Ma lenne 70 éves David Bowie, ennek alkalmából pedig kiadták azt az utolsó három dalt, amit a Blackstar számaival egyszerre rögzített a zenész. A No Plan, a Killing a Little Time és a When I Met You már korábban nyilvánosságra kerültek, mivel felhangzanak Bowie tavaly bemutatott, Lazarus című West End-musicaljében, melyet Bowie híres filmszerepe, A földre pottyant férfi ihletett. Pont emiatt negyedikként a musical címadó dala is rákerült a No Plan névre keresztelt EP-re, ami még egy videoklipet is kapott.


premier évforduló david bowie EP bowie702017.01.06. 15:28 – dankógábor

Három szám alapján nagyon jónak tűnik a Code Orange új lemeze

codeorange.jpg

Tavaly előtt teljesen fejbe vágott minket a Nova Rockon az, amit a Code Orange művel egy teherautó platóján. Ritka nagy elszántsággal tolták ezt a metálos hardcore punkjukat, ami lelki szétbaszottságban talán csak a Converge-dzsel lehet rokon. Azóta figyelem jobban a zenekart, aminek egy hét múlva jön ki a harmadik nagylemeze, méghozzá a Roadrunnernél, Forever címmel. Eddig három szám jelent meg róla, de ezek alapján nem lett pozitívabb a világképük. Viszont a Bleeding in the Blur már-már fülbemászó, ami még betegebbé teszi az összképet. Meg is lehet hallgatni mindet alább!


punk metál hardcore hír code orange2017.01.06. 13:08 – Hirdetés

Póka-Tátrai Regeneráció, valamint évindító arconpörgés a Barba Negrában

poka-tatrai_regeneracio_zartosztaly.png

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a Barba Negra Music Club már az év első hétvégéjén rendesen odacsap. Egy gigantikus méretű hólapáttal pakolja be a zúzós rock koncerteket a klubba – péntek este nem kisebb legendák, mint Póka Egon és Tátrai Tibor hívnak minket egy fiatalító blues-rock utazásra, hogy aztán másnap a Rockstar Meetingen felvonuló zenészek a falakat kirúgva, óriási bulival indítsák az évet. Hogy kik lesznek ott? A folytatásból kiderül. 


hirdetés programajánló koncert zorall rock n roll swindle évindító barba negra zártosztály póka tátrai regeneráció2017.01.06. 09:25 – roska

Vége a moratóriumnak, visszatér a KLF

 klf640.jpg

Bill Drummond és Jimmy Cauty duója egy falra ragasztott poszteren* tudatta London városával és a világgal, hogy a The Justified Ancients of Mu Mu készül valamire. A stílusos, 2017: What The Fuck Is Going On? című, talán nem is annyira poszter, mint inkább kiáltvány túl sok konkrétumot azért nem árul el. Kábé annyi tudható, hogy az új projekt, amin jelenleg is dolgoznak, augusztus 23-án érkezik, és hogy annak nem sok köze lesz a duó korábbi munkáihoz. (pitchfork)


elektronikus visszatérés acid house KLF2017.01.05. 16:00 – Gnosis

Dubsztyepp - Windswept-dalpremier

Lángoló Premier

sua077-windswept-1500x1500px-300dpi-cmyk.jpg

Roman Sayenko az ukrán Drudkh zenekar vezetője egy újabb projectet talált ki magának. A fő zenekara, valamint az Old Silver Key, Precambrian és Rattenfanger után úgy érezte, hogy a Windswept nevű kollaborációt is életre kell hívnia, mert csak ezen zenekar keretében tudja kifejezni a sztyeppék iránti szeretetét. A sivár és kopár táj imádatát vajh' melyik műfaj tudná jobban érzékeltetni, mint a blackmetal, így a most nálunk premierező Blinding and Bottomless Abyss is Howling című szám pont annyira változatos, mint a sztyeppei látkép: monoton és rideg, csak néha tűnik fel valami apró változatosság. Ebből következik, hogy tök jó az egész.


black metal drudkh lángoló premier windswept2017.01.05. 10:41 – dankógábor

Idén új Foo Fighters-lemez jöhet

foofighters_1.jpg

Ha nem számolunk egy tavalyi jótékonysági koncertet, akkor a Foo Fighters legutóbb 2015 őszén lépett fel. Szóval már az nagy szó, hogy májusban ismét színpadra áll Dave Grohl és csapata, de a kaliforniai BottleRock fesztivál főszervezője gyorsan lehűti a kedélyeket, állítólag Észak-Amerikában ez az egy koncertje lesz 2017-ben a zenekarnak. Az ok viszont örömteli minden rajongó számára, ugyanis a főszervező szerint amiatt nem koncertezik agyon magukat, mert új lemezt vesznek fel. Nekem egyébként valamiért úgy rémlett, hogy a Sonic Highways nemrég jött ki, de kiderült, hogy 2014-es, szóval tényleg épp itt az ideje egy új Foo Fighters-lemeznek, ha be akarják tartani a 3-4 éves megjelenési periódust. Addig meg Taylor Hawkins dobos szólólemezével lehet múlatni az időt.


rock hír foo fighters2017.01.04. 11:01 – Hirdetés

Jövő pénteken Eine kleine Thrash Music a Barba Negrában - Itt a játék második fordulója!

akela_3.jpg

Ahogy múlt héten megígértük, itt az Eine kleine Thrash Music fesztiválhoz kapcsolódó játékunk második fordulója. A jövő pénteken a Barba Negrában olyan zenekarok osztják meg a színpadot, mint az Ektomorf, az Akela, a Bloody Roots, a Magor, és a Vesztegzár, szóval minden thrashernek ajánlott a program, pláne, hogy a hajtás után belépőjegyeket és más ajándékokat nyerhetnek mindazok, akik helyesen válaszolnak a játékban feltett kérdésekre. Olvass tovább!


hirdetés programajánló koncert metal akela thrash magor ektomorf vesztegzár bloody roots barba negra2017.01.04. 08:08 – Hirdetés

Évindító feltápászkodós koncert és más érdekességek január első hétvégéjén a Gödörben

muller_and_f.jpg

A Gödör Klub az év első hétvégéjén is kitűnő programokkal várja a közönséget. Csütörtökön Török Ádám és a Mini idézi meg Bartók Béla csodálatos világát, pénteken Bikini, szombaton pedig a Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS lép színpadra. További információk a hajtás után!


hirdetés mini programajánló koncert bikini bartók béla török ádám tv manci sziámi andfriends holychicks