2017.07.09. 20:15 – KirschAndrás

Játssz a túlélésért! – Egy punk viszontagságai a Balaton Soundon, 4. rész

soundstagedive_fureszzsolt.jpg

A jól ismert tünetek a fesztiválok negyedik napján: az ember vérképe immár Keith Richardsét idézi (a bankszámla-egyenlege viszont már korántsem), reggel pedig egy fehérorosz táncdalénekes néz rá vissza a tükörből. Sebaj, itt a negyedik nap, már látom a fényt az alagút végén. És azzal a lendülettel le is döntöm, bodzás ízesítéssel. Ezeregyszáz forint, a hatása jelen környezetben megfizethetetlen. (Nyitókép: Fűrész Zsolt - www.kepben.hu)


fesztivál mastercard balaton sound partybeszámoló2017.07.08. 21:59 – KirschAndrás

„Nincs meleged feketébe’?” – Egy punk viszontagságai a Balaton Soundon, 3. rész

nozi_kicsi.jpg

Szó se róla, lassan, de biztosan alkalmazkodom az elektronikus zenei közeghez, a második napon már majdnem olyan komfortosan éreztem magam, mint egy haditudósító Aleppóban. Ám egy belső hang azt súgja, ma mindez gyökeresen megváltozik pozitív irányba… és közben nem röhög fel hangosan. (Fotók: Juhász Dorottya)


fesztivál mastercard balaton sound partybeszámoló2017.07.07. 15:49 – Gnosis

The Longest Winter - itt egy új Paradise Lost-dal

paradise_lost_june_2017_promo.jpg

Szeptember elsején jelenik meg az új Paradise Lost-album, Medusa címen. A halvérű angolok tizenötödik lemeze elmondásuk szerint lassabb és doomosabb lesz, mint valaha, úgyhogy Say Just Words-szerű gigaslágerekre ezúttal se vágyakozzunk. Ma jött ki a felvezető dal a Medusához a The Longer Winter képében, aminek szövege az emberi nyomiságról szól.

Olvastam egy történetet arról, hogy a vadon élő állatok (különösen a farkas populáció) hogyan kezdett újra visszaszivárogni és újra megtelepedni a csernobili katasztrófa után a robbanás harminc mérföldes körzetében. Jó volt azt gondolni, hogy nem számít, hogy az emberiség akármennyire is szétcseszi a bolygót közvetlenül vagy közvetve, az élet valamilyen formában mégis utat tör magának. De az emberek emberek maradnak, és nemrég hallottam, hogy már vadásztúrákat szerveznek erre a területre.... (Nick Holmes énekes)
2017.07.07. 15:30 – Nihil_AK

Unod a melót? Nézz teljes Radiohead-koncertet!

radiohead.jpg

Akik irodában dolgoznak, tudják, hogy a péntek délután egyik legkellemetlenebb része, amikor már csak várja az ember a munkaidő végét, inkább kevesebb, mint több sikerrel munkát mímelve. Ez még sokkal rosszabb a dühöngő fesztiválszezonban, amikor a szerencsésebb kollégák már délelőttől #csakabuli, #yolo meg #bebasztunkreggelmintallat hashtagelt képeket osztanak meg a Facebookon. Nos, most ezen olvasóink életét könnyítjük meg egy teljes Radiohead koncertfelvétellel, mely az idei Coachellán készült, és olyan dalok hangzanak el benne, mint a Pyramid Song, a Paranoid Android, a No Surprises, a Lucky, meg a Fake Plastic Trees. A hajtás után teljes terjedelmében élvezhető a koncert. Arra az esetre, ha valaki jönne, jó előre készítsünk ki az asztalra valami exceltáblát, ilyenkor már nem fognak belekérdezni.


rock videó radiohead alter teljes koncertfelvétel artrock2017.07.07. 12:00 – Nihil_AK

Kirabolták és kishíján megölték a Pro-Pain frontemberét, Gary Meskilt

Már stabil az énekes állapota

pro-pain_gary_meskil.jpg

A Pro-Pain frontembere, Gary Meskil csaknem tragikus kimenetelű rablás áldozata lett még hétfőn Brüsszelben, ahol a jelenleg zajló Európa-turnéjukon felléptek. Az elkövetők csoportosan támadtak, elvették Meskil készpénzét, hitelkártyáját, és útlevelét. A fejét egy jégcsákánnyal zúzták be, feltehetően gyilkossági szándékkal, majd tovább ütlegelték, de szerencsére időben sikerült a helyi kórház intenzív osztályára szállítani. A támadás következtében az énekesnek eltört az arc- és állkapocscsontja, és jelentős vérveszteséget is szenvedett. Szerencsére azóta már stabil az állapota, de elképzelhető, hogy szükség lesz még tovább műtétre. Az események miatt a turné mai és a holnapi koncertjeit - Roeselare, Belgium, illetve Osnabrück, Németország - lemondták, a további dátumokról, köztük az augusztus 16-án esedékes Budapest Hardcore Superbowlról akkor nyilatkoznak, ha már biztosat lehet tudni Meskil állapotáról. Ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk nekI! 


hardcore rablás crossover gyilkossági kísérlet pro-pain gary meskil2017.07.07. 11:02 – Nihil_AK

One Eyed Nation - Új dal a Decapitatedtől

decapitatedband2017newbw_638.jpg

Ma jelenik meg a lengyel death metalos Decapitated új lemeze, amelyről a One Eyed Nation című dal már meg is hallgatható ízelítőként. Az Anticult az idén már húsz éves csapat hetedik lemeze, amelyre természetesen nagyon büszkék a srácok. Az mindenesetre biztos, hogy a korábban rájuk jellemző hangulatok és egyedi ízek ebben a dalban is megtalálhatók, ami bizalomgerjesztő az új anyagra nézve. Ismerkedési lehetőség a hajtás után.


stream lengyel death metal új dal decapitated2017.07.06. 19:45 – KirschAndrás

Házhoz mentünk a sallerért – Egy punk viszontagságai a Balaton Soundon, 1. rész

sound2017_pirosramones.jpg

Egyes turisták csillagászati összegeket csengetnek ki azért, hogy eljussanak Észak-Koreába, pedig a földi pokol költséghatékonyabb módon is megtapasztalható. Például a 80-as, 90-es évek metálzenéin szocializálódott egyedek számára bőven elegendő pár órát eltölteni a Balaton Soundon. (Fotó: Csudai Sándor / Rockstar Photographers)


fesztivál mastercard balaton sound partybeszámoló2017.07.06. 17:00 – Gnosis

Szimfónia és depresszió - Mist Of Misery-dalpremier

Lángoló Premier

9th_page.JPG

Az immáron hét éve működő svéd tini-DSBM zenekar tavalyi, Absence nagylemeze után idén két új EP-vel jelentkezik (Fields Of Isolation és Shackles Of Life). A Mist of Misery zenéje azok számára lehet kellemes szenvedés, akik bírják a mívesebb DSBM vonalat és annak ellenére sem lesznek öngyilkosok, hogy szimfonikus elemekkel gazdagítják a nihilista mondanivalót a zenészek. Az elsőként megjelenő Shackles Of Life három teljes számot (+ átvezetéseket és outro) tartalmaz majd és augusztus 31-én jelenik meg. A harmadik, Broken Chains című tétel egy 9 perces utazás a szokásos vidám hangulatvilágba, amit női kórusok és lassú darálás színesít.


dsbm lángoló premier mist of misery