2017.01.15. 14:19 – Gnosis

A visszatérők - Képzelt Város-interjú

Lángoló Interjú

kepzelt_varos_2017_komroczki_diana_4.jpg

A hazai cipőbámulós színtér egyik legismertebb és legnépszerűbb zenekarának háza táján mostanság nagy volt a csend, a hírekből annyit lehetett csak megtudni, hogy tagcserék történtek (csellista és gitáros poszton) és hogy hamarosan lesz egy visszatérő koncertjük. Képzelt interjú a Képzelt Várossal, ahol mindenről lehull a lepel most.


interjú képzelt város magas élet2017.01.14. 16:37 – dankógábor

Egy hétig emésztettük a Made In Pécs fesztivált, de most megmondjuk milyen volt

Jó. 

Reggel 10-es koncert, @junkiejackflash.pecs Amúgy nincs is olyan hideg. #madeinpecsfesztival

Lángoló Gitárok (@langologitarok) által közzétett fénykép,

Tényleg jó buli volt 2017 első szombatján egész nap Pécsen mászkálni és folyamatosan koncertekbe ütközni. Kérdés persze, hogy van-e értelme reggel tíztől este tízig egyszerre hat helyen felléptetni 109 zenekart, de egyelőre senki nem panaszkodik, már most várják sokan 2018 első nagy buliját.


fesztivál hír made in pécs2017.01.14. 12:51 – Hirdetés

Magyar DJ lehet a következő Fedde Le Grand

Vasárnapig szavazhatunk az NYDJAY magyar nevezőire

fadi_klinko.jpg

Két magyar DJ is dobogós helyen áll az NYDJAY nevű DJ verseny közönségszavazásán. A nevezőkre holnap éjfélig lehet szavazni a Mixcloudon, a győztes pedig a Fedde Le Grandot, Axwellt és Tujamot is képviselő sushi3000 nevű booking irodától kap szerződést. A versenyre több mint 1800 mixel neveztek Európa Dj-i, ebből több mint kétszáz a műfaj hazai képviselőitől érkezett.  A szervezők mellett a Magyar DJ és Producer Egyesület is arra buzdítja a közönséget, hogy szavazzanak a legjobb hazai DJ-kre, mert jó eséllyel magyar lehet a következő Fedde Le Grand.


hirdetés dj verseny electro nydjay ben baker2017.01.13. 14:46 – dankógábor

Eladták a Szigetet

Illetve egész pontosan a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. 70 százalékos tulajdonrésze egy brit-amerikai befektetőhöz került, értesült a Forbes. A maradék harminc százalék továbbra is Gerendai Károly, Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert és Takács Gábor kezében marad ugyanolyan arányban, ahogy a múltban is volt. Illetve fontos kitétele volt az eladásnak, hogy a Kft. operatív irányítása sem változik a tranzakció miatt. A vevő Edition Capitalnek eddig is voltak befektetései a szórakoztatóiparban, a jelenlegi vásárlással pedig az a céljuk, hogy egy globális fesztiválportfóliót alakítsanak ki. A nemzetközi terjeszkedés sikerre vitelében nagy szerepe lehet a magyar menedzsmentnek is, akik eddig is szerettek volna komolyabban terjeszkedni külföldön, és az új befektetővel ez meg is valósulhat. (Fotó: Matolják Adrienn/Index.hu)


fesztivál sziget2017.01.13. 12:00 – Lángoló

Itt a Firkin új kislemeze

Lángoló Premier

into_the_night_borito.jpg

Az ír kocsmapunkot játszó Firkin január 20-án mutatja be élőben Into The Night című kislemezét a közönségnek a Barba Negra Music Clubban. Azt a kislemezt, aminek alább tartjuk a premierjét, mindegyiket szöveges videóval kísérve. A Firkin előzenekara egyébként a Jolly Jackers lesz, illetve magával a főzenekarral is lépnek fel vendégek, például a Mr. Irish Bastard két tagja, illetve Göttinger Pál tiszteletbeli Firkin-tag is.


hír firkin kelta punk2017.01.12. 16:03 – dankógábor

HECK-koncert lesz Budapesten!!!!!!!!!!!!!!!!

heck.jpg

Ettől a címtől valószínűleg senki nem rohan jegyet venni itthon, de mivel mi tavaly tavasszal belefutottunk a zenekarba, mikor a nottinghami Rough Trade emeletét bontották le nagy elánnal, így most szívesen ajánlom is őket. Mit kell tudni róluk? Hát hogy nottinghamiek, tavaly jött ki az első lemezük (előtte volt három EP-jük), aminek az említett koncert a megjelenési partyja volt. Teljesen véletlenül néztük meg, hogy mi megy az amúgy kiváló lemezbolt emeletén, és nem is ők voltak még akkor, de gondoltuk várjuk meg mi lesz a következő buli. Gyanús lett, hogy a koncertterem (vagy inkább sufni) tele lett emberrel, amíg a négy suhanc felpakolta a cuccát. Aztán elkezdtek zenélni, és onnantól kezdve nem létezett külön színpad és nézőtér.


metál hardcore hír HECK2017.01.12. 16:00 – Gnosis

Kiváló kavalkád - Vipassi-lemezpremier

Lángoló Premier

vipassi-8005474-small-jainash_prakash.jpg

A Ne Obliviscaris zenekar három tagjából és Ben Boyle gitárosból álló Vipassi halálosan mókásan, fülbemászóan fifikásan és pörgősen tálalja nekünk ezt a bizonyos instru prog rock/metált, ráadásul pár perces dalokban gondolkodva, nem negyedóráig táncolva az idegeinken. Egyik pillanatban basszus csattogtatás, a másikban katartikus elszállás, ám mégsem megterhelő hallgatni ezt a sok ide-oda váltogatást, sőt. Aki éli ezt a kavalkád zenét az most a teljes Śūnyatā EP-t meg tudja hallgatni itt nálunk:


instrumental kavalkád lemezpremier vipassi2017.01.12. 11:00 – Gnosis

A háttérben valakik muzsikálnak - Balfor-lemezpremier

Lángoló Premier

14480581_10154161913461865_7536824759869582493_o.jpg

Az ukrán Balfor Black Serpent Rising című albuma január 15-én fog megjelenni, de a Lángoló kedves olvasói most abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy már ma meghallgathatják az egész lemezt. Balforék új zenéje akkor fogja különösen az elvárt minőségi szinte hozni nekünk, ha valamilyen grandiózus munkában, alkotási folyamatban vagyunk éppen és mindenképpen szükségünk van valamilyen kicsit sem zavaró háttérzenére. Dallamos (néhol tiszta férfi és női ének is van), ám jóféle károgós szeletelés ez, amire sokadik hallgatás után se fogunk emlékezni, cserébe legalább nem fogunk idegeskedni se, mert annyira azért nem fércmunka.


black metal lemezpremier balfor2017.01.12. 10:21 – Hirdetés

Ismét Alphaville-koncert lesz Alsóörsön

alphaville_press.jpg

Forever Young, Big in Japan, Afternoons in Utopia? Igen! Érkezik a banda, aminek neve hallatán azonnal dúdolni kezdesz, a banda, ami rockkal átitatott elektronikus szólamaival egy életre bevéste magát a zenetörténelembe. A Harley-Davidson Open Road Fest színpadán élőben szólalnak meg a szinti-pop himnuszok, jön az Alphaville!


pop hír alphaville2017.01.12. 09:21 – dankógábor

Európában a Szigetet szeretik a legjobban a fellépők

Legalábbis az ország legnagyobb fesztiválja nyerte a European Festival Awardson az Artists’ Favourite Festival, azaz a fellépők kedvenc fesztiválja kategóriát. Ezzel a Sziget már minden olyan kategóriát megnyert, amiben valaha indult. Korábban már nyilvánosságra került, hogy a 2016 nyarán elhunyt Sziget-munkatárs Dan Panaitescu nyeri az életműdíjat, ezt is szerda este adták át Hollandiában, a díjat Panaitescu özvegye és Gerendai Károly Sziget-főszervező vette át. A legjobb nagy fesztivál idén egyébként a belga Rock Werchter lett, illetve olyanok kaptak még díjat, mint a svájci Paleo Festival Nyon, a spanyol Mad Cool Festival, vagy a katalán Primavera Sound, ami a legjobb felhozatalért vitte el joggal a díjat. A díjkiosztón egyébként 17 kategóriában hirdettek győzteseket, illetve 50 európai ország több mint 350 fesztiválja indult értük. Ja, és a legjobb feltörekvő előadó Dua Lipa lett, itt egy klip tőle posztzárásként:


hír2017.01.11. 16:00 – Gnosis

Átkozott föld - Nightbringer-dalpremier

Lángoló Premier

dsc_0295_edit_2.jpg

A coloradoi illetőségű Nightbringert zenekart 1999-ben alapította Naas Alcameth és Nox Corvus, ám ahelyett, hogy az ottani USBM hírnevét öregbítették volna, inkább a skandináv blackmetal stílust választották ahhoz, hogy igényes gondolataikat a nagyvilág elé tárják. Sorban az ötödik, Terra Damnata című nagylemezük ennek megfelelően az Emperor/Dimmu Borgir határmezsgyéjén fogantatott, lerontva az összképet némi Dark Funeralos behatással. Az április 14-én megjelenő albumról most a Serpent Sun című dalt itt tudjátok meghallgatni:


black metal dalpremier nightbringer2017.01.11. 15:34 – Hirdetés

Nyerj jegyet Koszi Janka EP-bemutatójára!

Lángoló Premier

koszijanka_2.jpg

Koszi Janka az egyik legfrissebb hang a hazai popzenei porondon. Bár eddig is hallhattunk már az énekesnőről, hiszen korábbi zenekarai (pl. The Acoustic Loops) mellett számos más magyar előadóval dolgozott együtt (a Subscribe-tól kezdve a PASO-n át Király Viktorig), illetve rendszeres vendége a Random Trip esteknek. Mégis mostanra találta meg azt a formációt, amivel igazán kifejezheti önmagát: ez a KosziJanka projekt, melyben kiváló zenészekkel közösen mutatnak be egy olyan eklektikus és zeneileg komplex világot, amely hűen tükrözi Janka érzékeny, mégis erőteljes és természetes személyiségét.


játék hír koszijanka