2017.08.27. 16:32 – dankógábor

Ez a vasárnap tökéletes arra, hogy meghallgassuk a Neurosis második nagylemezét

neurosis1992.jpg

Ha már kiadták újra, ugye. A The Word As Low 1990-ben jelent meg, már nem volt olyan punkosan kapkodó, mint az 1987-es Pain Of Mind, de még nem volt annyira nyomasztó, mint a két évvel később megjelenő, a végső irányt meghatározó Souls at Zero. Ráadásul itt már velük zenélt Steve Von Till gitáros-énekes is, akivel Scott Kelly megosztotta az énektémákat, ezzel is nagyban hozzájárulva a zenekar mai, jellegzetes hangzásához.


punk hardcore hír neurosis2017.08.25. 18:00 – Gnosis

Összművészeti újdonság Szegedről - Sungazers-dalpremier

Lángoló Premier

header.jpg

Szegeden tevékenykedik egy fiatal és ambiciózus srác, aki kivételesen nem az Inner Awakening tagja, hanem progos-elektros zenei koncepcióval szeretne ismertséget szerezni magának, galambpostázás helyett. Örömmel mutatjuk be ezt az érdekes kezdeményezést most nektek és egyben nálunk lehet elsőként megtekinteni a hamarosan közelgő EP egyik dalát. Na de lássuk a bemutatkozást:


dalpremier Géczi Gergő Sungazers Lángoló Premier2017.08.25. 12:39 – dankógábor

Még ocsmányabb lesz a With The Dead, mint eddig

withthedead2017_1.jpg

2015 egyik legnagyobb meglepetése volt számomra a With The Dead első nagylemeze, ami gyakorlatilag olyan lett, mintha a nagyon ronda Cathedralt összeeresztenénk a még rondább Electric Wizarddal. Ami persze nem nagy meglepetés, lévén innen jöttek a tagok, de csodálatosan dögszagú doom metal lemezt hoztak össze elsőre. Hogy másodjára mi lesz, abból az alább már meghallgatható dalból lehet következtetni. Még ocsmányabb lesz az egész. A hangulatot emeli még a klip is, szebbet nem is lehetett volna ehhez csinálni. Mintha a pokol nyilt volna meg. A teljes kárhozat szeptember 22-én szabadul ránk a csodálatos Love From With The Dead címmel.


metál hír doom with the dead2017.08.25. 12:16 – -dj-

Az In Flames volt tagjai csináltak egy dallamosabb In Flamest

cyhra.jpg

Jesper Strömblad évekkel ezelőtt azért szállt ki/dobták ki az In Flamesből, mert magánéleti gondjai voltak. A gitáros azóta maga is elismerte, hogy az alkohollal voltak problémái. A zenei nézeteltérések erre rakódtak rá, hiszen míg az In Flames elindult egy lágyabb, könnyebben emészthető irányba, addig Strömblad szerette volna tartani magát metálos vonalon. Az In Flames után csinált is egy zenekart a The Haunted énekes Marco Aroval The Resistance néven, mérsékelt sikerekkel. Év elején jött a hír, hogy új zenekarral próbálkozik.


metál hír cyhra2017.08.25. 09:57 – dankógábor

Taylor Swift állítólag Kanye Westnek szólogat be legújabb dalában

Taylor Swift visszatért. Az énekesnőnek 2014-ben jelent meg a 1989 című nagylemeze, amivel olyan magasságokba emelkedett, hogy sokan napjaink legnagyobb sztárjának tartják, de mindenképpen Adele-lel versenyez a címért. Szóval már csak emiatt is igen nagy figyelem irányul a most bejelentett új albumra, ami Reputation címmel jelenik meg november 10-én. Ezen a lemezen található az elsőnek kiadott Look What You Made Me Do című dal, amit egyenesen egy Kanye Westnek szóló diss számnak titulálnak. (A diss dalok a hiphop-színtérről indultak, gyakorlatilag így szólogattak be egymásnak a rapperek.) Az oka meglenne rá, West elegett tett ezért, kezdve a híres mikforfonelvevős botránnyal (Swift nyert egy díjat, erre West felment a színpadra, kivette kezéből a mikrofont, és azt mondta, hogy Beyoncénak kellett volna azt kapnia), vagy éppen a legutóbbi lemezének egyik szövegével, amiben azt állítja, pont az említett botránnyal tette Taylor Swiftet naggyá. Szóval itt van Taylor Swift új dala, ami garantáltan slágerré válik.


pop hír taylor swift2017.08.24. 16:00 – Gnosis

Undergrind - Leng Tch'e-lemezpremier

Lángoló Premier

leng_tche-0045-small-serch_carriere_1.jpg

Holnap jelenik meg hivatalosan a belga Leng Tch'e legújabb, Razorgrind című nagylemeze. A grind műfajában dagonyázó zenekar ismét megmutatja hol lakik a darálás úristene, és némi émelyítő dallammal talmi próbát is tesznek zenéjük könnyebb befogadhatóságára. Erős, beteg anyag, és most teljes egészében meghallgatható a lemez itt nálunk:


grind lemezpremier Leng Tche Lángoló Premier2017.08.24. 11:19 – Hirdetés

Ingyenes buli a bor mellett a második Vingardium Borligeten

Tavaly ismerkedhetett meg a nagyérdemű a Vingardium Borliget borfesztivállal, melyet nem Budapest belvárosában, hanem egy családi házas övezetében, a XVI. kerületi Erzsébetligetben szerveztek meg szeptember első hétvégéjén. Mit tudhat egy újabb fesztivál, legyen szó borról, zenéről vagy bármiről, és életképes lehet-e mindez egy olyan helyen, amiről az emberek nagy része azt se tudja, hogy létezik? Hogy lehet, hogy tavaly mégis óriási siker volt, és idén még én is kíváncsi lettem, annyi jót hallottam róla?


fesztivál hír vingardium borliget