2017.01.22. 10:25 – Nihil_AK

Egy korosodó férfiember megmutatja - Sting-lemezkritika

Lángoló Kritika

sti69913.jpgOlyan ez a lemez, mint amikor egy elegáns állófogadáson a korosodó, de még mindig jó karban lévő házigazda teljesen váratlanul a táncparkett közepére perdül, és egy belépős argentin tangó után lenyom két tucat fektővámaszt öltönyben, mondván, még mindig tud ilyet is, hogy aztán csibészes vigyorral zsebelje be az elismerő pillantásokat a jelenlévő negyvenes hölgyektől. Valami ilyesmi jutott eszembe az 57th and 9th kapcsán.


pop rock sting lemezajánló the police ezt hallgasd2017.01.21. 10:44 – Prieger Zs.

Eddig minden rendben​.​.​. - Liberal Youth-lemezpremier és -interjú

Lángoló Premier

liberalyouthlive.jpg

A Liberal Youth nemcsak a szombathelyi hardcore-színtér, az SCHC, hanem a hazai hc-kultúra egyik bástyája. Új, rövid, de annál velősebb EP-jüket a Lángoló mutatja be, közben meg elbeszélgettünk Bercivel, a zenekar énekesével is politikáról, producerségről, Maxról, Sasról, szombathelyiségről és zenei kedvencekről. (Fotó: keksz.net)


premier punk hardcore liberal youth2017.01.20. 14:56 – Hirdetés

Játék Marcellért, az összes Depeche Mode-szám egy este alatt, és más programok a Gödörben

junk2.jpg

Jövő szombaton számos zenekar és előadó, köztük a Belmondo, a Crescendo, a Koalabell, a Napfénypresszó, együtt állnak a Gödör színpadára, hogy egy jótékonysági koncerttel támogassák az évek óta daganatos megbetegedéssel küzdő Berezvai Marcellt, a Kalef gitárosát. A segélykoncert mellett számos más, érdekes program várható a klubban még januárban, a hajtás után ezekből szemezgetünk.


hirdetés programajánló koncert gödör2017.01.20. 13:58 – dankógábor

Meghalt Kékes Zoltán Sziszi, a Dolly Roll vezetője

dolly22.jpg

Elhunyt Kékes Zoltán, azaz Sziszi, akit legtöbben a Dolly Roll gitárosakén és vezetőjeként ismertek. Kékes első zenekara a Sinus együttes volt, majd később olyan csapatokban fordult meg, mint a Zenit, a Teenager, a Gemini vagy a Ferm. Ezek után, 1973-ban csatlakozott a Hungáriához, ahol 1982-ig, azaz a csapat feloszlásáig zenélt. 1983-ban alapította meg a Dolly Rollt, aminek nem csak gitárosa, de menedzsere is volt. Ez lett a fő életműve, számtalan lemezt adtak ki (amikből több mint ötmillió példányt adtak el összesen) és rengeteget koncerteztek. Legnagyobb sikereiket a nyolcvanas években érték el, de az ezredforduló után is aktív maradt a csapat, ami ma már csak Szisziből és Dollyból (Penczi Mária Ilona énekesnőből) állt. Kékes karrierje során EMeRTon-díjat, Huszka Jenő-díjat és ORI Nívódíjat is kapott. 67 éves volt. (Fotó: Facebook, Tomkovits Miklós)


hír dolly roll sziszi kékes zoltán2017.01.20. 12:38 – dankógábor

Megölték Loalwa Braz Vieirát, a Lambada előadóját

A 63 éves Loalwa Braz Vieira holttestére egy kiégett autóban találták Brazíliában, a Rio de Janeiro-állambeli Saquaremában. Nem sokkal később a rendőrségen tanúként jelentkezett Vieira egyik beosztottja, majd a vallomásába belezavarodva végül bevallotta, hogy ő és két társa ölte meg az énekesnőt, mikor annak panzióját mentek kirabolni, de nem találtak ott senkit Vieirán kívül. Az énekesnő ellenállt, ezért megverték, majd a kocsiba rakták, ami később lerobbant, ezért felgyújtották. Loalwa Braz Vieira a Kaoma együttes élén lett világhírű 1989-ben. Lamabada című slágerüket (ami alapból egy tánc neve, és egyébként a Los Kjarkas nevű bolíviai zenekar Llorando se fue című dalának feldolgozása) azóta sem felejtették el, nemrég még Jennifer Lopez is előszedte Pitbullal közös számában.


hír lambada2017.01.20. 12:00 – dankógábor

Donald Trump szerint Kanye West zenéje nem eléggé amerikai

Megy itt már hetek óta a kavarás, hogy ki lép, meg ki nem lép fel Donald Trump mai beiktatásán, de eddig nem volt szó Trump legnagyobb zenész rajongójáról, Kanye Westről. Vajon miért nem kérték fel, hogy játsszon a nagy napon? Tom Barrack, Trump beiktatási ceremóniájának elnöke most elárulta a CNN-nek, hogy mi volt az oka: Kanye West zenéje nem tipikus és tradicionális amerikai, ők pedig csak ilyet akartak az ünnepségre. Szeretik ők nagyon Westet, bármikor mehet dumcsizni az elnökkel, dehát a hiphop-zenéje nem elég amerikai. Pedig, ha csak ezen múlt volna, akkor West gyorsan rittyent egy kis countrys hangmintával feldobott rapdalt, amire Michael Flatley vígan rophatta volna napestig. Szerintem csak meg kellett volna kérni.


hír donald trump kanye west2017.01.20. 09:41 – dankógábor

Az Arcade Fire-t is új dal kiadására ösztönözte Donald Trump

af.jpg

Csütörtökön nem csak a Gorillaz érezte úgy, hogy valamit szólni kell Donald Trump mai beiktatása ellen, hanem az Arcade Fire is. A kanadai csapat I Give You Power címmel rögzített egy új dalt, amiben a soul-legenda Mavis Staples is szerepel. A szám kifejezetten csak Trumpnak szól, és nem lesz rajta az Arcade Fore következő lemezén. Elég semmilyen is hozzá, valljuk be, de érdekességnek elmegy.


rock hír arcade fire2017.01.20. 08:30 – dankógábor

Meghalt Vida Ferenc, a Lord zenekar és az LMS kiadó alapítója

vidaferi.jpg

Január 19-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Vida Ferenc, aki leginkább a Lord alapító basszusgitárosaként ismert mindenki, majd 2005-től a Vida Rock Banddel folytatta a zenélést, nemrég pedig sima Vida néven alapított csapatot. Vida 1969-ben alapította első zenekarát, majd 1972-ben a nemrég szintén elhunyt Sipőcz Ernővel megalapította a Lordot, amivel a nyolcvanas években érték el a legnagyobb sikereiket. Vida a kilencvenes évek első felében megalapította az LMS kiadót is, ahol olyan zenekarok kaptak lehetőséget az indulásra, mint a Mood, az Ektomorf, a Junkies vagy a Strong Deformity. Utóbbi zenekarral kapcsolatban pont karácsonykor mutattunk be egy filmet, amiben sokat beszél Vida Ferenc is. 67 éves volt. 


hír lord vida ferenc2017.01.19. 19:00 – Lángoló

Szöveges videó a Red Swamp Drain című dalához

Lángoló Premier

szf_stoner_e_vza_ro_du_rerkert_vi_zjelezve-334.jpg

Tizennyolc állomásos nemzetközi lemezbemutató turnéja végeztével a Red Swamp nem áll meg. A tavaszi klubbulik előtt kidobtak egy szöveges videót a Drain című dalukhoz, ami a Tiszassippi című nagylemezükön található eredetileg. Mindennek alább van a premierje. Legközelebb élőben február 25-én a Dürer Kert 041-es termében lesz hallható egy különleges meglepetésekkel és koncertekkel teli estén, amiről egyelőre többet nem árul el a stoneres sludge metal zenekar.


premier metál hír stoner sludge red swamp2017.01.19. 17:30 – dankógábor

Politizálva tért vissza Gorillaz! Igen, új Gorillaz-dal van a posztban!

Rebesgették ugyan, hogy hat év szünet után várható valamiféle zene a Gorillaztól, de most hirtelen valóság lett a dolog, ugyanis Hallelujah Money címmel itt egy új Gorillaz-dal Benjamin Clementine közreműködésével. A dal klipjében is ő a főszereplő, bár nagyot nem kellett neki alakítania: nagy átéléssel énekel, miközben mögötte (meg néha rajta is) pörögnek különböző filmrészletek. Pikáns a dologban, hogy mindezt állítólag a Trump Towerben teszi. A dalt ráadásul direkt Donald Trump beiktatásának előestéjéhez igazította Damon Albarn zenei főnök, aki szerint a szám megvilágítja az igazságot ezekben a sötét időkben. Az új lemez meg hamarosan érkezik.


pop hír gorillaz2017.01.19. 17:11 – Hirdetés

Firkin, Black-Out és Epica hétvégén a Barba Negrában

epica_powerwolf.jpg

Firkin lemezbemutató, 25 éves jubileumi Black-Out koncert, Epica és Powerwolf közös metál zúzda – egyből három okot is mondunk, hogy miért érdemes előbújnod a lakásból a hétvégén! Ne süppedj bele a téli depresszióba, inkább vedd a Barba Negra felé az irányt és bulizz egy nagyot! Programajánló a hajtás után! 


hirdetés programajánló koncert epica firkin powerwolf black-out bargba negra2017.01.19. 16:00 – Gnosis

We love craft - The Great Old Ones-lemezpremier

Lángoló Premier

tgoo-band-02-david_helman-hans_lucas.jpg

A könyörtelen ritmuskavalkáddal és énekkel operáló francia The Great Old Ones harmadik nagylemeze január 27-én jelenik meg EOD - A Tale Of Dark Legacy. A zenekar a H.P. Lovecraft által vizionált sötét világot transzformálja át a zenéjébe, ami így értelemszerűen tele lesz sötétséggel, elvontsággal és töménytelen zaklatottsággal. A korábbi Tekeli-Li album hozta meg számukra igazán az áttörést és váltak az underground egyik ismertebb csapatává, az új albumuk pedig még ennél is kiforrottabb. Aki szereti az effajta sötétebb, a szövegvilágra is igényes elvontabb blackmetalt, az azonnal ismerkedjen a Nagy Öregek legújabb albumával!


blackmetal lovecraft lángoló premier the great old ones