2017.10.08. 16:00 – Gnosis

Kicsit indie-kicsit rock - Noé-dal- és klippremier

noe_foto_3.jpg

Az idén alakult Noé zenekar zenéjében az indie, a blues illetve a letisztult, poposabb harmóniavilág keveredik lendületes, szókimondó vagy épp őszinte, bensőséges szövegekkel. Nem tudjuk, hogy a fiatal csapat fog-e 950 év múlva is zenélni nekünk, viszont ha mégsem, akkor is jó lesz. A kattintás után a zenekarvezető Fekete Zoltán mesél minden fontos tudnivalóról vele, velük és a mindennel kapcsolatban:


premier dalpremier Noé2017.10.08. 10:05 – Lángoló Gitárok

"Tudod, az a hülye mozgású csávó" - Alex Cameron ismertető és az új album lemezkritikája


Melodikus légkör, kissé groteszk, de nagyon is valós karakterek, kínosan ismerős élethelyzetek és karcolatok, kopottas, kora nyolcvanas évekbeli szintis, kongás, gitáros hangzás. Zene valahonnan az irónia és a paródia mezsgyéjéről. Önmagát Ausztrália első számú szórakoztatóművészének tartó Alex Cameron és üzlettársa, Roy Molloy szaxofonos előrukkoltak második albumukkal. A Forced Witness szeptember 8-án debütált a Secretly Canadian gondozásában. Ismertető és kritika.


lemezkritika Alex Cameron2017.10.07. 14:02 – sz.ági.

Szárnyas fejvadász 2049 - filmkritika

blade-runner2jpg.jpeg

Mindenki félt, hogy milyen lesz az új Szárnyas fejvadász, hogy vajon elég méltó lesz e az eredeti kulthoz. Valahogy a többség egyből mélyen kritikussá akar válni, kutatni a hibákat és büszkén rámutatni azokra, de az az igazság, hogy most erre nem nagyon lesz lehetősége. Lehet, hogy nem mindenkinek a stílusa a Blade Runner 2049 és bele kell olvadni a ritmusába, de aki átadja magát a filmnek, az garantáltan egyfajta gyönyörű és gyötrő érzéssel a gyomrában távozik a moziból, aminél nagyobb csodát egy film nem nagyon művelhet.


harrison ford filmkritika ryan gosling blade runner 20492017.10.06. 09:58 – dankógábor

Ma este rengeteg disznót lehet nézni a Robotban ingyen

pigsx7_supernormal.jpg

Tényleg az a zenekar neve, hogy Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs. Egyébként newcastle-iek, 2012-ben alakultak, és eddig két anyaguk jelent meg. Az egyiken csak egy dal van, de az 21 perces, a másikon már három és az eléri majdnem a 40 percet. A sajtóanyagban azt írták róluk, hogy ilyen zenét csinálna a Queens of the Stone Age, ha kétszer annyit drogoznának, mint az első lemezük megírása alatt. Van is ebben igazság, a Pigsx7 alapvetően stoner, bár pont ezt a címkét nem használják a Bandcamp-oldalukon, de mindegy, mert mindenki jót szórakozhat rajtuk, aki csak kicsit is szereti az olyan rockot, amire erősen hatott a marihuána. Alább a két cucc ismerkedésnek.


hír pigs pigs pigs pigs pigs pigs pigs2017.10.06. 09:30 – dankógábor

Decemberben jön az új Morbid Angel, új dal is van róla

December 1-én jelenik meg Kingdoms Disdained címmel az új Morbid Angel-nagylemez, (december 3-án pedig már be is mutatják azt nekünk a Barba Negra Trackben). Ráadásul új dalt is meg lehet már hallgatni róla, a Piles Of Little Arms már a streamoldalakon már fent van, szóval mi is ki tudtuk ide rakni. Az előző, elég eklektikusra sikerült stúdióalbumban csalódott rajongók (nem mi, mi szerettük) rendkívül elégedettek lesznek a hallottakkal, egy tökéletes Morbid Angel-szám, színtiszta death metal, ahogy azt csak ők tudják, ráadásul ilyenre ígérik az egészet, szóval nem kell aggódni. A zenekarban most olyanok zenélnek a fenti képen is látható Trey Azagthoth gitáros mellett, mint Steve Tucker basszusgitáros-énekes, aki ugye már három Morbid Angel-lemezen szerepelt korábban, valamint az újoncok, Dan Vadim Von gitáros és Scott Fuller dobos.


metál hír death morbid angel2017.10.05. 15:50 – Szponzoráció

Mit csinálnak a zenészek a Budapest Music Expon? Nyolc miniinterjú az idei rendezvény fellépőivel

pusztaicsaba.jpg

Holnap indul a Budapest Music Expo, amelyről már több programajánlót olvashattatok nálunk. A rendezvény előtt megkérdeztünk néhány fellépőt, ki mivel tölti majd az idejét a rendezvényen, ahol három napon keresztül a zenéé és a hangszereké a főszerep. A folytatásban jön nyolc miniinterjú kedvcsinálóként! 


programajánló bme szakma hangszer szponzoráció hangszerkiállítás miniinterjú budapest music expo2017.10.05. 14:36 – Lángoló

Elkezdett csepegni az új Perfect Pill-nagylemez

Lángoló Premier

perfectpill_sinco.jpg

A Perfect Pill zenekar a legutóbbi, 2015-ben megjelent EP-je óta kisebb átalakuláson ment keresztül, 2016 végén új basszusgitárossal - Takács Tamással - egészült ki. Az új formáció egy live session videóval (amely szintén a Lángolón jelent meg) mutatkozott be a közönség előtt idén májusban, hogy aztán gőzerővel nekiugorjon a következő lemeze felvételeinek. A zenekar a nyarat az új lemez véglegesítésével és rögzítésével töltötte, amelynek eredményeként egy sokkal koszosabb és sötétebb hangulatú album született. A zenekar egy fontos összetevőn nem változtatott: ismét Nóniusz Gábor producerrel dolgoztak együtt, a felvételek egy jelentős részét pedig a törökbálinti SuperSize Recordingban készítették el. A zenekar tervei szerint az új album csak hónapok múlva érkezik, addig pedig egy-egy dalpirulával vezetik fel a teljes anyagot, elsőként a Nothing’s Unclear c. szerzeménnyel. (Fotó: sinco)


premier hír perfect pill2017.10.05. 13:45 – Lángoló

Ma még ezt is meg kell nézni - Itt van Mongoose Myra Monokával közös dala

Lángoló Premier

mongi_myra_mameg_cover_2000_final.jpg

Új dallal és klippel jelentkezett Koczák Péter, azaz Mongoose. Ezúttal Myra Monokával állt össze, amiről ezt mondta a Lángolónak:

Myrával mindig nagyon szeretek együtt dolgozni és ez most sem volt máshogy. Valahogy mindkettőnknek feküdt ez laza szintentizátoros, hegedűs vibe, amire ő egy olyan olyan dalszöveget írt, ami nagyon jól megmutatja ezt a szar vágyakozást vagy benemteljesedett szerelem dolgot. A refrén pedig József Attila, ami egészen könnyedén illett bele az egész koncepcióba, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy ez nem egy alapvetően szomorú zene. A klip alapötlete is a dalszövegre épül, ami néhány stilizált jelenetben mutatja be két fiatal történetét. Magán a videón egy számomra meglepően nagy stáb dolgozott, amelynek mindenképpen hálával és köszönettel tartozom. Maga az artwork Birinyi Tamás (btworks) munkája, ahogy a klip koncepciója is, Koblicska P. Örssel együtt.

Alább az új videó.


premier hír mongoose myra monoka2017.10.05. 12:47 – dankógábor

Radiohead, Judas Priest és Rage Against The Machine a Rock And Roll Hall Of Fame jelöltjei között

rage_against_the_machine.jpg

Rajtuk kívül még olyanokra lehet majd szavazni, mint a Bon Jovi, Kate Bush, a Cars, a Depeche Mode, a Dire Straits, a Eurythmics, a J. Geils Band, LL Cool J, az MC5, a Meters, a Moody Blues, a Rufus featuring Chaka Khan, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, a Link Wray vagy a Zombies. A nyerteseket decemberben hirdetik ki, a nagyszabású díjátadó pedig jövő áprilisban lesz Columbusban. Külön izgalmas lesz, hogy ha bejut a Rage Against The Machine, akkor vajon összeállnak-e a nagy eseményre. Az meg szomorú, hogy a RATM első lemez is már 25 éves, emiatt aztán már jelölhető is volt. A Radiohead egyébként az 1992-ben megjelent Drill EP miatt kerülhetett be a nevezettek közé.


hír rock and roll hall of fame