2017.10.08. 16:00 – Gnosis

Kicsit indie-kicsit rock - Noé-dal- és klippremier

noe_foto_3.jpg

Az idén alakult Noé zenekar zenéjében az indie, a blues illetve a letisztult, poposabb harmóniavilág keveredik lendületes, szókimondó vagy épp őszinte, bensőséges szövegekkel. Nem tudjuk, hogy a fiatal csapat fog-e 950 év múlva is zenélni nekünk, viszont ha mégsem, akkor is jó lesz. A kattintás után a zenekarvezető Fekete Zoltán mesél minden fontos tudnivalóról vele, velük és a mindennel kapcsolatban:


premier dalpremier Noé2017.10.08. 10:05 – Lángoló Gitárok

"Tudod, az a hülye mozgású csávó" - Alex Cameron ismertető és az új album lemezkritikája


Melodikus légkör, kissé groteszk, de nagyon is valós karakterek, kínosan ismerős élethelyzetek és karcolatok, kopottas, kora nyolcvanas évekbeli szintis, kongás, gitáros hangzás. Zene valahonnan az irónia és a paródia mezsgyéjéről. Önmagát Ausztrália első számú szórakoztatóművészének tartó Alex Cameron és üzlettársa, Roy Molloy szaxofonos előrukkoltak második albumukkal. A Forced Witness szeptember 8-án debütált a Secretly Canadian gondozásában. Ismertető és kritika.


lemezkritika Alex Cameron2017.10.07. 14:02 – sz.ági.

Szárnyas fejvadász 2049 - filmkritika

blade-runner2jpg.jpeg

Mindenki félt, hogy milyen lesz az új Szárnyas fejvadász, hogy vajon elég méltó lesz e az eredeti kulthoz. Valahogy a többség egyből mélyen kritikussá akar válni, kutatni a hibákat és büszkén rámutatni azokra, de az az igazság, hogy most erre nem nagyon lesz lehetősége. Lehet, hogy nem mindenkinek a stílusa a Blade Runner 2049 és bele kell olvadni a ritmusába, de aki átadja magát a filmnek, az garantáltan egyfajta gyönyörű és gyötrő érzéssel a gyomrában távozik a moziból, aminél nagyobb csodát egy film nem nagyon művelhet.


harrison ford filmkritika ryan gosling blade runner 20492017.10.06. 09:58 – dankógábor

Ma este rengeteg disznót lehet nézni a Robotban ingyen

pigsx7_supernormal.jpg

Tényleg az a zenekar neve, hogy Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs. Egyébként newcastle-iek, 2012-ben alakultak, és eddig két anyaguk jelent meg. Az egyiken csak egy dal van, de az 21 perces, a másikon már három és az eléri majdnem a 40 percet. A sajtóanyagban azt írták róluk, hogy ilyen zenét csinálna a Queens of the Stone Age, ha kétszer annyit drogoznának, mint az első lemezük megírása alatt. Van is ebben igazság, a Pigsx7 alapvetően stoner, bár pont ezt a címkét nem használják a Bandcamp-oldalukon, de mindegy, mert mindenki jót szórakozhat rajtuk, aki csak kicsit is szereti az olyan rockot, amire erősen hatott a marihuána. Alább a két cucc ismerkedésnek.


hír pigs pigs pigs pigs pigs pigs pigs2017.10.06. 09:30 – dankógábor

Decemberben jön az új Morbid Angel, új dal is van róla

December 1-én jelenik meg Kingdoms Disdained címmel az új Morbid Angel-nagylemez, (december 3-án pedig már be is mutatják azt nekünk a Barba Negra Trackben). Ráadásul új dalt is meg lehet már hallgatni róla, a Piles Of Little Arms már a streamoldalakon már fent van, szóval mi is ki tudtuk ide rakni. Az előző, elég eklektikusra sikerült stúdióalbumban csalódott rajongók (nem mi, mi szerettük) rendkívül elégedettek lesznek a hallottakkal, egy tökéletes Morbid Angel-szám, színtiszta death metal, ahogy azt csak ők tudják, ráadásul ilyenre ígérik az egészet, szóval nem kell aggódni. A zenekarban most olyanok zenélnek a fenti képen is látható Trey Azagthoth gitáros mellett, mint Steve Tucker basszusgitáros-énekes, aki ugye már három Morbid Angel-lemezen szerepelt korábban, valamint az újoncok, Dan Vadim Von gitáros és Scott Fuller dobos.


metál hír death morbid angel2017.10.05. 15:50 – Szponzorált Tartalom

Mit csinálnak a zenészek a Budapest Music Expon? Nyolc miniinterjú az idei rendezvény fellépőivel

pusztaicsaba.jpg

Holnap indul a Budapest Music Expo, amelyről már több programajánlót olvashattatok nálunk. A rendezvény előtt megkérdeztünk néhány fellépőt, ki mivel tölti majd az idejét a rendezvényen, ahol három napon keresztül a zenéé és a hangszereké a főszerep. A folytatásban jön nyolc miniinterjú kedvcsinálóként! 


programajánló bme szakma hangszer szponzoráció hangszerkiállítás miniinterjú budapest music expo