2017.10.28. 20:04 – dankógábor

Itt egy új Linkin Park-dal Chester Bennington emlékére

Magyar idő szerint ma hajnalban tartotta emlékkoncertjét a Linkin Park a Hollywood Bowlban Los Angelesben, ahol olyan vendégekkel emlékeztek a júliusban elhunyt énekesükre, mint Alanis Morissette, a No Doubt, a Blink-182, a System Of A Down vagy a Korn tagjai. A több mint három órás koncertet élőben is lehetett nézni a Youtube-on, de a felvétel akár itt a posztban is újranézhető. Az este egyik különleges momentuma volt, mikor Mike Shinoda, a zenekar másik frontembere előadta a Looking For An Answer című dalt, amit konkrétan Bennington emlékére írtak. Ezt a videót külön kiemeltük a poszt elején, alább pedig a teljes koncert megnézhető, még lentebb pedig a setlistet is beillesztettük.


pop rock hír linkin park2017.10.27. 15:26 – Szponzorált Tartalom

Sikerrel zárult a 26. CAFe Budapest

Tizenhét napon át a feltöltődés és a kortárs művészet fővárosa volt Budapest

2017_10_20_bandaloop_a_kalvin_teren2_c_felvegi_andrea.jpg

Danilo Pérez zongorista, John Patitucci bőgős és Brian Blade dobos duplakoncertjével, a vadonatúj LOL című balettelőadással, Elek Judit rendező különleges összművészeti produkciójának bemutatójával, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár díjátadójával és a Kuplung Sounds Good sorozat teltházas zárókoncertjével fejeződött be a 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata. A fesztivál 17 napja alatt idén 242 kortárs zenei, tánc-, opera-, színházi, könnyű- és világzenei, jazz és képzőművészeti program, köztük számtalan ősbemutató és premier töltötte meg 49 helyszínen a főváros jelentős kulturális intézményeit és köztereit.


fesztivál művészet kortárs összefoglaló szponzoráció cafe budapest2017.10.27. 11:50 – dankógábor

A Coldplay szerint tökös volt a Fox News

Végre valaki elég tökös volt, hogy ezt kimondja!

- reagált a Coldplay Twitterén Phil Harvey, a zenekar kreatív igazgatója arra, hogy a Fox News műsorvezetője a szegény ember Coldplayének nevezte a Radioheadet. Persze mindezt viccesen jegyezték csak meg, mivel a korai Coldplay egyértelmű Radiohead-hatásai mellett Chris Martin frontember sosem titkolta rajongását honfitársai felé. 2008-ban például elárulta, hogy a Radiohead törte előttük az utat, illetve, hogy odaadná az egyik heréjét, ha olyat tudna egyszer az életében alkotni, mint az OK Computer.


hír radiohead coldplay2017.10.27. 11:00 – Lángoló

Lassan szeret az Éva Presszó

Lángoló Premier

evapresszo_kicsi.jpg

Az Éva Presszó még 2016-ban jelentette meg első albumát Nyitva címmel, a Cseh Tamás Program támogatásával. Erről a lemezről a Pauza és a Vitorlás hajó a Petőfi Rádióban is forognak. Idén ősszel viszont már új dalokat is szeretnének bemutatni, az első ezek közül a Lassan szeress, amihez klipet is készítettek, és aminek a premierje itt van a Lángolón.


premier pop hír éva presszó2017.10.26. 16:50 – Kovács.Attila

A valóság hangjai - East Nagy Életmű Koncert a Budapest Arénában

east_takats.jpg

Körülbelül harminc éve ismerem az EAST zenéjét. Hatéves korom tájékán őket hallgatva nőttem ki a Modern Talking-korszakomból, tehát voltaképpen egyik legkorábbi kedvenc zenekaromnak számítanak. Apám volt nagy rajongójuk, emlékszem, a Rések a falon lemez borítóján látható figuráktól majdnem annyira féltem gyerekként, mint a KFT Bábu vagy kislemezétől, ahol Laárék kifestett arccal grimaszkodtak, vagy a Solaris Marsbéli Krónikák albumának első tételétől, amelyben a marslakó beszél. Ezt mindig félve hallgattam meg, amikor hazaértem a suliból, szerencsére a lemezjátszót már óvodás koromtól tudtam kezelni. És amíg bizonyos korai kedvenceimből rendre kiszerettem, akár a Markos-Nádasból, az Eddából, a Guns 'N Rosesből, vagy még a Genesisből is egy időben, az Easttel kapcsolatban ilyen nem történt. Még a legvadabb death metalos éveimben is bármikor feltettem a Játékokat vagy az Áldozatot két éppen aktuális aprítás között. Koncertjükre viszont eddig nem jutottam el, még az utóbbi években sem, szóval amikor kiderült, hogy ezúttal teljes életművet megidéző produkció várható, nem gondolkodtam sokat. (A képek egy korábbi koncerten készültek.)


jazz magyar életmű rock progresszív east koncertbeszámoló2017.10.26. 16:00 – Gnosis

Extrém progresszió - Ne Obliviscaris-lemezpremier

Lángoló Premier

neo-06-small-xenoyr.jpg

Október 27-én, azaz holnap jelenik meg Ne Obliviscaris harmadik, Urn című nagylemeze. Az ausztrálok progresszív extrém metál zenéje jottányit se finomodott, ugyanúgy elszállnak és zakatolnak tovább, ahogy ezt eddig megszokhattuk tőlük. A háromnegyed órás lemez tele van hosszan kifejtős extrém tételekkel, ami igényli az elmélyedést és a többszöri meghallgatást. Kellemes utazás ez, tegyetek vele egy próbát:


lemezpremier Ne Obliviscaris Lángoló Premier2017.10.26. 13:00 – dankógábor

Új dallal tért vissza a Franz Ferdinand

ff2017.jpg

Sőt, új lemez is érkezik a skót rockzenekartól, február 9-én jelenik majd meg az Always Ascending, ami így csaknem öt évvel követi a Right Thoughts, Right Words, Right Action című albumot. (Közben azért, 2015-ben kiadtak egy Sparksszal közös lemezt FFS név alatt.) 2016-ban amúgy kiszállt a csapatból Nick McCarthy gitáros-billentyűs, helyére pedig idén két zenész is érkezett Dino Bardot gitáros és Julian Corrie billentyűs. És hogy nem csak a levegőbe beszélnek, rögtön itt a lemez eléggé táncos címadó dala alább.


rock franz ferdinand hír2017.10.26. 10:22 – dankógábor

Twiggy Ramirez bocsánatot kért

Marilyn Manson (most már csak volt) basszusgitárosa rövid közleményben kért bocsánatot azoktól, akiknek a múltban fájdalmat okozott. Azt azért leírta, hogy nem fogadja el a nem megegyezésen alapuló szexet, és csak most szerzett tudomást arról, hogy ilyeneket állít róla 20 évvel ezelőtti barátnője, Jessicka Addams, aki a szexuális erőszak mellett fizikai bántalmazással is megvádolta a zenészt. Ramirez a jövővel kapcsolatban elmondta, hogy most sok időt fog a családjával tölteni, illetve folytatja a pár éve megkezdett útját a józanság világában.

 


hír marilyn manson twiggy ramirez