2017.11.05. 12:14 – Lángoló

Madárijesztővel támad a Lépjünk a Holdra zenekar

Lángoló Premier

lepjunkaholdra.jpg

A Lépjünk a Holdra zenekarról röviden azt kell tudni, hogy a tagok már korábban zenéltek együtt különböző felállásokban, de 2016-ban újra egymásra találtak és megszületett az együttes. Hamar rájöttek, hogy valami még hiányzik a hangzásból, hosszas keresgélés után rájöttek, hogy ez Csikós Márton és a zongorája. Azóta négyen, Csikóson kívül még Bánszki Botond dobos, Kovács Áron basszusgitáros és Ombódi András énekes-gitáros alkotják a zenekart. A lentebb bemutatkozó Madárijesztő a harmadik megjelenő számuk, aminek klipjét a Reindeer Cinema csapatnak köszönhetik. Ahogy ők mondják, a videó nem szeretne nagy megfejtéseket a szemünk elé tárni, de szépen alátámasztja a zenét mind hangulatában, mind mondanivalójában.


premier rock hír lépjünk a holdra2017.11.04. 18:00 – Lángoló

A Sniffyction rocker csajai nem szeretik, ha megmondják nekik, mit csináljanak

Lángoló Premier

snyff_1.jpg

Egyszer már emlegettük itt a Lángolón a Sniffyction nevű, csak csajokból álló rock and roll zenekart, most pedig ismét egy dalpremierrel szolgálhatunk tőlük. A lentebb meghallgatható szám szövegének alapkoncepciója abból indult ki, hogy

régebben többször is előfordult, hogy olyanokat feltételeztek és mondtak rólunk, amik nem egyáltalán nem igazak, például, hogy anyuci és apuci erőlteti a zenélést, ezért úgy írtuk le mintha ezek a dolgok tényleg így lennének. A zenei alapot Bori hozta, aztán kitalálta mindenki a saját részét.

- mondják a dalról. Az elmúlt év egy nagyon aktív időszaka volt a zenekarnak, dobost váltottak és ősszel, illetve tavasszal is országosan és külföldön is sokat turnéztak.

Nagyon sok mindent láttunk és tapasztaltunk, így bőven akadt inspiráció és kreatív energia közben és most is. Ebben az időszakban született ez a dal, a They Say is. Egyébként a mai napig nagyon sokan hajlamosak, természetesen legtöbben jóindulattal, megmondani, hogy mit hogyan csináljuk, mintha nem lennének saját gondolataink, szóval ezt a komikumot formáltuk meg ebben a dalban.

A dal, amit egyébként Beszkid Józsefnél rögzítettek és Dorozsmai Gergely keverte a Tomtom Stúdióban, a hamarosan megjelenő első Sniffyction-nagylemez előfutára.

Külön fun fact, hogy a kiállásban Boxi a saját gitárrészét egy sörösdobozzal játszotta fel, elég mókás volt

Itt a móka alább:


premier rock hír sniffytion2017.11.04. 07:46 – Nihil_AK

Tényleg temetni kell a rockzenét? - Queens Of The Stone Age-lemezkritika

villains.jpg

Ó, hát a Queens of the Stone Age új albuma Lady Gaga producerével készült? És mégis ez kit érdekel?! Jobb, ha tudod barátocskám, hogy egy-egy nagynevű producer általában plusz márkajelzés a borítón, és ha egy kiadó mást nem tud elmondani az adott anyagról, csak azt, hogy kivel, melyik stúdióban készült, akkor teljesen biztos lehetsz abban, hogy valami igazán hitványat hallgatsz. Szerencsére a Villains anyagával kapcsolatban ez egyáltalán nem igaz.


rock stoner rockandroll queens of the stone age josh homme villains ezt hallgasd2017.11.03. 13:50 – Nihil_AK

Az alkotás, a meglepetés meg a termék - Az Enslaved, a Sarke, és a Samael friss lemezeiről

Lángoló Kritikák

sarke.jpg

Idén ősszel kifejezetten erős a termés új metállemezekből, én pedig szorgosan igyekszem mindre sort keríteni, amelyiket érdemes szóba hoznunk, és amelyiket még meghallgatni is volt időm néhányszor. Ma szó lesz egy olyan zenekarról, akiket objektív szempontból is a komplett mezőny legjobbjai között tartok számon, egy olyanról, amelyben veteránok mutatják meg, hogyan is kell ezt csinálni, és egy olyanról, akik kifejezetten jó lemezt készíthettek volna, ha kicsit mernek változtatni a bevett formulán.


kritika metál norvégia enslaved black svájc progresszív indusztriál samael ezt hallgasd sarke2017.11.03. 12:19 – dankógábor

Hippifesztivállá alakul a Sziget

Szavakban legalábbis biztosan, ugyanis meghirdették a Szeretet Forradalmát. Azt írják, hogy ez egy nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni

  • hogy háborúk és nukleáris fenyegetés helyett békében éljünk,
  • hogy senkit nem rekeszthetnek ki, nem sérthetnek meg a bőrszíne, vallása vagy nemi identitása miatt,
  • hogy a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása a mindennapjaink része legyen,
  • hogy a származástól függetlenül mindenkit megilletnek az emberi jogok.


sziget hír2017.11.03. 11:56 – dankógábor

Meghallgatható az új Converge-lemez

converge_1.jpg

Már mindenhová kikerült az új Converge-lemez, szóval aki valamelyik népszerű streaming szolgáltatónál akarja hallgatni, hajrá! Akik viszont még egyikbe sem regisztráltak, illegálisan letölteni meg nem akarnak, azoknak itt van a youtube-os lejátszási lista, szóval lehet addig is tolni a salemi hardcore-zenekar új albumát, amíg a bakelit megérkezik.


metál hardcore hír converge2017.11.02. 18:00 – dankógábor

Sötét, modern népdalok - Meghallgatható az Aebsence harmadik nagylemeze

aebsenceband.jpg

Öt évvel az ...is dead album után november 3-án, azaz holnap jelenik meg az Aebsence zenekar 3. nagylemeze digitálisan, de a Lángolón már most meghallgatható az egész.  Az albumon nyolc magyar nyelvű dal van, a címe pedig az, hogy 3. Aki ismeri a, mondjuk úgy, sokat alvó gödöllői rockzenekart, azoknak is lesz némi változás az új lemezen.


premier rock hír aebsence