2017.01.29. 14:15 – dankógábor

Meghalt Geoff Nicholls, a Black Sabbath egykori billentyűse

geoffnicholls.jpg

68 éves korában, tüdőrákban elhunyt Geoff Nicholls, a Black Sabbath billentyűse, aki az 1980-as Heaven And Hell lemezen játszott először lemezen a csapattal, és az 2007-es Live at the Hammersmith Odeon koncertalbumig az összes Black Sabbath-kiadványon szerepelt. A csapat része egyébként 1979-től 2004-ig volt, viszont a színpadon, 1986-os turnét kivéve nem igazán látszódott soha, a háttérbe vagy oldalra húzódva zenélt mindig a csapattal. Mellesleg nem csak a billentyűt kezelte, hanem gyakran volt másodgitáros, mikor Tony Iommi szólózott a dalokban. Halálhírét is Iommi erősítette meg Facebook-oldalán.


rock hír gyász black sabbath geoff nicholls2017.01.29. 12:48 – m.adi

Hazai újdonságok a rockabillytől az elektróig

dalmegosztás

Kihalófélben lévő, vagy már teljesen kihalt műfajok térnek vissza az aktuális dalmegosztásban, ahol a szinte mindig előforduló poprock, magyaralter, elektró vagy rap mellett ezúttal van rockabilly, rock and roll, sőt, még nu metal (!!) is. Az ötvenes évektől kezdve tehát elég sok mindent lefedünk ezúttal, neked már csak azt kell kiválasztanod a poszt végén, hogy melyik alkotás tetszett a legjobban.


magyar újdonság mystery gang dalmegosztás mygl2017.01.29. 08:42 – dankógábor

Bátky Zoltán lett a Wall Of Sleep énekese

wallofsleep_1.jpg

Új énekese van a Wall Of Sleepnek. A doom metal együttesbe az a Bátky Zoltán szállt be, akit eddig olyan, leginkább progresszív metálnak hívható zenekarokból lehetett ismerni, mint a Stonehenge, a Wendigo vagy az At Night I Fly, de ő énekel az After Cryingban is, illetve olyan csapatokban is megfordult, mint a H.A.R.D. vagy a Hungarian Queen Tribute. Ezen kívül a 2013-as X-Faktorban is indult, ahová saját bevallása szerint kultúrmisszió miatt jelentkezett, amit úgy is teljesítve érzett, hogy az élő műsorba már nem válogatták be.


metál hír wall of sleep doom2017.01.28. 10:30 – Lángoló

Vége a feszült várakozásnak - Itt vannak 2016 legjobb lemezei a Lángoló szerint

toplista_2016.jpg

Megint jó sokat gondolkoztunk, mik is voltak a legjobb lemezek az előző évben, de végre megszületett az eredmény. 2014-hez hasonlóan most csak egy lista lesz. Ebbe ment a poptól kezdve az indie-n, a hip-hop-on, a rockon át a metálig minden, és még a magyarokat sem szedtük külön. Mert ugye van jó zene, meg rossz, más nem számít. Alább a 2016-os legjobb 25 van. (A posztban van ugyan némi zene mutatóban, de a címekre klikkelve ott a teljes lemez, illetve a lista alatt a nevekre klikkelve feljönnek az egyéni kedvenceink.)


lista lista20162017.01.27. 14:27 – dankógábor

Az év legjobb black metal kiadványa lehet a Wiegedood új lemeze

wiegedood.jpg

Ha 2015-ben hallottam volna a Wiegedood első nagylemezét, akkor tuti az év végi listámon is rajta lett volna. Így viszont csak a budapesti koncertjükön döbbentem rá, hogy mit hagytam ki. Azóta viszont elég sokat megy a De Doden Hebben het Goed című négyszámos anyag. A zenekar ugyan belga, de a legszebb norvég hagyományokra építve játsszák a black metalt, sok Burzum-hatással, meg van bennük post metal is rendesen, ahogy az manapság szokás. A zenekar egy szabadidős projekt amúgy, Oathbreaker- Rise and Fall- és Amenra-tagok hozták össze, basszusgitáros meg nincs is benne, csak két gitár, dob meg ének. A poszt meg amiatt született, mert most jelenik meg a második lemezük a nagyon fantáziadús De Doden Hebben het Goed II címmel. Az ezen lévő Ontzieling című dalhoz pedig klipet is készítettek, amit TRVE-bb a TRVE-nál is. Mellesleg illik a kiváló dalhoz.


metál hír black wiegedood2017.01.27. 12:24 – dankógábor

Új Jamiroquai-dal is jelent meg ma

Automaton címmel jön majd ki március 31-én az új Jamiroquai-album, ami azért nagy szó, mert nem volt ilyen már hét éve. A lemez futurisztikus beharangozó klipje is a címadó számra készült, a dal pedig mindent magán visel, amiért a Jamiroquai-rajongók oda lehetnek. Egy kis funk, kis acid jazz, kis disco, meg természetesen az elmaradhatatlan fejfedő (most egy kis csavarral) és persze a tánc.


funk disco hír jamiroquai acid jazz2017.01.27. 11:29 – dankógábor

Felesége előtt lőtte agyon magát az Allman Brothers Band dobosa

A Miami Herald szerint Butch Trucks a felesége előtt lőtte főbe magát a West Palm Beach-i lakásukban. Az Allman Brothers Band dobosának halálhírét mi is megírtuk szerdán, de akkor még nem lehetett tudni a halál okát. Az újság információ szerint egy teljesen összeomlott nő hívta a rendőrséget délután hat körül, aki nagyjából csak annyit tudott elmondani, hogy a férjem most lőtte le magát. A rendőrségtől kiszivárgott hírek szerint még lélegzett, mikor kiértek hozzá, de nem sokkal később belehalt a sebesülésbe. A nyomozás jelenleg is folyik, így hivatalos információt nem adtak ki.


rock hír blues the allman brothers band butch trucks2017.01.27. 09:44 – dankógábor

Már most félünk az új Mastodon-dal élő előadásától

mastodon2017.jpg

Merthogy az új Mastodon-dal elég jó lett így, stúdiókörülmények között, de sajnos Brent Hinds gitáros megint túl sokat énekel benne, ami meg élőben inkább macskanyávogás szokott lenni, de mindegy, ez már veszett ügy. A Sultan's Curse a zenekar március 31-én megjelenő Emperor Of Sand című nagylemez nyitódala lesz lesz, ami az első rémhírekkel ellentétben szerencsére nem lesz dupla album, viszont megint egy koncepció mentén haladnak majd a számok. Elő is lehet rendelni, ráadásul aki ezt bakeliten teszi meg, annak a lemeztartó tasak egy színező képében érkezik majd, eredeti mastodonos ceruzákkal karöltve.


metál hír mastodon2017.01.26. 17:26 – Hirdetés

Legendás párosok a Barba Negrában

revesz-zavodi.png

Ahhoz, hogy valami igazán különleges jöhessen létre, sokszor arra van szükség, hogy két művész találkozzon, hogy alkotói energiájukat összehangolva születhessen meg az a valami, amit csak úgy hívunk, zenei varázslat. Január utolsó hétvégéjén a legendás zenész párosoké lesz a Barba Negra színpada, fellép Jamie Winchester & Hrutka Robi, és a Révész Sándor & Závodi János duó. Részletek a hajtás után. 


hirdetés programajánló koncert jamie winchester révész sándor hrutka róbert závodi jános barba negra