2017.12.24. 20:52 – Lángoló Gitárok

Lángoló Best Of - A legkevésbé rossz karácsonyi dalok

Podcast

161208152952-christmas-tree-burning-holland-super-169.jpg

Karácsony alkalmából egy rendhagyó dalválogatással kedveskedünk nektek, amelyet ezúttal cikk helyett podcast formátumban teszünk közzé, hogy akkor is élvezhessétek, ha éppen nem ültök a monitor előtt. A Lángoló Gitárok méltán ismeretlen DJ-je által készített összeállításban kitűnő művészek működnek közre, még ha erről ők nem is tudnak. Hallgassátok sok szeretettel a következő napokban, hiszen ezek az örökérvényű dalok ideális aláfestései lehetnek bármilyen karácsonyi programnak. Minden kedves olvasónknak boldog ünnepeket kívánunk! 


podcast karácsony best of dalválogatás2017.12.24. 12:00 – Lángoló

Egy falat kenyér, egy csokor rózsa, és egy vörös törpetacskó - Diafilmes klip karácsonyra a Gyík zenekartól

Lángoló premier

cover_1.jpg

A Gyík zenekar idén nyáron jelentkezett három számot tartalmazó Alapmű című kislemezével, amelyhez már a harmadik klipet klipet készítették el a fiúk, ezúttal stílszerűen a III. tétel című dalhoz. Jellemző módon most sem érték be holmi átlagos megoldással, így lehetséges, hogy az új videó egy diafilm, melynek főszerepében egy törpetacskó tűnik fel. A kiskutyás klip és a karácsonyi időzítés utalhatna akár valami vállalhatatlan cukiskodásra is, de szerencsére a zenekar jó érzékkel tartotta magát távol ettől, ugyanakkor a dal nagyon gyorsan beleül a fülbe, az érdekes képekkel dolgozó szöveg pedig kifejezetten elgondolkodtató. A hajtás után magatokévá is tehetitek mindezt, hogy legyen mit dúdolgatni a töltött káposzta és a bejgli között. 


premier pop videó hír rap diafilm gyík zenekar2017.12.24. 11:30 – Gnosis

Operametál három és fél órában - hamarosan jön az új Therion-lemez

25348502_10155186586838603_8120100369351554604_n.jpg

Február 9-én, Beloved Antichrist címmel egy igen szerény, három cd-ből álló új anyaggal jelentkezik a svéd Therion. A három és félórás, 40 dalos opusz valójában egy rock/metal opera lesz, ami Christofer Johnsson énekes/zenekarvezető kvázi főművének tekinthető, hisz lassan 15 éve erre a nagy dobásra készül. Az első dal már meghallgatható, amihez egy csodálatos klipet is készítettek. Februártól a zenekar intenzív (25 országban 66 állomásos) lemezbemutató körútra indul, amivel március 13-án hazánkat is elérik. 


rock hír metal Therion OPERAMETÁL2017.12.23. 20:00 – Lángoló

Káin és Ábel története kicsit másképp - Itt egy új Reason-dal

Lángoló Premier

reason_2018.jpg

Elkészült az első, klipes kislemezdal az új felállással visszatérő Reason következő albumáról. A Káin és Ábel történetét rendhagyó módon feldolgozó Brother című dal felvételei a szentendrei RX-stúdióban, a mix és a mastering pedig a szegedi Miracle Soundban, Vári Gábor közreműködésével zajlottak. A számhoz készült klip grafikáit Arányi Kriszta, az animációt pedig Domonkos Martin készítette. Az 1995-ben alakult Reason 2018-ban jön ki következő, 8+1 dalos nagylemezével, aminek címe The Divine Rest lesz. A Gyöngyösről indult, de több mint másfél évtizede Budapesten működő dark metal zenekart legközelebb a Dürer Kertben, december 29-én, a Fekete Zaj Fesztiválon nézhetitek meg, ahol az alább látható friss klipes Brother is elhangzik majd.


premier metál hír dark reason2017.12.23. 19:01 – dankógábor

Sickratman ismét pénzt kér a Facebookon

paizs_1.jpg

2016 tavaszán történt, hogy a Sicratmanként is ismert Paizs Miklós kiírta a Facebookra, hogy nagyon le van égve, kellene neki pénz. Akkor, annak ellenére, hogy rengetegen nekiestek, hogy inkább dolgozni kéne, több millió forint jött össze, amit Paizs ösztöndíjnak tekintett, ezzel is kihúzva sokaknál a gyufát. Ennek ellenére most ismét pénzt kér a Belga egykori zenésze. Most gyakorlatilag azért kell neki, hogy elköltözzön otthonról és szerzetesi életet kezdhessen. Elköltöznie pedig azért kell, mert a családja azok közé tartozott, akik nem fogadták jól a tavaly tavaszi akciót, és hiába várt arra Paizs, hogy idővel megoldódik a dolog, nem oldódott. Most viszont elkezd egy csomó olyan dolgot, ami a jövőben talán jövedelemként is realizálódhat, de nincs pénze megfinanszírozni. HOgy miért? Arról ezt  írja


hír sickratman paizs miklós2017.12.22. 17:35 – Nihil_AK

Serj Tankian szerint vannak friss System of a Down-dalok, de azt ő sem tudja, mikor lesz új album

soad.jpg

A 2005-ös Hypnotize óta nem jelentetett meg új lemezt a System of a Down, és bár szóltak bizonyos híresztelések egy idén érkező új albumról, a basszusgitáros Shavo Odadjian épp a közelmúltban cáfolta ezeket. Egy friss interjúban ugyanakkor Serj Tankian azt nyilatkozta, hogy abszolút vannak új dalaik, épp csak abban nem tudnak megállapodni a tagok, innen hogyan tovább.


rock hír metal system of a down új lemez2017.12.22. 11:34 – Nihil_AK

Szerelmes klip Kendrick Lamartól

lamar.jpg

Új videóval jelentkezett az éves listákat egy rakás helyen vezető Kendrick Lamar. A Love már az ötödik videóklip és kislemez az áprilisban megjelent legutóbbi DAMN című albumról. A dalban vendégszerepel Zacari Pacaldo énekes-dalszerző, a klip társrendezője pedig Dave Meyers mellett szokás szerint maga a rapper volt the little homies fedőnéven. A szerelem különböző aspektusait körüljáró kisfilm a Lamarnál megszokott gyönyörű képi világot hozza, és a szellős, finom hangszerelésű dal is figyelemre méltó. Nézhető és hallgatható a folytatásban!


videó hiphop rap kendrick lamar2017.12.22. 10:47 – Nihil_AK

Több szexuális bűncselekménnyel, köztük kiskorú megrontásával vádolják a Crystal Castles zenei agyát

ethan-kath.jpg

Október végén pattant ki az az ügy, melynek során a Crystal Castles korábbi énekesnője, Alice Glass szexuális erőszakkal vádolta a zenekar dalszerzőjét és producerét, Ethan Kath-et. Kath tagadta a vádakat, azóta beperelte korábbi zenésztársát, de az ügy természetesen nem állt meg itt, ugyanis a kanadai rendőrség több szexuális bűncselekmény kapcsán nyomoz ellene, és Glass ügye csak az egyik ezek közül.


erőszak elektronika bűnügy nyomozás crystal castles ethan kath alice glass2017.12.21. 15:46 – dankógábor

Ilyen a triphop ma - Öt év után visszatért a Realistic Crew-ból is ismert Krizso, és elmondja mit kell tudni az új lemezéről

krizso_press_2017.jpg

Fővárosi szubkult zenekarának, a Realistic Crew-nak feloszlása után öt évvel, első szólólemezét tizenkét évvel követően jelent meg Vranik Krisztián, azaz Krizso (N)euro-Zen című új EP-je. Az elektronikus zenei producer az elmúlt években a Realistic Crew és az Astryd nevű projekt mellett nemcsak remixek készítőjeként, de olyan filmek és színházi darabok zeneszerzőjeként tűnt fel, mint a Fekete kefe, az Adás vagy a közelmúltban számos kritikai elismerést és nemzetközi díjat bezsebelő Állampolgár. Zenei producerként korábban saját anyagai mellett az Akkezdet Phiai „Kottazűr” című albumán működött közre, de az elmúlt évben aktív résztvevőjévé vált a Jónás Vera Experiment hangzásának kialakításában is.


hír dnb triphop realistic crew krizso