2018.03.15. 10:15 – Lángoló Gitárok

Lassan, biztosan, fúziósan - Itt az Oliver Zisko Band új dala, az Easter

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

oz_montage_01_alap.png

Easter címmel új dalt hozott ki az Oliver Zisko Band. Az Arkhé mellett is számos produkcióból ismert veterán dobos saját zenekarában fúziós jazzt játszik nagy adag prog rock beütéssel, ehhez pedig olyan társakat sikerült találnia, mint Mike Gotthard, az Ocho Macho gitárosa, Marius Pop, akit az egyik legismertebb román popénekes, Smiley zenekarából ismerhetünk, illetve Papesch Péter, aki többek között a European Mantra basszusgitárosa. A friss szerzeményt a zenekar Allan Holdsworthnek ajánlja, aki a műfaj ikonikus figurájaként mindannyiukra nagy hatással volt. Premier a hajtás után.

 Olivér így mutatta be a dalt, és magát a zenekart: 

Nagyon szeretem a modern fúziós zenét a szabadsâga, és a rengeteg improvizàciós lehetőség miatt, a prog rock/metalt szintén. Ebben a zenekarban ezt a kettőt szeretném ötvözni, megfűszerezve egy csipetnyivel a lokàlis népi dallamvilàgból. 

A csapat 2016 elején alakult, rajtam kívül Marius Pop Bukarestből, Mike Gotthard, aki az Ocho Macho gitárosa, de egyéb fusion projektekből ismerhető, és Papesch Péter számítanak állandó tagoknak. Az első dalban Varga Gábor,  soproni jazz zongorista segített ki bennünket billentyűs poszton, míg a mostani klipben egy kiváló zenész, a szintén bukaresti Alex Racovita játszik velünk.

Lassan, de biztosan haladunk a komplett lemezanyag felé, a folyamatnak egy újabb állomása az Easter. Mivel mindenki nagyon elfoglalt, ráadásul a tagok három országban vannak szétszórva, nem szabtunk magunknak határidőket. Nehéz is lenne, hiszen Marius Európa egyik legtöbbet koncertező pop előadójával, Smiley-val lép fel rendszeresen, emellett egy bukaresti stúdióban dolgozik hangmérnökként. Misi az Ocho Machoval játszik rengeteget, közben tanít, és sok egyéb projektben is közreműködik. Péter Németországban dolgozik, rengeteg session munkát vállal, és nálam sem kevésbé zsúfolt a naptár. Épp az utolsó simításokat végezzük pár éve megírt, Csodaszarvas című szólólemezemen, közben befejeződtek egy új elektronikus dob/dj duo anyag dalírási munkálataival, ennek dobfelvétele nemsokára kezdődik. Közben egy új metal lemezt kell felütnöm egy környékbeli zenekarnak. Mariussal van egy másik, már koncertező fúziós zenei projektünk, az In-fusion, amelynek egy friss klipeje épp a következő hetekben lát napvilágot, utána pedig Romániában koncertezünk. A közeljövőben megpezsdül a levegő az Arkhé körül is, ahol szintén érik már a második anyag.  

Persze nem mondom, hogy egy lemez- vagy turnéajánlat nem gyorsítaná fel a folyamatokat az Oliver Zisko Band körül, hiszen pár hét alatt össze tudnánk hozni egy komplett albumot. Rengeteg progresszív ötletem van, amit csak a saját projektben tudok megvalósítani, és nagyon örülök, hogy ebben kedvenc zenészeim segítenek. A lemez elkészültéig néhány dalhoz várhatók még a mostanihoz hasonló videók. 

Az Easterről még annyit érdemes tudni, hogy 2016-ban húsvétkor írtam az első vázlatát, majd tavaly húsvétkor rögzítettük a videók nagy részét, szóval innen a cím. Marius és Alex zseniális ötletekkel járult hozzá a dal végleges formájához. A "videotuningot" és vágási munkálatokat a közepes minőségű képanyagból Tóth Tamás barátom végezte, és nagyon meg vagyunk elégedve a munkájával. Ha ez tetszett, nézzétek meg az előző dal, a The Son videóját is. 

Mi ehhez nem is fűznénk hozzá mást, talán csak annyit, hogy a stílus kedvelői biztosan nem fognak mellélőni a dallal. Olivér projektjeiről a Facebookon találtok további információkat! Az Arkhé, melyben érintett, pont holnap este lép fel a soproni Hangárban a VHK vendégeként. 


premier jazz dal hír prog fusion oliver zisko band



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása