2018.04.15. 17:00 – Lángoló

Olyan albumot szerettünk volna, ami kimozdít a komfortzónánkból - Itt a vajdasági Subway új nagylemeze

Lángoló Premier

subway.jpg

Két és fél év kellett a vajdasági Subway második albumának megírásához és rögzítéséhez. A gyulai No Silence Studiosban felvett, és alább, elsőként a Lángoló olvasóinak bemutatkozó lemez írási és rögzítési folyamatáról árult el pár dolgot a zenekar.

A zenekarként működésről:

Több mint két éve hoztunk egy döntést. Egy olyan albumot szerettünk volna összerakni, ami magában hordozza a legtöbbet ami tőlünk telhető. Nem volt egy egyszerű menet, voltak eszméletlen mély és magas pillanatok ez idő alatt a zenekarban. Azon kívül, hogy jobb dalírókká kellett válnunk rájöttünk, hogy meg kell tanulnunk zenekarként is együttműködni. Ezért talán nem is az albumra vagyunk a legbüszkébbek, hanem arra hogy bár nehezen, de összetartva végigcsináltuk ezt az időszakot amit bátran ajánlunk minden fiatal működő zenekarnak. Viszont véletlenül sem szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy az elmúlt időszak egy kínkeserves két év lett volna. Ezek csak azok a tapasztalatok, amiket magunkba szívtunk és amit átadunk az albumon.

A dalírásról:

Sosem a saját véleményünk, hanem a dal számított. Ez volt az ars poeticánk minden egyes hang megírásánál és rögzítésénél. Egy dal úgy tud igazán jó lenni szerintünk, ha mindenki hozzáteszi a saját kis ízét. Ez viszont azzal jár, hogy félre kell tenni az egód és teret adni a másiknak is. Ha ez sikerül, akkor biztos lehetsz abban,hogy jó dalt írtál.

A stúdiómunkáról:

Egy minden eddiginél személyesebb anyag ez részünkről, mint szövegileg, mint zeneileg. Ezért is örülünk neki, hogy egy olyan hangmérnöknek és producernek adtuk a kezébe mint Simon István a No Silence Studiosból. Az ott töltött tíz nap alatt rengeteget hozzátett az albumhoz, olyan dolgokat amik nélkül közel sem lennénk ennyire elégedettek a végeredménnyel. Rengeteg tudással gazdagodtunk az együttműködés során, amit igyekszünk kamatoztatni a jövőben. Ezúton is köszönünk neki mindent.

A lemez:


premier hír metalcore subwayKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.