2018.05.10. 08:25 – Nihil_AK

Magyar földre magyar turnét - Jövő szombatig kilenc magyar városban lép fel a pozvakowski

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pozvakowski2018.png

A maga nemében egyedülálló vállalkozásba fogott a pozvakowski. Olyan ugyanis emberemlékezet óta nem történt idehaza, hogy egy rockzenekar a szó klasszikus értelmében turnét csinált volna belföldön, pláne hétvégétől hétvégéig szünnap nélkül, mindezt bármilyen támogató nélkül, saját erőből. Vitán felül az utóbbi évek legszimpatikusabb underground kezdeményezései között a helye ennek a koncertsorozatnak, további információkat a hajtás után találtok róla. 

A pozvakowski szakít a korábbi évek hagyományaival, és holnaptól egészen jövő szombatig a szokásos külföldi turné helyett magyar klubokban zajol az együttes. „Magyar földre magyar turnét" címmel május 11. és 19. között kilenc koncertet adnak Győr, Dunaújváros, Budapest, Miskolc, Debrecen, Szolnok, Békéscsaba, Szeged és Pécs érintésével.

Bánáti Zsombor, az zenekar dobosa a következőket mondta el a turnéval kapcsolatban: 

Tizenhat-tizenhét éve turnézunk, de eddig főként külföld felé vettük az irányt. Tavaly jött az ötlet, hogy csinálni kellene egy igazi karikát Magyarországon. Nemcsak hosszúhétvégézni, két koncertet turnénak csúfolni, ahogy teszi azt rengeteg hazai zenekar, hanem beülni a buszba és mindennap játszani, leszámolva azzal a sztereotípiával, hogy itthon nem lehet hétfőn, kedden, szerdán koncertezni. Lehet, csak bele kell állni és csinálni.

A koncerteken kiváló zenekarok csatlakoznak a pozvakowskihoz: Győrben az Oaken, Budapesten a Torn from Earth és a Rosa Parks, Debrecenben a Ghost Toast és a Sungazers, Békéscsabán és Szegeden a Perihelion játszik a noise rockerekkel. 

A zenekar nem üres kézzel indul el: a tavaly megjelent microdrone.17 lemez dupla anyag formájában jön ki május 14-én. A 'drone dalok mellett az eredeti, tíz évvel ezelőtt megjelent Microtron dalait is kiadják újrakeverve és masterelve. A munkát a Nadir dobosa, Fekete Szabolcs végezte svájci stúdiójában, aki már a csapat Iterum lemezén is dolgozott. A microdrone.17-et az őszi UH Festen, exkluzív koncerten mutatja be a pozvakowski.

A turnéról további infókat a pozvakowski Facebookján találtok. Én ott lennék valamelyik állomáson a helyetekben! 


underground programajánló rock hír noise turné experimental pozvakowski Magyarország



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása