2018.05.11. 11:00 – Lángoló Gitárok

A kreatív késés meg a mindenhez is értés - Itt az egyfecske új dala, a Használd az ösztönt!

Lángoló premier + miniinterjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hasznald_az_osztont_promo2.jpg

Januárban már találkozhattatok a Lángolón az egyfecske első dalaival, most pedig itt a folytatás. A formáció, amely voltaképpen a Sun Workshop korábbi vezetőjének, Fecske Andrásnak a szerzői projektje, az akkori tervek szerint havonta egy új dalt hozott volna nyilvánosságra magyar és angol nyelven, időközben viszont történt néhány változás, melyeknek köszönhetően egy merőben új, itthon talán még szokatlan felállású produkció körvonalazódik. A folytatásban itt az új dal, a Használd az ösztönt, a hozzá készült videóklippel együtt, és a friss fejleményekről is szó esik.  

Mi történt az elmúlt három hónapban? Ez most nem egy kövér lemaradás az eredeti tervhez képest?

Igen, ez egy vastagon nagy szelet lemaradás, de most az egyszer nem bánom, mert ez végre kreatív késés, nem pedig tehetetlen. Mondjuk furcsa is, mert ilyen még nem történt velem.

Hogy lehet kreatívan késni?

Ugye azt vállaltuk, hogy 36 hónapon keresztül kiadunk havi egy dalt, és ezzel meg is lesz az évi egy lemez, rajta a 12 szerzeménnyel. Ez eddig még matekból is jeles lenne, csak egyedül ezt nagyon melós tolni, és közben történtek más dolgok is. A kis csapat uniszónóból trióvá cseperedett, és a megváltozott helyzetben, merőben más utakon kezdtünk mozogni. Elindult egy permutációja az alapötletnek, és most ott tartunk, hogy egy 21. századi köntösbe bújtatott, de 100%-ban tökös, mondanivalóval gazdagon dúsított, teljesen egyedi koncepciót álmodunk éppen, immáron hárman.

Ez azt jelenti, hogy összeállt egy teljes zenekar, lesznek koncertek, meg minden ilyesmi?

Is. komplettnek még nem komplett, de bandának már banda, még akkor is, ha a szó szoros értelmében nem is zenekar. Vegyük sorjában: ott van Dexter - Fejér Dani, Supersize Recording - aki miatt ilyen jól szól a zene. Ő az egyfecske hangmérnöke, vele döntünk stílusban, hangzásban, szóval nélküle nem lehetne sikeres a banda. Aztán ott van az Özsen - Ladányi Eugene - , ő az, aki vászonra, meg webre, meg képernyőre fordítja ugyanazt a mondanivalót, amit én a zenében fejezek ki. Szóval ha Dexter a hang, ő a kép. Ma már ha nincs egységben a zene a megjelenéssel, azt hiszem, simán lepattanunk az emberekről, szóval nélküle sem lenne semmi, így ő a második tagja a produkciónak. És akkor itt vagyok én, aki arcot, rímeket, meg hangot adok a dolognak. én vagyok a keret.

Miért nem komplett ez a kis trió így?

Mert még kell egy ember, aki rendesen belehiszi magát, és beviszi a KO-t a srácoknak. Kell még egy webszocialista, egy szociális-média-sztahanovista. Ott kell keresni az embereket, ahol mostanában jelen vannak. Azt gondolom, hogy az egész internetnek, meg a szép új világnak az a legnagyobb haszna, hogy ha tudod a módját, sok embert érhetsz el. Na pont ez az ember kell még csapatba. Ha ő megvan, akkor kész az igazi 21. századi zenekar. Így majd jelen leszünk minden érzékelhető tartományban, mert játszunk minden szükséges hangszeren. És lesznek majd zenekari fotók meg minden, mint egy régi bandának.

Mondjuk azt még most sem értem, hogy akkor kik fognak zenélni?

Zenészek, barátok. Sokáig próbálkoztam zenészeket bevonni a dolgaimba, próbáltam őket motiválni, de az van, hogy mindenki a saját cuccát tolja manapság, és rendesen nehéz embereket találni magad mellé. Egy zenekarba meg olyan emberek kellenek, akik elhiszik, hogy az sikeres lesz, meg menő, meg minden. Volt itt majdnem tíz év zenekaros próbálkozás, ami sehova sem vezetett, mert hiába volt zenekar, ha a produkció meg beleállt a földbe. Megfordítottam az egészet, most produkció van. Én elvégzem a kreatív zenei részt, a többiek meg a maguk dolgát, így van minden. Zenekar meg majd akkor lesz, ha ott tartunk, hogy kell az embereknek. Akkor majd jönnek muzsikálni akik eddig nem jöttek. Ilyen lett a világ, lehet ezen vernyogni, én is ezt toltam tíz évig a vernyogást. Meguntam.

Mondhatjuk, hogy akkor ez a klip most egy dupla premier?

Igen, bár még ez sem az ami még ezután jön, de ebben már mind a hárman benne vagyunk nyakig. Szeretnénk úgy támadni, hogy aki a film felől jön, az is rátaláljon az egyfecskére, aki a zene felől jön, az is rátaláljon a filmre, és mindezt úgy, hogy beleteszünk mindent, amit csak tudunk, de nem lövök le minden ötletet előre. Jelen kell lenni manapság, csak ez számít.

Tehát akkor várható, hogy most majd sűrűbben jelentkeztek?

Igen. Olyanok leszünk mint a Puzsér Robi, mindenhez is értünk majd!

Az egyfecske a videóklipek és az új dalok mellett hamarosan más formátumokban is megjelenik majd, de hogy pontosan mik lesznek ezek, az egyelőre legyen meglepetés. Friss információkért addig is keressétek a Facebook-oldalukat, de előtte nézzétek meg az új videót! 


premier rock hír projekt videóklip egyfecske miniinterjú



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása