2018.05.17. 14:00 – Lángoló Gitárok

Népdal electro swingben, avagy két és fél percnyi zenei vicc - Itt a Folkfonics legújabb dala, a Ninini!

ff-konc3.jpg
Cseh Tamás és Radnóti Miklós átdolgozása után ezúttal új arcát mutatja nekünk a Folkfonics. Legfrissebb szerzeményük, melynek stílusát egyfajta electro swingre alkalmazott népdalként aposztrofálja a zenekar, önfeledt zenei mókázást kínál két és fél percben. A Ninini! mindenkinek kedvére való lesz, aki számára vonzó a magyar népzene humoros oldala, és tudja értékelni azt, ha valaki értő kezekkel nyúl ilyen a kitűnő alapanyaghoz. A dalhoz klip is készült, premier a hajtás után! 

A zenekar gitárosa, Szabó Csaba így mutatta be a most debütáló dalt és videót: 
A Ninini! egy vicc, egy zenei tréfa. A szám egy electro swingben játszott népdal, bármennyire hihetetlenül is hangzik ez a szöveget hallgatva. A népdal a benne megjelenő férfi-nő konfliktusra a legegyszerűbb és legszórakoztatóbb gyógyírt kínálja megoldásnak, de a poént előre nem szeretnénk lelőni. Énekeseink Havai Gábor és Veres Ida voltak, a trombitaszólót Táborszky Bence játszotta, melyet a Budapest című dalunkban zongorázó Kákonyi Árpád írt a dalhoz.
Az eddigiek közül ezzel a dallal szemben volt a zenekar szinte minden tagjának leginkább fenntartása. Az első ötleteket kicsit hitetlenkedve fogadta a csapat, de végül már az első próbától kezdve rámozdult mindenki, és ennek a számnak a próbái és felvételei közben nevettük eddig a legtöbbet. A lassú középrész búgó, alámondogató férfi hangja szintén egy próbatermi hülyéskedésből alakult ki, végül megtartottuk. A lassú rész és a végén bejövő, kicsit ska-s fúvós szólamok is teljesen improvizatív módon születtek meg. A felvétel tavaly augusztusban készült a Tom-Tom stúdióban, a hangmérnök Dorozsmai Gergely volt.
A videót a Café Unplugged-ban forgattuk, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a világ legjobb fej vendéglátóinak, Gyurinak és Árpinak, akik velünk mulattak és a klipben is részt vállaltak! A klipet a korábbi videóinkat - Két karodban, Budapest - készítő kreatív csapat jegyzi: Jenőfi Dániel, Imre Tamás, Juho Rytkönen, és Szamosi András. 
A Folkfonics legközelebb május 26-án lép fel a XII. kerületi Városháza téren. További információk a zenekar Facebookján. Most pedig jöjjön a klip, és vele két és fél percnyi vidámság. 


premier jazz folk hír alternatív videóklip új dal folkfonicsKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.