2018.06.04. 10:00 – dankógábor

Új lemezével érkezik Budapestre a Voivod

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

voivod.jpg

Ha egész pontosak akarunk lenni, akkor új lemezének megjelenése előtt néhány nappal érkezik Budapestre a legendás kanadai metálzenekar, a Voivod. A koncert szeptember 15-én lesz a Dürer Kertben, a The Wake című nagylemez pedig szeptember 21-én jelenik majd meg. Ráadásul idén 35 éves a zenekar, szóval ez a másik apropója a turnénak. A Lángoló olvasóinak pedig nem is nagyon kell bemutatni a zenekart.

Ha van igazán progresszív csapat, akkor az a Voivod. Nem féltek a Michel "Away" Langevin dobos-grafikus alkotta sci-fi-s tematikával átszőtt thrash metálból egy jóval rock and rollosabb irányba kanyarodni a nyolcvanas években, ráadásul több tagcserén át is megtartották ezt az újító szemléletet. Ugyan úgy zseniálisak az 1993-ig, Denis "Snake" Bélanger frontember kiszállásáig készült lemezek, mint a nélküle összerakott Negatron és Phobos, amin Eric "E-Force" Forrest énekelt. Aztán Snake visszatért, és vele a klasszikusabb hangzás is.

A zenekar ugyan megtorpant Denis "Piggy" D'Amour gitáros 2005-ös halálakor, úgy is volt hogy feloszlanak, de két, a gitáros csaknem stúdiókész demóiból összerakott album után úgy döntöttek folytatják. A Piggy helyére érkezett Daniel "Chewy" Mongrain pedig annyira bevált, hogy Snake visszatérése óta a 2013-as Target Earth lett a legjobb lemez. Azóta egy szintén jó EP jelent meg, és most jön a nagylemez. Na meg a zenekar Budapestre.

A koncerten a Maggot Heart, Linnéa Olsson svéd gitáros-dalszerző szólóprojektje melegít be. Itt a buli plakátja:

voivod_flyer.jpg


hír voivod



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása