2018.06.10. 12:36 – Lángoló Gitárok

Elton John gyűlöletbeszéddel vádolja a közösségi médiát és bojkottra szólít fel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

elton-john.jpg

Egy friss interjúban a homoszexualitását évtizedek óta nyíltan vállaló Elton John a homofób gyűlöletbeszéd szabályozásának szükségességéről beszélt a közösségi médiában. A BBC Newsnight című műsorában azzal érvelt, hogy a közösségi oldalak felelősséggel tartoznak a felhasználói tartalmakért is. 

A 71 éves zenész így fogalmazott: 

Állítólag szólásszabadság van, de a közösségi médiában olyan gusztustalan dolgok zajlanak, amelyeket látva azoknak az embereknek, akik az oldalakat működtető cégek mögött állnak, tenniük kellene valamit, és azt mondani: "Ami elég, az elég: gyűlöletet terjesztünk." Az emberek azt mondják, "Nos, mi a helyzet a szólásszabadságommal?" Cseszd meg a szólásszabadságod!

Elton ezután a közösségi média felhasználói bojkottjára szólított fel, mert a működtetőkre szerinte csak a zsebükön át lehet hatni, és attól talán megijednek, ha a kevesebb látogató okán nem keresnek elég pénzt. 

Képzeld el, mi lenne, ha hangot adnának olyanoknak, akik a tudatlanság ellen dolgoznak. A homofóbia a szégyenérzet, az elszigeteltség, a kegyetlenség és a harag, ebből fakadóan pedig a HIV üzemanyaga. De ha módot találnák arra, hogy a gyűlöletre automatikusan tényekkel reagáljunk, az minden tekintetben jót tenne a világnak, mielőtt a hamisság mindenhol megveti a lábát.

Sir Elton mostanában igencsak aktív társadalmi kérdésekben, nemrég az írországi abortusztörvény ügyében szólalt fel, miközben Ukrajnában járt, ahol a HIV betegség megelőzésének fontosságára hívta fel a figyelmet. A róla készülő Rocketman film jövőre kerül majd a mozikba, az énekest az Eddie, a sas című életrajzi vígjátékban megismert Taron Egerton játssza majd.


pop rock hír társadalomkritika nyilatkozat elton john homofóbia közösségi médiaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása