2018.06.13. 13:49 – Lángoló

A szabadtéri bulikat szeretjük a legjobban - Bullet For My Valentine-interjú Michael "Padge" Paget gitárossal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bfmvmpp.jpg

Harmadszor látogat el hozzánk Wales leghíresebb heavy metal zenekara, a Bullet for my Valentine, akik június 18-án adnak koncertet a Budapest Parkban az Asking Alexandria társaságában. Michael "Padge" Paget gitárossal két turnéállomás között volt szerencsénk beszélgetni röviden többek között a turnézásról, az új albumról, a tagcserékről és a Prodigyről.

Épp a Download fesztiválról jöttök. Milyen volt?

Fantasztikus! Kicsit rövid színpadidőt kaptunk, de az atmoszféra nagyon jó volt. Imádjuk a Downloadot

Gravity című új albumotok három hét múlva jelenik meg. Mesélj az új hangzásról!

Volt egy tagcserénk nemrég, lett egy új dobosunk, emellett kiadót is váltottunk. Ezzel a két főbb változással mi is kicsit átalakultunk, a lemezfelvétel során kipróbáltunk új dolgokat. Kicsit máshogy zajlott a dalok megírása, mint eddig, de ezt nem sokára majd ti is hallani fogjátok. Nagyjából nyolc hétig tartott a stúdiózás. Nagyon jó az album visszhangja, az eddigi megjelent három számot már rengetegen meghallgatták, és élőben is jól fogadta őket a közönség. Most már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan fogadjátok majd az egész albumot.

Húsz éve toljátok a Bullet For My Valentine-t. Amikor turnézni mentek mi az, amit a legjobban vársz?

Attól függ. Ha például fesztiválokon játszunk, akkor hihetetlen, hogy mekkora színpadokon játszunk. Engem talán leginkább azok a hatalmas circle-pitek hoznak lázba, amikkel főleg fesztiválokon találkozom. A kisebb klubkoncerteknek is megvan a varázsa, de a szabadtéri bulikat szeretjük a legjobban.

Korábban már turnéztatok az Asking Alexandriával...

Igen, az Államokban két turnét is lenyomtunk együtt, mindkettő elég király volt, ezen kívül többször léptünk már fel közös színpadon Európában is. Szeretjük a srácokat, fasza zenét tolnak, emellett jófejek is. Az új albumuk mondjuk nekem kicsit fura, de tudod ez van. Nem adhatják ki kétszer ugyanazt a lemezt, muszáj mindig kicsit megújulni. Aztán az új stílus valakinek bejön, valakinek meg nem.

Sajnálattal hallom, hogy nem játsszátok az All These Things I Hate című dalotokat mostanában...

Igen, az a dal nagyon népszerű Európában, de annyi albumunk van már, hogy konkrétan ez az egyik legnagyobb gondunk a turnékon, hogy hogyan is állítsuk össze a számok listáját, amiket majd játszani fogunk. Most főleg keményebb nótákra helyezzük a hangsúlyt, mert az új album is ilyen lesz. Régen sokat játszottuk az All These Things-et is.. hát mostanában meg nem.

Mire számíthatunk a Budapest Park-os koncerten?

Egy nagy közös zúzásra. Király, hogy az Asking Alexandria is jön, meg úgy egyáltalán, örülök, hogy újra felléphetünk nálatok. Azt hiszem, már játszottunk itt korábban, igaz? Ja nem, azok fesztiválok voltak. Emlékszem volt valami csúszás akkor a Prodigy miatt... Remélem ezúttal sikerül mindenkinek időben megtalálnia a színpadot.

Interjú: Korbély Veronika


interjú metál bullet for my valentine



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása