2018.08.07. 17:17 – Lángoló Gitárok

Tátrai Band, 35 éves Pál Utcai Fiúk, Pixel Magic és Blaha Akusztik – Heti Park

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tatrai_band.jpg

A Tátrai Band egy-egy koncertje vitán felül eseményszámba megy, hiszen a magyar könnyűzene legendás alakjait magában tudó zenekar mostanában csak kivételes alkalmakkor áll színpadra. Ezen alkalmak egyike épp most pénteken lesz a Budapest Parkban, ahol az elkövetkezendő pár napban is a már megszokott változatos programok várják a közönséget, a Pál Utcai Fiúk 35 éves születésnapi koncerjétől a II. Budapest Comic Marketen át a Blaha Akusztik nagyszünetes bulijáig. Programajánló a hajtás után!

 

Augusztus 8, szerda, Nagyszünet - PIXEL MAGIC x DJ Bootsie x VJ Kemuri AV live set

Az épületmappingek, térspecifikus vetítések, szemet kápráztató audiovizuális kompozíciók, performanszok és installációk sorozatában a Pixel Magicben ezúttal Dj Bootsie és VJ Kemuri a Budapest Park színpadán. Dj Bootsie nevével közel húsz éve találkozhatunk nemzetközi és magyar táncklubok, fesztiválok line-up listáin. A magyar hip-hop színtérből induló és egyedi elektronikus hangzásvilágával sajátos atmoszférát teremtő producer, akit a klasszikus irodalomtól a francia krimin át a kortárs képzőművészetig sok minden inspirálja, írt már zenét filmekhez, animációsorozathoz, divatbemutatókhoz, és kapott már felkérést a Magyar Állami Operaháztól is. Fellépései mindig különlegeset audiovizuális élményt nyújtanak, melyek látványvilágáról állandó munkatársa, VJ Kemuri gondoskodik. Az este során mindketten mesélnek kicsit a közös munkáról, hogy aztán egy live setben meg is mutassák hogyan hatnak egymásra az ütemek és a képvillanások kompozíciói.

Sorozatszerkesztő – moderátor: Kovács Andrea, kreatív koncepció: Let_it_Be art agency

Augusztus 10, péntek - Tátrai Band, vendég: Peet Project

Az 1987-ben alakult jazz-rock zenekar, a Tátrai Band igazi legendának számít a hazai zenei vérkeringésben. A csapat eredetileg a hard rock felől indult, majd a két zeneszerzőnek, Tátrainak és Pálvölgyinek köszönhetően egy egészen új műfaj született. Charlie sajátos, ezer közül felismerhető orgánumával tökéletesen kiegészíti ezt a mindig üdítően ható zenei egyveleget – augusztus 10-én a Budapest Parkban!

A koncert után Y-Production in the Park w Monolock party, közreműködik: Oleg Peti / Sun Festival /, Monolock Music live from Israel, Botond / TesseracTstudio & Y-Production /, Dj Hruscsov / Y-Production.

Augusztus 11, szombat - PUF35, vendég: Ed Is On

A Szigetszentmiklóson iskolatársakból, barátokból alakul Pál Utcai Fiúk idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. A nagyszabású évfordulónak a Budapest Park ad helyet – az este folyamán Magyarország egyik legkedveltebb alterzenekara biztosan nem felejti otthon olyan korszakos slágereit sem, mint a Bál, a Csak úgy csinál vagy a Legelő. Vendégek: Szűcs Krisztián Qka (állandó fúvós vendégművészünk), Albert Zoltán (szintén fúvós), Dióssy Ákos (billentyű), Beck Zoltán (ének), Color Quartet (vonósnégyes)

A Pál Utcai Fiúk születénapi koncertje után stílszerűen Lidocain Night (87% magyar alter) hajnalig. Aki volt már a sorozat bármelyik buliján, az tudja, milyen zenékre lehet számítani, aki meg nem, annak jöjjön néhány név a listából: Hiperkarma, Kispál és a Borz, Quimby, Tankcsapda, Supernem, Kiscsillag, 30y, Vad Fruttik, Kaukázus, Ivan & the Parazol, Szabó Benedek és a Galaxisok, Ricsárdgír, Neurotic, Elefánt, Óriás, Esti Kornél, és még sokan mások.

Augusztus 12, vasárnap, Nagyszünet - II. Budapest Park Comic Market

A szezonban második alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Park Comic Market. Ezúttal még több programmal készülnek a szervezők. Lesz cosplay, workshopok, magyar képregénykiadók, adok/veszek, élő zene, jótékonysági képregénygyűjtés.

A rendezvényen kiállító képregénykiadók: ZSIGER.hu, Sanyi a Bagoly, Nero Blanco Comix, Original Comix, Kaméleon Komix, 5 Panels, Frike Comics, Széles Mosoly, Jurijj Krinev. Emellett 14 méternyi adok/veszek asztal várja a látogatókat mindenféle külföldi és magyar gyűjtői finomsággal, valamint koncertek a Moonshine brothers és barátaik előadásában.

Augusztus 13, hétfő, Nagyszünet - Barbi és Jancsó (Blaha Akusztik)

Az augusztusi Blahalouisiana nagykoncert előtt a zenekar két oszlopos tagja, Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor érkezik a Nagyszünetbe. Augusztus 13-án a legismertebb Blaha-slágerek mellett különböző feldolgozásokkal és kedvenceikkel idézik meg a '60-as éveket akusztikusan előadott dalok segítségével.

Augusztus 14, kedd, Nagyszünet - Lesz ez még így se! – Kertmozi a Sony Movie Chanellel

Jövő kedden ismét Sony Channel kertmozi a Nagyszünetben, ezúttal egy olyan romantikus vígjátékkal, amely ritka kivételként képes túlmutatni a műfaji sablonokon. A Lesz ez még így se főszerepeiben Jack Nicholson, Helen Hunt és Greg Kinnear alkotnak maradandót. A Nicholson játszotta Melvin Udell kétségtelenül a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

Ne feledjétek, hogy jövő hétfőig még jelentkezhettek arra a játékra, amelyben a Die Antwoord sorsolunk ki egy páros belépőt. A jelenlegi könnyűzenei színtér egyik legmeghökkentőbb formációjának aktuális turnéja augusztus 18-án ér a Parkba, a páros belépőért pedig egy hihetetlenül egyszerű kérdésre kell válaszolnotok, ami a következő:

Mi volt a Die Antwoord 2009-ben kiadott debütáló lemezének címe?

A megfejtéseket a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk augusztus 13-án, hétfőn reggel 9 óráig Lángoló – Die Antwoord – játék tárgyú levélben. A nyertest a sorsolás után közvetlenül értesítjük, a játék után a beérkezett e-maileket töröljük a nyilvántartásból.

További információk és programok a Budapest Park weboldalán és Facebookján


programajánló szponzoráció pál utcai fiúk dj bootsie tátrai band budapest park blahalouisiana nagyszünet heti park pixel magic lidocain night



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása