2018.08.28. 13:00 – Lángoló Gitárok

Sear Bliss – Lemezbemutató és huszonöt éves jubileumi koncert október 27-én a Dürer Kertben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pic_02_searbliss_2018_foto_fabian_gabor.jpg

Október utolsó szombatján különleges koncerttel ünnepli a Letters from the Edge album megjelenését és megalakulásának huszonötödik évfordulóját a szombathelyi Sear Bliss. Az atmoszférikus black metal zenekar a kettős alkalomra a friss anyag élő bemutatása mellett alapos múltidézéssel is készül. További információk a hajtás után! 

Az este folyamán a szakma és a közönség által itthon és külföldön egyaránt lelkesen fogadott új lemez dalai mellett a zenekar az elmúlt huszonöt év minden korszakát felidézi majd. Az extra hosszú programban a Letters from the Edge mellett kiemelt hangsúlyt kap az idén húsz éve megjelent The Haunting anyaga, amelynek előadásában várhatóan az akkori felállás tagjai is közreműködnek.

A Sear Bliss frontembere, Nagy András a következőket mondta az esemény kapcsán:

Az, hogy ezúttal kettős apropója van a koncertnek, egyaránt köszönhető a véletlenek összjátékának, és a gyakorlatias gondolkodásnak. A Letters from the Edge a nyári fesztiválszezon közepén jelent meg, ezért mindenképpen ősszel szerettünk volna lemezbemutatót csinálni Budapesten, amikorra már a közönségnek is volt ideje megismernie az album dalait. Ugyanakkor az idei jubileumi évnek is meg akarjuk adni a módját, viszont két ilyen kaliberű koncert ennyire rövid időn belül nem kivitelezhető a mai viszonyok mellett. Ezért találtuk ki azt, hogy ezúttal csinálunk egy igazán átfogó, hosszú koncertet a Dürer Kert nagytermében, ahol a Sear Bliss összes korszakát megidézzük majd pár dal erejéig, napjainktól egészen a kezdetekig. A koncerten a jelenlegi felállás mellett néhány régi társunk is színpadra áll majd, de hogy pontosan kik lesznek ők, az egyelőre legyen meglepetés.

Az este folyamán egyetlen vendégzenekarunk lesz, a zalaegerszegi Age of Agony, akik igazi veteránoknak számítanak a hazai undergroundban. Az old school death metalban utazó csapattal régóta jó barátságot ápolunk, ráadásul a dobosuk néhány éve az a Schönberger Zoltán, aki a Sear Bliss tagjaként több mint tizenkét évet töltött velünk, szóval itt az alkalom, hogy viszonozzuk nekik, hogy két évvel ezelőtt meghívtak minket Total War fesztiválra.

A koncertre jegyek a Tixa hálózatában kaphatók. További információk a koncert Facebook-eseményén, valamint a Sear Bliss oldalán, ahol számos, az új lemezzel és az idei jubileummal kapcsolatos érdekesség is várható majd a következő időszakban. A Letters from the Edge album digipak és vinyl formátumban megrendelhető a Hammertheart Records weboldalán, vagy digitális formában a lemez Bandcamp-oldalán

Aki élőben szeretné látni a Sear Blisst idén, a jubileumi koncert mellett szeptember 8-án, Pécsett, az idén szintén jubiláló Gylliath által szervezett III. Summer Dying Festen, és november 10-én, Szombathelyen, a zenekar szülővárosában teheti ezt meg.

 


koncert hír black metal sear bliss jubileum lemezbemutató dürer kert atmospheric



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása