2018.09.09. 17:21 – Nihil_AK

Filmzenét komponált Thom Yorke

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

thom_yorke.png

Október 26-án jelenik meg az XL Recordings gondozásában a Suspiria, amely egy dupla albumnyi időtartamú, huszonöt számot tartalmazó filmzene a Radiohead frontemberétől, Thom Yorke-tól, aki nem először dolgozik ebben a szerepkörben, hiszen ráérő idejében gyakran vállal hasonló feladatokat. A lemez dalai az olasz rendező, Luca Guadagnino hasonló, magyar változatban Sóhajok című filmjéhez készült, amely nem más, mint az 1977-es, Dario Argento által rendezett klasszikus horror remake-je. A huszonöt tételből egyet teljes terjedelmében meg is lehet már hallgatni.

A sajtóközlemény szerint az anyag egyaránt tartalmaz instrumentális aláfestő és átvezető zenéket, valamint
hagyományos énekes kompozíciókat is. Utóbbiakból összesen három található a lemezen, az Unmade, a Has Ended, és a most nyilvánosságra hozott Suspirium. A filmzenealbumon a Londoni Kortárs Zenekar és Kórus mellett Noah Yorke vendégszerepel ütőhangszereken, Pasha Mansoruv pedig a fuvolán játszik, szintén a Suspiriumban.


filmzene rock soundtrack hír radiohead thom yorke kortárs alternatív



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása